Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Amukan Kanagawa !!!

Lepas sorang,sorang yang kawan aku nikah...aku ni just amek gambar kenangan bersama pengantin..hihih..almaklumlaaa..belom turn aku lagi...selama 2 minggu weekend berturut turut aku menghadiri kenduri majlis kahwin rakan kau yang nunnn dok jauh di sana...minggu pertama di penang sana..minggu ke dua di kl..yang aku ni dok kat johor..tak ke jauh..tapi takpe..datang melawat member nikah ni bagus..tak dosa...
Tanggal 13 mac adalah hari bersejarah bagi kedua mempelai aliah n fareez dimana mereka diijabkabul kan disebelah pagi dan terus photoshoot di masjid ...selepas itu mereka terus bersiap untuk menghadiri majlis makan beradab..yang menariknya weeding aliha n fareez nie,ade kuiz pasal pengantin dan kuiz ni semua berkaitan dgn fareez sejak dari diorng bersama...yang tak tahan tu..kenangan terindah diorng adalh pertama kali main  ski di jepun dimana aktiviti tiu dianjurkan oleh aku..hehe(tapi anme aku tak disebut la...nanti capap plak..ihihihi)..majlis tu takde persandingan tapi happening la sebb semua member2 aliah yuang hadir sporting n layannn..antara rakan JAD yang hadir,kerel n pasangan(apis),mijah n totoro,syasya n ina,apple pie sha(satu name tau) n akak shirin kita...

oo juga di kira sama oDAH(datang lambat sebb tak bawak IC nak naik flight)..kat situ gak aku terjumpe member JERKS yang mane kawan aliah time sek rendah dulu..AZHAR TAMJIS yang membawa juga PUCKLANG untuk menghabiskan lauk pauk yang disediakan kuarge aliah..
mempelai berarak...
mintak maaf kat fareez sebb tak dapat dtg majlis die kat kelantan pada 20hb ari tu..

mintak berkat...heheeh

MInggu depannyer aku tlah ke KL untuk menghadiri majlis pernikahan BEko n Shera,....di rumah shera iaitu di LGM..Lembaga GetaH Malaysia...aku sebenarnyer tak plan pun tapi memandangkan mak aku nak gi serremban ari b4 21 tu aku pun amek keputusan nak pergi..
Style jawawood

plan2 dgn shahrin semua maka tersampaila aku di rumah shera ptg tu tgk photoshoot diorng b4 nikah...ala2 bollywood ade,jawawood ade malaywood pun ade..heheeh..mlm tu gak diorng nikah ..n beko sah bergelar suami dgn sekali lafaz jee..majlis berlangsung kat rumah shera je..tok kadi die memang sporting..hehe..pakai baju warne ijau lagi..kalah pengantin..hihihi..lepas nikah tu aku pun makan2 sikit sebb terase lapar n sebelah 
aku raksasa (shahrin) makan dgn lahapnyer..

 
Abis makeup untuk mlm tu je..shera kasi touch up kaw2..heheh

lepas mkan tu ade majlis tepung tawar..beko pakai baju ungu  mlm tu time bersanding..aku blah awal sebb nak gi umah sharin lagi ..nak tido sane..
esok nyer kitorng datnag n majlis dah meriah dah..ade set karaoke ade eskrim free ade orang nari jodet lambak ade orang berzanji...n ber macm2 lagi juadah yang datnag..
antara kenalan yang hadir time tu pak cik tahir,kak shirin ,hafiz n kawan jepun die,ina,kerel,totoro dan pasangan,roy ,acap, faridah , musab..tu je kot..yang aku ingat...majlsi berjalan dgn lancar..tup2 nak2 balik tu datang plak tetamu kehormat..TANSRI MUSA HASSAN,adik atau abang jalaludin hasssan ataupun KETUA POLIS NEGARA..sempat la die sampai kan lagu lawa tok pengantin dan bergambar..aku amek gambar dari jauh je..body guard die kecik tapi pakai motor besarrrrrrr!!!
 makan telinga pengantin...


lepas semua orang balik aku amek gambar sikit dgn beko n terus pulang ke rumah...
Tajuk post tu aku merujuk kepada semua pengatin yang aku hadiri ni semua berasal dari universiti area kanagawa..meiji dah 3 orang campur musab...tokai 2 orang shera n beko..wakil TOKYO bile lagi..sape nak starting dulu..Wakil Saitama ke..Wakil Osaka ke Wakil NAgaoka ke Wakil Yamaguchi ke..mane korang nie...hidup lagi tak!>??haha..jgn biarkan KANAGAWA terus mengganas....
 muka toyee beko

bertindak wahai para perwakilan....ikot aggregat skang 5-0-0-0-0-0..tak lama lagi Kanagawa n Osaka....aduhhhh...sila bertindak..
 mesti la amek berkat gak nieee

sekian...



2 komen telah diberi:

asteroide said...

mmg musim kot..hah hang tu bile lg..xkn dok amik berkat jer kot..ngeeee

aMaryLLiXe said...

hehe..aku baru jek baca post ko.
cepat r oyo, bile lagik ko r. dah dekat tuh, dekatkan lagik..hohoho