Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Flipped

0 komen telah diberi
Saya nampak mata awak,
Bersinar dan mengasyikkan,
Saya dekati awak lari,
Awak ingat saya gila.

Kita sama kelas dari kecik hingga tingkatan 3,
Saya perhati awak tapi awak tak ambil kisah,
Awak dating dengan sally saya x kisah,
Sebab saya tahu sally bukan untuk awak.

Saya minat panjat pokok awak pelik dengan benda tu,
Awak x layan saya sampai pokok itu takde,
Saya sedih tapi awak buat bodoh,
Sampaikan saya nak matipun awak x tahu.

Awak kutuk keluarga saya x terurus x bergaya,
Saya buktikan kat awak xde duit pun bileh berjaya,
Akhir atok awak tolong saya berusaha,
Baru awak sedar cinta itu ada.

Sudah lama awak x tegur saya,
Kenape tiba tiba nak cium saya?,
Bukan ciuman itu yang saya pinta,
Cuma fahamlah hati saya dan keluarga.

Fahaman kita berbeza tak terkira,
Tapi tidak bermakna kita x boleh bercinta,
Bila awak tanam pokok yang sudah tiada dihalaman rumah saya,
Cinta remaja kita berputik semula hingga dewasa.


- jalan yg sukar pasti ditempuhi

Posted using BlogPress from my iPhone

It isnt about change

0 komen telah diberi
Take the credit from ur class,
U did nothing just touching the pad,
I wonder how it gonna change,
Its the beautiful of our class.

Sometime people just dont realize,
The outcome of ur lazyness,
But cameron have said that,
Yesterday lazyness is a cure for today crazyness.

People change according to their celcius,
Dont bother people around coz they make fun of you,
You know you better that y u marry each other.

Stop me now or never,
Coz what im gonna say will hurt others,
But trust me its truth not sarcasm,
OMG, someone stop me c u later.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Love the way you lie

0 komen telah diberi
Sunyi sepi sendiri,
Sembunyi dalam kegelapan ini,
Sunyi sepi sendiri,
Menangis hanya engkau yang tahu,
Hanya engkau yang tahu.

Ke mana saja kita pergi,
Tak kisah walau x ada destinasi,
Yang penting hanya kau di sisi,
Yang pasti,hanya kau di hati,
Tetapi, kita kena menjauhi,
Untuk mencari diri sendiri,
Hanya Kau yang yang tahu isi hati ini,
Berilah pelindungan pada kami,
Dan hubungan kami,
Demi cinta,
Kerana terlalu cinta,
Semua tidak keruan,
Memakan diri,
Pedih dibaham api,
Dari hati,
Yang beronak ego sendiri,
Aku lah anak jati,
Tumbuk terajang sudah sebati,
Yang memakan diri,
Selamat datang suci,
Dan selamat tinggal hakiki,
Lupakan diri ini,
Tak layak menerima hati,
Yang suci lagi murni,
Berulang kali terjadi,
Aku tak sesali,
Walau seribu kali
Kerna aku tetap mati,
Dalam duniawi....

P/s ilham dari lagi eminem dan rihanna..




- Posted using BlogPress from my iPhone

Saya benci awak, awak benci saya

0 komen telah diberi

Setiap lumrah benda, ia dijadikan berpasangan. Tak kira manusia atau pun benda..
Jantan dan betina, besar dan kecik, kurus dan lurus.. Kisah cinta dia dan dia.. Tiada tandingannya

Saya suka awak, tapi awak x suka saya.
Saya sayang awak, tapi awak sayang dia.
Saya buang dia, tapi awak membelanya
Saya hilang tanpa awak, tapi awak boleh sendiri sahaja.
Saya jatuh cinta pada awak, tapi awak tolak tanpa makna.
Saya benci awak, awak sayang saya.
Saya keliru, awak leraikannya.
Bila di tanya awak cinta saya?
Hanya senyuman noktah cinta.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Harry porter

2 komen telah diberi
Cerita magika dah kuar kat mesia.. X lama lagi cerita magik terbesar didunia bakal muncul.. Watak harry porter bakal menggegarkan pawaam di seluruh dunia.. Tp kat sini, tempat aku blajar, di gemparkan dgn isu2 misteri n pelik.. Sejadah berdiri la, orng ilang la, eksiden la, jelmaan putih beremblem merah muncul laa.. Semua ni mcn ade kaitan dengan seorang yang menyerupai harry porter.. Adakah ini benar?? Jangan biarkan hidup ana diselubungi kontroversi!!!


-inilah harry porter yang di maksudkan.. Hahaha

Posted using BlogPress from my iPhone

Camera

3 komen telah diberi
Whats that???
Its a nice camera!!!
Lomo camera..
My friend owned it... Fuhh..
Plastic but really expensive!!


-


Posted using BlogPress from my iPhone

Visi seorang pribumi

1 komen telah diberi
Aku ak pandang binatang itu hina,
Aku x cakap aku ni paling berguna,
Yang aku harapkan kerjasama rakan keluarga,
Memajukan kampung yang tercinta.

Orang datang kami sambut gembira,
Khabaran baik atau buruk sentiasa keramaian tersedia,
Satu hari biar aku yang datang semula,
Datang dgn ilmu di dada.

Pengorbanan ibu bapa tidak terhingga,
Untuk si anak dan masa depannya,
Biar susah dahulu katanya,
Kelak rezeki sampai ke hari tua.

Kini anak bukan lagi anak,
Bapak kini menabur bakti setia,
Kampung tercinta tanpa komputer riba,
Tetapi rangkaian jalur lebar sentiasa ada.

Bakti dicurahkan untuk membina bangsa perwira.
Maju setapak demi keharmonian sejahtera,
Visi kami anak perwira,
Melangkah jauh mengalahkan amerika.

P/s::: yopppp, kota tinggi takde digi punyer 3g lagi derrr..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Masalah semalam

2 komen telah diberi
Aku sebenarnyer terpanggil tok tulis post ni sebb semenjak dua menjak ni aku membca twitter sorang artis malaysia ni.. Die cakap dalam 80 hingga 90 peratus pemandu kereta yang bwak laju di mesia ni semuanya membawa kereta buatan mesia.. Siap die kutuk ade satu kreta tu die cakap " ow evolution potong aku!! Eh bukan.. Wiralution"..
Yang aku nak tekankan kat sini knape kreta mesia boleh di bwa laju n knape org mesia taktakut bawak keta buatan mesia dengan laju.. Adakah kreta mesia ni tahan lasak dan lagi selamat dr kreta import sehinggakan org kita sanggup gadai nyawa dengan bwak
Laju..
Kalu kita analisis betol2 percakapn artis tu, die sebenarnye memuji dari mengutuk.. ( aku rase laa.. Even die sebenarnyer x de niat nak memuji).. Ye la cube ko bayangkan.. Die ckp keta mesia laju dari keta import.. So
Maknenyer kemampuan keta mesia mencapai hadlaju maksimum tidak boleh dinafikan..lepas tu die cakap keta wira tu mirip evolution mitsubishi.. Maknenye rekaan keta mesia tifak kurang ebatbyer berbanding keta import( even wira tu ciplak evo punyer rekaan hampir 80 peratus)..
Dari segi mekanikal nya.. Percakapan artis tu boleh ditafsir kan sebagai pembaharuan enjin keretA.. Keta mesia yang boleh bwak laju mungkin telah dimodifikasi terlebih dahulu.. Maknanya enjin keta
Mesia mudah untuk dimodifikasi.. Dengan kata lain mekanik dan engineer mesia adalah orng yang verkaliber untuk mengubah struktur enjin tu untuk menambah kelajuan keta tu.
Papepun tak kisah la artis tu nak cakap ape yang penting mesia maju selangkah kehadapan dengan teknologi enjin.. Freedom of speech.. Freemason di mesia macam mana??


- Posted using BlogPress from my iPhone

hari yang suram

0 komen telah diberi
i don`t know what to say,
when people stab back me,
all i can do is just to pray the best for them,
Its the life we have to take no matter what.

when people talk bad about johor,
a lot of people stand up,
but when someone do bad about islam ,
many of us just talk back.

is it me or people around me crazy?,
i cant figure it out bcoz i cant think,
stuck in my brain linger in my mind.
]
http://www.facebook.com/pages/Nor-Azita-Osman-Hina-Negeri-Johor-Blacklist-People/108192749234864?ref=ts

selamat hari jumaat.

quote of the day: "This relationship is suck"

Annethena been ground

0 komen telah diberi
I woke up it was afternoon,
Riding my bike go to school,
Saw a dozen of worms died,
And also annethena fainted .
What just happen i cant remember,
I just help her sit and call an ambulance,
5 minutes later her father came with car,
Take her from me and slap me,
What i did?? ,
U just take advantage on her,
I remain lying on the ground,
Better not to help her if this is the reward,
2 weeks i didnt see annethena anywhere,
She being grounded perhaps,
What remain in my mind,
The way adult judge our life..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Takudai

Ku Nantikan Saat Ini

0 komen telah diberi
Perginya seorang insan ke ufuk timur,
mencari fajar yang terbit dari seribu kegelapan,
ketidakseimbangan emosi memakan diri,
pencarian berakhir dengan noktah.

Sering kali tertipu oleh bayangan sendiri,
Si insan berlari mengejar mimpi,
Mimpi yang onar katanya suci,
Inikan pula dunia yang hancur disangkanya abadi.

Kering gusi memaki menghina,
Tidak kering pula gusi bila ketawa,
Mengira titisan air liur ketika bertazkirah,
Si insan hanyut di dunia yang fana.

Penantian selama ini tiada makna,
Tiada kunjung tiba si insan sahaya,
Saat yang dinantikan tidak menjelma,
Berputus asa walaupun bukan azalinya.

Collapse in the middle

2 komen telah diberi
I sit among the strangers,
Looking at like im a monster,
Eye to eye seem nothing happen,
In the back they start evolutioning.

Im sick but im not takibg drug,
They happy coz they taking drug,
Im collapse in the middle of stranger,
They cheering like nothing happen in the middle.

Face the truth we are stranger,
Not like them we are steanger,
What happen now n then is up to us,
Bcoz nobody would care except us.



-

Posted using BlogPress from my iPhone

Dont look back the pink

0 komen telah diberi
Today is friday,
What a beautiful day,
Shining but somehow turn cloudy,
We are lucky the cloud away from us.

Feel fire up with a booster of the new,
Challenging the black as a beginning,
Waiting for a miracle to come up,
In the end the pink come with blacky bodyguard.

We just playing among us,
I not looking at u,
People just realize i aiming for u,
Coz i numb when looking the pink of u.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Stuck in fire

2 komen telah diberi
When i get up it still dark,
Exactly six o click,
Is it i oversleep or i didnt sleep,
The question u cant answer if you live alone.

Wash my head take a shower,
Brush my teeth wear a cloth,
Prepare for dinner pr maybe supper,
Its the thing if you live alone.

Feel hungry ready for cook,
The pan still wet yet spread the oil,
When they combine explode my arm,
That the pain if you cook alone.

Alone in a pain feel like an ill,
An ill that cant be cure,
For the person who know nothing,
Nothing but himself.




-
Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Zemi class

I knows nothing

0 komen telah diberi
I wake up it was 10,
I'm late for school,
Scroll up my blanket,
Lets the late be an absence.

Wake up call from my girlfriend,
Asking for the solution,
Even didn't come i can answer it
My girlfriend left me coz she got E for that test.

I knows nothing,
Pretending knows everything,
For people respecting me,
But in the end it doesnt even matter.


- Posted using BlogPress from my iPhone

He is a women

4 komen telah diberi
Today is saturday,
I go to cinema watching movie,
It was horrible movie,
But i'm glad i sat near him

He not realized that i watched him,
I'm his secret admire,
Not because i'm gay,
But i know he is a women.

Everytime we play football he always absend,
Everytime we go swimming his mother always grounded him,
The last time we do thing together is when we cook for an event n he loving it,
That the reason i knew he is a women.

He pretending just because he want to be alone,
But he's not alone,
I always watching him,
Wait for the right moment,
To reveal who he are..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Kelas arang

Apa yang paling menggembirakan dalam hidup? Ahah soalan skema tp wajib jawab!

0 komen telah diberi

jawapannya adalah nyawa..kita gembira dalam hidup sebb kita bernyawa

Hanya aku yang tau..Tanyalah!!

He just like a pig

0 komen telah diberi
I walk down the street,
Saw a million of ugly dirt,
Thought there was a flood,
But it was the effect of the pig.

He walking alone in the middle of the dirt,
taking care just only his beg,
Nobody want to near him,
Afraid of his bad mouth n stinky smell,
Of course he just a pig.

If i given a chance i want to kill him,
If i given a knife i want to cut him,
Coz he so selfish n dirty,
And bcoz he just a pig.

When i look back what i have done,
I never thought he is the ugly pig,
He just a pig with different nose,
His attitude make everyone who knew him vomit.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:World

Karma Velocity

1 komen telah diberi
Haih.. Terasa nak menjerut leher ni tp xleh..
Aku persembahkan kepada pengunjung setelah sekian lama aku x tulis kat blog ni..

Setelah memberi seribu satu sesaran,
Jangka masa masih tercatit di benak minda,
Tidak terlintas salinan nota,
Sejarah bakal tercipta hangus ternoda.
Keluk resah mencari skala ,
Kelu lidah kaku membisu,
Fikiran tertumpu hanya yang satu,
Karma velocity pencetus idea baru.





- Posted using BlogPress from my iPhone

keruhan di balik mimpi

2 komen telah diberi
Aku tetibe terase pelik.. Dulu time aku kecik2 aku suka main hujan.. Mak bapak aku akak aku semua biar je aku main ujan. Tp skang ni aku tgk, bile ujan je org semua soh anak2 masuk umah kalu ujan n kalu anak2 die nak mandi ujan semua xleh.. Knape ek?? Mubgkinkah ujan skang dah x sebersih ujan dulu . Perhaps ujan asid ??? Atau mungkinkah dunia ini mengalami perubahan.. Zaman skang kita tgk bnyk dah benda berubah.. Bukan stakat lapisan ozon je menipis tp skang ni golongan yang minat golongan sejenis pun dah bnyk..skang ni pun kalu kita tgk perubahan2 ni ade yang baik n ade yang tak baik.. Ape ape pun kita yang tentukan.. Aku ni saje je.. Test application baru.. Thanks to mi coz syoukai kan this application... Ijou

seminggu di atas baru

2 komen telah diberi
haihh..penat juga rupanyer berpindah rumah nie..
aku ingat macam main masak2 time kecik2 dulu..haih..tenaga kering ,stamina kering n duit pun kering..
huhu..dah la duit tak masuk lagi..tapi aku hanya perlu bersabar sahaja...
seminggu nie semua benda baru..aku pergi lab aku dapat meja baru n kom baru..lepas ni takde la aku duduk depan pintu..aku dah dok blakang2 dah..susah la korang nak nmpk aku..hehe..tapi masalahnyer..tak sampai 4 jam aku guna komp baru aku..terus rosak..tak leh on.aduhhh..cam mane nie..aku tak tau nak wat cam ne..dah penat belek-belek..last2 tak leh gak repair..senpai aku pun cakap tukar je yang baru..kena tunggu minggu depan lagi..so aku tak leh wat pape la kat lab sakng..komp semua tak leh nak guna..kena guna iphone jee..so aku dok lame2 kat lab pun tak guna..so aku balik awal laa..ahahah...
rumah baru aku pun same gak..tapi komp takde la rosak..just suasana baru dok sorang2 pastu tgk crite puaka gunung raya..perghh..menyeramkan..sampai aku terikot2 bace ayat kerusi mase nak tido..hahaahah..takpe2..tu la..nak tgk berteman segan plak nak panggil sape2..haihhh.....tgk sorang laa nampaknyer..
lepas ni leh lah call rumah kat mesia sebb dah ade internet..
tapi iphone aku wat halla...kena upgrade 3.1.3..dah tak leh guan skype via iphone kalu takde wireless...uhh..
lepas ni..mungkin akan bnyk entry yang mengarut2 akan aku tulis..sebab time bosan nanti mesti terase nak tulis..ok..
tunggu la ketibaan..soieba..dah lame tak tulis diari nasri..hmm..nak sambung ke tak nak ek..tolong fikirkan...

Ketibaan bersama Kebasahan

5 komen telah diberi
Aku dah sampai Jepun dah..cuti 20hari ni mcm tak cukup je..bnyk benda yang aku tak wat..mase aku bnyk abis didalm bus mahupun kereta..waktu tido kurang..hmm...ape nak wat
dah nasib badan..
balik2 bergegas naik bus..dlm perjalanan rupenyer jam..sebb ujan kot..kalu ujan orang jepun bawak kereta plahan dan sgt berhati hati..so jadi lambatla aku sampai hachiouji..kat hachiouji dah ade orang tunggu..hehe..balik la bersama..lpas tu aku gi dai untuk amek result n graduation card aku..semua benda dah settle aku terus pergi ke JICA party kat takebashi..jumpe la kouhai2 yang bakal masuk takudai dan cikgu2 yang dulu ajar aku akt malaysia..ade gak member TA yang dulu same2 ber mesra..
hisashi buri nampak diorng semua ..teringat nak kembali ke zaman dulu..hheeh
lepas tu amek2 gamabr2 sikit pastu wat 2jikai kat saize..oleh kerana terlalu ramai terpakse la kumpulan dipisahkan kepada 2..satu gi makan DONBURI dan satu la makan kat SAIZERIYA...
ingt nak wat 3jikai kat karaoke tapi msing ade haluan masing2 so kaisan kat situ gak..so tamat la rintithan sehari aku di jepun..haha..ni nak tido..esok kemas rumah..nak pindah umah lorr..
k bye..

Amukan Kanagawa !!!

2 komen telah diberi
Lepas sorang,sorang yang kawan aku nikah...aku ni just amek gambar kenangan bersama pengantin..hihih..almaklumlaaa..belom turn aku lagi...selama 2 minggu weekend berturut turut aku menghadiri kenduri majlis kahwin rakan kau yang nunnn dok jauh di sana...minggu pertama di penang sana..minggu ke dua di kl..yang aku ni dok kat johor..tak ke jauh..tapi takpe..datang melawat member nikah ni bagus..tak dosa...
Tanggal 13 mac adalah hari bersejarah bagi kedua mempelai aliah n fareez dimana mereka diijabkabul kan disebelah pagi dan terus photoshoot di masjid ...selepas itu mereka terus bersiap untuk menghadiri majlis makan beradab..yang menariknya weeding aliha n fareez nie,ade kuiz pasal pengantin dan kuiz ni semua berkaitan dgn fareez sejak dari diorng bersama...yang tak tahan tu..kenangan terindah diorng adalh pertama kali main  ski di jepun dimana aktiviti tiu dianjurkan oleh aku..hehe(tapi anme aku tak disebut la...nanti capap plak..ihihihi)..majlis tu takde persandingan tapi happening la sebb semua member2 aliah yuang hadir sporting n layannn..antara rakan JAD yang hadir,kerel n pasangan(apis),mijah n totoro,syasya n ina,apple pie sha(satu name tau) n akak shirin kita...

oo juga di kira sama oDAH(datang lambat sebb tak bawak IC nak naik flight)..kat situ gak aku terjumpe member JERKS yang mane kawan aliah time sek rendah dulu..AZHAR TAMJIS yang membawa juga PUCKLANG untuk menghabiskan lauk pauk yang disediakan kuarge aliah..
mempelai berarak...
mintak maaf kat fareez sebb tak dapat dtg majlis die kat kelantan pada 20hb ari tu..

mintak berkat...heheeh

MInggu depannyer aku tlah ke KL untuk menghadiri majlis pernikahan BEko n Shera,....di rumah shera iaitu di LGM..Lembaga GetaH Malaysia...aku sebenarnyer tak plan pun tapi memandangkan mak aku nak gi serremban ari b4 21 tu aku pun amek keputusan nak pergi..
Style jawawood

plan2 dgn shahrin semua maka tersampaila aku di rumah shera ptg tu tgk photoshoot diorng b4 nikah...ala2 bollywood ade,jawawood ade malaywood pun ade..heheeh..mlm tu gak diorng nikah ..n beko sah bergelar suami dgn sekali lafaz jee..majlis berlangsung kat rumah shera je..tok kadi die memang sporting..hehe..pakai baju warne ijau lagi..kalah pengantin..hihihi..lepas nikah tu aku pun makan2 sikit sebb terase lapar n sebelah 
aku raksasa (shahrin) makan dgn lahapnyer..

 
Abis makeup untuk mlm tu je..shera kasi touch up kaw2..heheh

lepas mkan tu ade majlis tepung tawar..beko pakai baju ungu  mlm tu time bersanding..aku blah awal sebb nak gi umah sharin lagi ..nak tido sane..
esok nyer kitorng datnag n majlis dah meriah dah..ade set karaoke ade eskrim free ade orang nari jodet lambak ade orang berzanji...n ber macm2 lagi juadah yang datnag..
antara kenalan yang hadir time tu pak cik tahir,kak shirin ,hafiz n kawan jepun die,ina,kerel,totoro dan pasangan,roy ,acap, faridah , musab..tu je kot..yang aku ingat...majlsi berjalan dgn lancar..tup2 nak2 balik tu datang plak tetamu kehormat..TANSRI MUSA HASSAN,adik atau abang jalaludin hasssan ataupun KETUA POLIS NEGARA..sempat la die sampai kan lagu lawa tok pengantin dan bergambar..aku amek gambar dari jauh je..body guard die kecik tapi pakai motor besarrrrrrr!!!
 makan telinga pengantin...


lepas semua orang balik aku amek gambar sikit dgn beko n terus pulang ke rumah...
Tajuk post tu aku merujuk kepada semua pengatin yang aku hadiri ni semua berasal dari universiti area kanagawa..meiji dah 3 orang campur musab...tokai 2 orang shera n beko..wakil TOKYO bile lagi..sape nak starting dulu..Wakil Saitama ke..Wakil Osaka ke Wakil NAgaoka ke Wakil Yamaguchi ke..mane korang nie...hidup lagi tak!>??haha..jgn biarkan KANAGAWA terus mengganas....
 muka toyee beko

bertindak wahai para perwakilan....ikot aggregat skang 5-0-0-0-0-0..tak lama lagi Kanagawa n Osaka....aduhhhh...sila bertindak..
 mesti la amek berkat gak nieee

sekian...



PErhatian to Traveler

8 komen telah diberi
Aku amek ni atas dasar prihatin.kejadian ini berlaku atas abag aku yang travel dari sabah ke johor..korang semua patut berhati2..
Abg aku berjalan dari sabah ke kl dulu  naik flight..dalam flight tu ok je..takde sebarng masalh..tapi sampai je kat lcct.kat situ masalh die..abg aku naik bus dari lcct pergi pudu..sebb kat pudu teruus gi johor...abang aku duduk kat 2 seat terakhir kat dalam bus tu..komfem la abg aku amek semua aspek keselamatan..beg letak kat kerusi..beg duit letak kat kocek depan..semua tu la..nak dijadikan cerita,abg aku penat sebb jauh dari sabah ke kl tu..die pun tertido..die bgn2 je dah sampai pudu..die pun terus la beredar dari bas tu..tgk..die cek2 semua skali aduh..beg duit die ilang n handphone die..glelabah gile die..die suruh bus tu jgn jln dulu die cek2 takut2 tercicir..tgk2 ade beg duit die akt seat balkang skali..tapi duit takde la..ic semua ok..handset die terus ilang..die cam sape yang duk blakang die tu die nak kejar orang tgh sesak n budak tu cam dah tau selok belok nak loloskan kan diri..tinggalla abg aku dgn beg duti yang kosong..selamat la die ade dua handset satu die letak kat pinggang satu die letak kat poket depan..korang rase handphone mane yang ilang?..korang salah!!!!..hp yang ilang adalah hp yang ade kat poket depan..huhuuuu...
yang aku pelik barnag2 kat poket depan yang dicurinyer..kena seluk...dari belakang..boleh tak sedar..hp kat pinggang tu tak nak plak di ameknyer..rupenyer buakn abg aku je ,orang indon kat sebelah abg aku pun ialng hp kat poket depan die..bahaye tol..orang skang suka seluk poket depan kot..ataupun die guna pukau..tak tau la..so korang kena berhati2 la lepas nie..tak semestinya letak brang kat poket depan tak kena curi..korang kena berjaga2 ketika melancong..lagi2 kalu naik bus ke train yang penuh orang..ade je kejadian tak diingini..
so korang behati2..jgn kejadian abg aku tu menimpa korang semua...lagi satu aku nak pesan..kalu nak travel tu biarlah ramai2...jgn sorang2..aku takpe..aku dah biase jalan sorang...lagipun aku tak bawak duit bnyk jalan2 ni...hehe..
ok frens..berhati2 ye...remember safety 1st...


Sirih Tunangan..

2 komen telah diberi
Hari ini 19 mac, abg aku telah bertunang dgn pasangan hati die yang tinggal dekat tenggaroh 5..ala tempat memey norman hakim tu ..hehe...majlis nie simple je ,just ade orang cakap2 pastu kedua belah pihak setuju pastu makan..kat situ aku dapat belajar la cam ne nak pergi ke rumah orang tok merisik ke nak bertunang ke atau bahasa puitis die menyunting bunga di taman..dengan penuh adat la katekan..
ade sesetengah orang cakap pertunangan ni kire mcam lesen L la tapi sedare mare kedua belah pihak tadi membangkang kate2 tu sebb kalu tunang tu mcm lesen L,abis la semua benda diorang try n praktikkan sebagai LATIHAN,...haha..haha..
lepas saling tukar menukar hadiah cenderahati kedua belah pihak,pihak lelaki ade menerima sirih junjung..orang cakap sirih junjung orang bertunang ni kalu kita amek atau makan ,mungkin ape yang di hajati untuk perkahwinan akan tercapai..hihi..tadi ade la beberapa orang amek supaya anak2 dirong cepat kawin..haha..selamat mak aku tak amek tok aku..haha..aku dah leh dah tapi tunggu aitei kita di sana tu..kena bnyk step lagi..hihihi...
hopefullly pertunangan ini berkhir dgn upacara akad nikah ..kita doakan bersama tok kebahagian abg aku..kalu abg aku ni komfem nikah nanti..tinggala aku je la yang masih bujang di rumah aku nie..takpe..slow n steady..tak perlu menggelabah..haha
setakat ini sahaja coretan aku...

heptiksektik

0 komen telah diberi
cerita minggu ni takde cerita tetapi hanyalah cerita biase
ade yang gembira ade yang duka tak boleh merase kerana setiap yang berlaku hanyer terasa
berharap dapat pulang segera kerana ade berita memanggil..
kembali kepada normal
benci benda yang tak pasti..tolong la selamatkan aku..
resah gelisah terpisah...

surat rasmi untuk cikgu sajivi

2 komen telah diberi
SAJIVI A/L MANHATTAN
NO 77 JALAN PETUALANG 12
TAMAN PETUALANG INDAH
89012 KUALA SEPETANG
SABAH

TUAN,
MEMOHON MAAF DI ATAS SEGALA KESALAHAN

MERUJUK PERKARA DIATAS SAYA MUTHUSAMI A/L KUNPALAN SELAKU ANAK MURID TUAN KETIKA TUAN BERKHIDMAT DI SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN KOTA LAMA PADA TAHUN 1988 DISINI MENYUSUN SEPULUH JARI MEMOHON KEMAAFAN DI ATAS SEGALA KESALAHAN YANG PERNAH SAYA LAKUKAN.

Mungkin tuan telah melupakan semua kesalahan yang pernah saya lakukan terhadapap tuan kerana perkara ini telah lama berlaku.tetapi bagi saya setiap kesalahan yang saya lakukan perlu disusuli dengan pohonan ampun dan maaf.
Disini saya sertakan senarai bagi kesalahan yang telah saya pernah buat untuk tuan mengingati semua kejadian yang tuan alami dah tidak tahu siapa pelakunya.
1. memagar rantai motor ex-5 tuan sewaktu mahu pulang ke rumah.
2.menggores kereta baru tuan yang tuan beli selepas kejadian memagar motor.
3.mencuri beg tuan sewaktu tuan menghadiri mesyuarat.
4.tidak menghormati tuan sewaktu tuan mengajar di depan kelas.
5.membuat laporan palsu terhadap tuan mengenai kejadian rogol di sekolah.
6.tidak dapat memahami perasaan dan hati tuan ketika tuan mengajar.
7.melupakan nilai etika ketika bersama tuan di dalam kelas
8.gagal untuk menghayati segala ape yang tuan ajar sewaktu di dalam kelas.
9.membuat tuan berasa bosan terhadapap saya hinggakan tuan berpindah sekolah
10. dan terakhir sekali gagal untuk mempertahan perasaan tuan terhadap saya ketika kita bersama di dalam kelas.

saya harap tuan dapat memaafkan segala kesalahan saya selama ini,bermula dengan kejadian ini oerangai saya semakin teruk hinggakan memaksa saya ke tali gantung. tidak kurang dari 12 jam lagi saya akan ke tali gantung atas kesalahan membawa dadah jenis heroin seberat 5 kilogram di KLIA.
Semoga tuan dipanjang kan umur dan moga tuhan memberkati segala apa yang tuan buat di masa hadapan.selamat berbahagia dan selamat tinggal.semua ini salah saya.
sekian terima kasih

YANG BENAR,
MUTHUSAMI A/L KUNPALAN
PP506793
PENJARA SUNGAI BULOH

P/S:sekadar tulisan,tiada kena mengena sama ada yang mati atau yang hidup.

Melayu cair di tanah sendiri

7 komen telah diberi
barangkali ni la tanda-tanda orang lupe diri..di bumi tercinta malaysia ini sentiase sahaja merungut semua tak kena. "aaaa..malaysia panas la" , "aaa.. malaysia punye sistem keretapi tak canggih", dan macam-macam lagi keluhan mamat ni dari tadi aku dgr. dah bosan dah..setiap kali keluar je semua tak kena..ini tak betol ini tak kena,mentang2 baru balik dari oversea,semua benda yang kat malaysia ni dibuat perbandingan.kalu nak pebandingan memanglah semua malaysia ini kalah n sebb tu mamat tu dihantar ke oversea untuk mengkaji n belajar cara hidup kat oversea tu n dibawa balik ke malaysia ni untuk dipraktikkan..tapi mamat ni baru setahun jagung kat perantauan dah kerek n cakap malaysia ni tak moden..malaysia ni panas..memang la panas..dah malaysia ni dok kat tgh2 bumi..lain la negara2 yang mamat ni pergi ade 4 musim ade sejuk ade bunga ade luruh ade panas..tu pun nak complain..pastu mamat ni bile ajak kuar tak nak kuar tgh2 hari..sebb takut panas.."wei,kalu takut panas tak yah jadi orang malaysia la wei"...takut kulit gelap..alah,,kulit tu kalu putih macam orang cina takpe gak,ni dah dasar melayu,kulit sawo matang,, ni la melayu..melayu yang cair di tanah sendiri..tapi bile di jenguk2 kan balik,orang2 yang stay kat malysia ni pun cakap lately malaysia sgt panas compare dgn sebelumnye..mungkin disebabkan kesan rumah hijau dan pemanasan global..el-nino pun melanda sesetengah kawasan kat melaysia ni..tapi mamat tu bukan amek hirau pun pasal benda2 ni..amek jaaln mudah,guna air-cond ..benda2 yang macam tu la watkan dunia ni makin panas...mamat tu kalu nak jalan nak naik keta ade aircond je,duduk kat mall yang ade aircond je,..kalu takde benda tu semua tak pergi kot..ataupun die kuar malam je...mungkin tak semua orang malaysia yang pergi oversea mcam mamat ni..mungkin die je kot panas kat malaysia nie..mane tau sebb bnyk dosa kan..orang cakap la..orang bnyk dosa ni cepat panas badan.tak tau la betol ke tak..
mungkin mamat tu lom sedar diri lagi kot...
kita doakan lah die sedar diri...
"mat, return to your nature soul,malaysian soul"

Dalam air tenang,awan mendung bergelora,
desiran angin menghembus di telinga ku,
kuat kencang khabar berita mamat dipersenda,
hirau tidak kerana mamat itu adalah aku.


Cubit Kaki

2 komen telah diberi
Berlalu la sudah hari selase yang kau cakap ari tu..hmm.Alhamdulillah
Tapi lepas ni ade lagi presentation untuk final semester...
Haih..kena bangun pagi lagi..untuk presentation ni bukan ape..aku paling tak suka sebb ade latihan...latihan dah la memakan mase yang lame..sgt lame..sehari tu tak abis..sambung esok..padahal present nyer 10 minit je..
Sebb ade latihan la aku kena bgn pagi hari2..dah la aku naik motor..komfem kaki aku kebas nyer la..
ade sekali tu aku cubit kaki ak tak rase pape..perghhh..memang sampai ke tulang sum sum..
lepas ni kena pakai kairo(sejenis pemanas mudah alih) la nampaknyer..
Seperti jatuh di timba bulan..tu yang aku rasekan dan burung pungguk..

Is there any advice untuk elak kejang kaki ketika menunggang motosikal?

Selasa..

2 komen telah diberi
hari selasa aku anta thesis..tapi sampai ke ari nie aku tgk cerita,
hari selasa depan aku anta thesis,tapi baru hari semalam stat experiment.best kan ?
hari selasa anta “概要”, tapi ari ni baru sensei tgk2 mane2 yang salah..haha..lawakkan?
hari selasa....even skang pun tak tau wat ape..
takpe..berusaha..orang jepun pun skang dah cube2 try adab membuat adab buat kerja last minute..hehe..terpengaruh dgn orang melayu la nie..kuat betol kesan orang melayu kat jepun nie.kekadang tu tak tepati mase gak..same cam orang melayu..haha..

hari selase.

ijou..n..recently,aku nyer hot komen ni bnyk orang bagi spam..ade sape2 tau cam ne nak avoid benda nie atau nak buang terus spam2 nie..
pertolongan anda amat diperlukan..ok..ijou

play well ends well

3 komen telah diberi
thing getting worse
not so much like expected
getting hard to fix
really need the miracle

happy new year to all viewer
2010 ....what ur opinion?something gonna change?or not??