Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri: ep2 Peluang

3 komen telah diberi
Hari ni aku bangun lambat ..ni semua salah crite "late night with Dr sofia".semlm、 dalam crite tu die membincangkan pasal perancangn dalam menghasilkan hubungan.die crite start dari mula nak adakan hubungan sampai la care mengekalkan hubungan.aku tak tau cam ne leh terpegung kat depan tv tu sedangkn abang n akak aku semua dah masuk tido.even mak aku pun masuk tidur.padahal die yang beria ria nak tgk rancangn tu..pagi tu dengan kadar 10 minit lebih untuk bersiap..selamat la ade sorang kakak yang boleh diharap..die sempat la gosokkan baju sekolah aku pagi tu...selama ni asek gaduh je aku..sebb die guna bilik air lame sgt..ade skali tu aku sembunyikan tudung die sebb bengang sangat..kalu dah lewat tu komfem la bas tinggalkan aku.nak taka nak terpakse la aku berkayuh naik basikal.jarak umah aku dengan sekolah ade la dalam 20km..kena seberang jambatan lagi...perghhh..penat gile aku berkayuh..cam le tour de langkawi plak...mengejar mase la katekan..kalu lambat komfem kena tahan..pengawas skang ni bukan bolh kasi rasuah ke ape,bagi je terus die repot kat cikgu..tu yang tak best tu..aku berazam nak jadi pengawas.pengawas yang steady je bile terima rasuah..cam skang ni punyer politik la...Dari jauh aku dah nampak dah pintu gate nak tutup.aku terus berkayuh,tak pandang kiri kanan lagi dah..straight je aku menuju pintu gate..adelagi 15 cm tayar depan basikal aku nak mencecah garisan kawasan sekolah tetibe....GANG!!!!!!..aku jatuh n lepas tu aku tak ingat ape yang berlaku...
Aku bangun2 dari sedar aku aku tgk kiri kanan aku..xde sape2 melainkan aku..aku usyar balik betol2 ...ooo.aku kat bilik rawatan sementara.."EEEEEEEEEEEEEKKKKKKK"..cam ne aku boleh ade kat sini..ape jadi kat aku ni..sape yang memandai angkat aku nie..bnyk gile persoalan yang timbul lepas aku bangun tu...gelabah gak aku..aku usyar2 badan aku,anggota lain mane tau ade calar ke tak..fuhhh..semua ok je...
"Dik,dik xde pape ke?"suara lembut terus masuk dalam telinga aku..
"em..saye ok je..tapi kenape saye kat sini..sorang plak tu"jawab aku.
"eh,adik tak sorang,saye ade kat sini.kita berdua la".merah gak la muka aku dengar akak nurse tu cakap cam tu.Tetibe terlintas dalam fikiran aku..bile mase plak nurse sekolah aku ni tukar orang..selalu yang kitorang intip lain,ari ni lain.sepatutnya dari tadi aku tnye soalan ni tapi skang baru nak tnye.."akak siapa?baru ke kat sini?"tnye aku dengn penuh kemushkilan.
"Eh,tak la...akak bukan nurse,akak same cam adik,pesakit"jawab die..patut la kepale die berbungkus gak ..adekah aku yang langgar die pagi tadi..??mungkin ni semua salah aku..aku terenung seketika...mesti komfemla die ang aku langgar..walaupun aku tak sedar time aku jatuh
,tapi tgk kecederaan die, mesti sebb eksiden ni..aku jadi serba sala..tak tau nak wat cam ne..aku senyap tak terkate..dalam ruang bilik yang sempit,hanya kedengaran kipas siling berpusing....
"Dik,kenape senyap..tak nak cakap dengan akak ke?"pertanyaan memecahkan hening...
"eh,xdela,xtau nak cakap ape...errrr...akak sihat?.."pertanyaan bodoh kuar dari aku..
"hihihi,ape la awak ni,kelakar la,tgk dah tau saye sihat ke tak"tersipu sipu aku malu.
"awak tak biase ke berdua duaan dengan perempuan"dia menghampiri aku.dari jarak 5 meter skang dah jadi 20cm.
"eh,xdela..biase je dgn pompan..even lagi rapat lagi,boleh baring2 lagi"aku menjarakkan diri sikit
"haa,bagus la..skang kita dah berdua ni..knape nak lari2 lagi"die mendekati kau lagi
"sebab itu kalu dengan mak saye...."jawab aku spontan lalu terus ke katil sebelah..
"awak..janganlah lari..kita berdua ni je.."die terus pegang tgn aku dan tak nak lepaskan..walaupun aku rase ni PELUANG bagi aku tapi aku tak nak la cam ni..cam memakse
"awak jangan la cam ni..lepaskan saye..saye tak kenal pun awakkk!!!"jerit aku sambil meronta2...Dalam aku meronta tu pintu bilik rawatan tu tetibe cam terbuka..ALAMAk..mampos aku..nanti ape orang kate...aku dah tak tau nak wat pe die tetap pegang tangan aku..makin rapat..serentak tu..Laju je pintu tu terbuka"LU Kena BEB!!!!!"ramai2 yang bukak pintu tu menjerit..tercengang aku!...kaku,terpaku,tak tau nak ape yang jadi..aku rase cam nak pengsan pun ade...
Rupa-rupanya semua benda ni telah dirancang...lepas aku jatuh tu memang aku pengsan,start dari situ pelan kelab drama yang aku sertai baru2 ni terhadap aku bermula.orang yang aku langgar time nak masuk sekolah tu sebenarnyer nurse sekolah aku..die injured teruk sikit so,die kena gi hospital.aku yang pengsan ni diorang bwak gi bilik rawatan je.so diorng gunakan ketiadaan nurse ni tok jadikan bilik rawatan sebagai pentas persembahan aku.Minah yang kena menggoda itu sebenarnyer senior atas aku..patut la tak pernah nampak.tapi serius dow,memang menggoda la senior tu..aku boleh cair.diorang wat semua ni semate mate nak sambut birthday aku kat kelab.nak tunjuk perangai buruk aku kat budak ni semua.plan asal nak tunjuk time aku mengintip nurse sekolah dengan kawan2 aku,tapi hari tu nurse tu cuti so diorng wat pelan lain..DAmn..aku terkena gak..Peluang yang ade rupa rupanya sandiwara belaka..hahahaha..
it was the moment that i will never forget..
Birthday party aku dalam kelab dipenuhi dengan gelak ketawa melihat video aksi aku..tak terlepas melihat video tu, Si Dia gadis misteri yang belom aku tau lagi siapa name die,kelas mane n tinggal di mane..nak je aku nyanyi lagu Adam "Hai" time tu..tapi takpela..simpan dulu hasrat itu..the time will come when eye meet eye..
jya,,sekian..

Meluncur Laju!!!

3 komen telah diberi
WE ARE THE SEMI PRO

waaaa..damn pinggang aku sakit lagi..belom main snowboard dah sakit pinggang dah ni semua gara gara penangan ice skating yang diadakan di sekitar sakura gi cyou @ yokohama..perghh boleh tahan la sakit die..so aku nasihatkan sape2 yang rase2 nak jatuh time main snowboard tu beli la pad banyak2 atau tebal2.bukan pad pompan tu..pad yang span tu la..hehehe..aku luncur tak laju pun tapi jatuh gak..1st time main ice skating..dulu kat mesia tgk je dari atas kat sunway piramid..ni 1st time cube..dah la sejuk wat kat luar plak tu menambah2 kan lagi sejuk...kalu sape2 jatuh muka kat atas tu boleh melekat kat ice tu..aku ni jatuh tgn terus sakit sebb terpegang ice...mrah menyala..slamt tak biru lagi...
Tapi kat sini musim sejuk je die wat ice skating..kat mesia hari2 die wat tak kira musim ujan ke musim panas ke hari2 die bukak gelanggang ice tu..kire mesia power gak la dalam membazirkan ruang dalam bangunan shopping untuk meletakkan gelanggang tu.jepun ni wat outdoor je..cari tasek2 yang dah beku terus wat gelanggang..ni baru neutral orang panggil.maintainance pun kurang..tak membazir la katenkan..hehe,,lampu pun dipasang lip lap untuk kurangkan haba yang akan mengcairkan ais kat situ..so ni la gambar2 yang sempat di amek oleh shidee n cik nanaz...d80 tak berfungsi kerana ketiadaan beteri n kerosakkan flash..waaawaawaaa..takpe2 time snowboard nanti cyanto jyunbi shimasu..haha..c ya...









Inilah aksi peluncur di tanah matahari terbit(tapi tak cair pun ais walaupun matahari terbit)



















Bukan sebarang peluncur,peluncur mari dari Malaysia mencabar jepun tak ke mane


Tak bergerak tak bermaksud tak reti bergerak..hehehe


Ain tak bergerak komfem tak reti nak bergerak


Ain bergerak selepas ditolak(boleh posing lagi tu)

jejaka hensem gadis melayu.hahaha

When it dark we are alive

NEXT POST Diari Nasri: ep2 Peluang

Angin

5 komen telah diberi
Salam...hari nie bukan nak tulis novel..saje je nak mencurahkan ayat2 yang ade da;am otak aku nie kat dalam blog nie..nanti ringan sikit otak..tapi tak tau la cam ne nak sampaikan..hmm..tak pe la..cube je la

Hari ini kamu datang lagi ,
Dengan membawa duri menusuk diri,
Sakit!Sakit! teriakanku tidak terlintas untuk berhenti,
Adakah Ini Balasan Ilahi?

Hari ini jika aku mati,
mungkin pusaraku tiada disini,
dibawa kamu hanyut tanpa destinasi,
mungkin benar ini adalah hakiki.

Hari ini aku bersendiri,
datang kamu tanpa senyuman,
mengundang noktah diri azali,
Angin!pergi kamu dari sini.

Angin yang datang ketika ini adalah angin mati,
Angin yang tidak kuundang tetapi ia kemari,
Ku hadapi angin ini dengan tabah dan rela hati,
kerana bangkitku adalah noktah bagi angin mati.

Diari Nasri : Ep1 Melepas

7 komen telah diberi
Hari nie aku tak sabar2 nak gi sekolah.bukan sebab nak cari budak pompan yang aku cari semalam.aku nak gi cepat ari nie sebab ade soccer tournament soccer kar sek aku..aku baru 1st year kat sini komfem la tak dapat jadi player..so tepakse la jadi budak milo taun nie...On da way gi sek tu tetibe aku teringt yang aku lupe bwak beg duit.gelabah aku..nak korek mane duit makan tgh hari nie...dalam dok aku termenung tepi tingkap bas sekolah tu..Miracle!!!....aku nampak si Dia yang aku nak jumpe sesangat tu..tapi time tu dier jalan dengan sorang budak laki.."oh..tidak...melepas aku."Kenape lah semua benda tak kena hari nie..dah la beg duit lupe bwak,nampak si Dia jalan dengan laki lain..dah la laki tu badan besar,tinggi,kalu lawan dengan aku komfem aku kalah..terpakse la aku lupekan die.takkan nak kacau awek orang..tak baik..memang la dirng tak kawin lagi,tapi bg aku tak baik kacau tapak Masjid yang bakal di bina...sampai sekolah je aku terus gi padang..tak pikir papedah,pasal duit awek semua dah takpikir dah..kat padagn tu tgk senior2 aku pakai jersi sekolah..perghhh..cuak giler..badan besar2 semua..dalam aku tgk2 diorng tu ..aku cari la jersi no 11 sebb tu my favourite number.."AH..jumpe pun"detik hati aku..orang yang pakai jersi yang bakal aku pakai nanti tu boleh tahan la..tinggi pun tinggi,badan sesuai tok main bola..aku terus respek senior tuu..nak gak aku tgk cam ne muka senior nie..hensem ke tak,macho ke tak,mane tau satu hari nanti aku leh jadi cam dier.Aku wat2 la gi amek bola pastu lalu depan dier..sekali aku tgk....MasyaALLAH..
ni ke muka senior berjersi 11?..Damn!!! Damn!! kenape die....Senior berjersi 11 tu budak laki yang jalan same dengan si Dia pagi tadi..haaa..kenape ditakdirkan orang yang aku respek tu boyfren si Dia.."wa!!wa!!"nangis aku dalam hati..uishkk..tak leh jadi nie..aku tak leh respek die..tak leh respek musuh..lepas tgk die je aku terus blah..tak amek pun bola kat depan die..
"Woi..ko wat pe tu..meh sini"jerit mamat tu kat aku...aku wat bodoh je la..malas nak layan musuh..taktik peperangan..hehehe
"ko pekak ke ape..aku panggil ko la..ko gi amek bola kat ujung sane tu..jangan sampai ilang bola tu dah la..cepat!!"hangin je aku dengar die suruh aku amek bola..tapi ape leh wat..die senior,die player,..aku junior,aku budak milo..tepakse la aku amek..dah la jauh,pastu bola tu area tempat dudk budak pompan..jatuh ah imej aku kalu budak2 pompan nampak aku as budak milo..Damn punyer senior,saje nak mainkan aku...takpe2 ade hari nanti aku balas..aku lek je amek bola depan senior2 pompan yang mantap2 semua..cakp dengan diorng tolong amekkan je..hehe...
tepat kol 8 perlawanan bermula..1 game team sek aku lawan..perghhhh ..penuh gile tepi padang budak sorak..semua tu set2 yang cabut kelas la..ade yang kelas PJ...dalam aku tgk2 budak2 nie..terpandang plak aku dengan si Dia n rakan2 nya..perghh..bukan main bersorak lagi.tak hengat dunia..tu semestinya tak..dah pakwe main mesti kena sokong ye tak...hmm..makin sakit ati tgk die bersorak tok orang lain..bukan tok aku..hmmm..sedih2..
"PELEPAK!!!!"......"adeh,adeh,adeh..sakitnyer..pale aku.."..dalam aku besedih tu tetibe plak bola stret hinggap kat pipi aku..tu la aku..berangan je...dari bestt2 dok tepi padang,skang aku dah dok dekat pondok PBSM..mende la..bukan aku yang main tapi aku yang lebih2 plak..malang betol nasib aku hari nie..tak sangka plak semalang ni nasib aku...aku teruskan baring aku kat tepi pondok tu..wat wat sakit..
dalam aku baring tu..."Awak..awak ok tak wak?"."Nak ape2 tak..boleh tak awak bangun"ade orang tegur aku..memekak betol la minah nie."aku ok je..dah gi sane..jangan kacau aku"marah aku sambil tutup mate..
"eii budak ni,kita nak tolong die marah2 plak..kal cam tu takpe la..biarla awak sakit sorang2"bls minah tu..
"Kan aku dah katt..."lom sempat aku abiskan ayat aku,aku bukak mate ,tercengang aku tgk orang yang tegur aku tu si DIa rupenyer..

terbeliak mata aku tgk die..depan mata..adelah berjarak 30cm antara muka ke muka...perghh..tetibe plak aku rase panas semacm je....dub dab dub dab jantung aku...
"kenape muka awak merah?"tnye plak lagi die kat aku..cam tak biase je..eh..tu biase kalu pompan jumpe laki idaman muka merah la..ni muka aku plak yang merah..ishk2.....aku try to be cool..aku cakap"xdela..ni kena sinaran matahari nie tu yang jadi merah".."awak wat pe kat sini?"
"saya betugas pbsm hari nie,tapi tadi jumpe member2 gi la bersorak kat tempat diorng,lupe plak ade kerja kat sini""lagipun ade orang yang saye nak sorak"balas die tersipu sipu.komfem la sorak pakwe die..hmm..makin sakit plak rasenyer bile dgr die cakap cam tu..tadi dah ok sikit dah bile tgk muke die..hmm..dunia2..
"GOALLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!"orang ramai bersorak..terkejut berok aku dalam angan aku...si dia melompat2 riang....aku toleh la kearah padang tgk mamat jersi 11 sek aku dikerumuni player lain..mesti die yang score tu..huh..what ever la...musuh dapat kredit kita takleh sorak.huh...
"YEAY!! abang score!! abang score!! tgk wak.abg saye score tu..tgk la!!!"
"Abang?no 11 tu abang awak?"
"ye la..tu la abang saye.die kate nak belanje saye eskrim kalu die score hari nie..yes! yes!"
"Ow, abang awak rupenyer..abang eh..fuhhhh...ABANG!!! tahniah BANG ...score banyak2 lagi abang..."
"Die abg saye la..bukan abg awak..awak ni lebih2 plak.."
"hehehe"
aku sambung baring aku dengan ketenangan,lupa dah sakit di pipi n di hati...tidur dalam senyuman..rupanaya dunia ni masih adil lagi wat aku....

Diari Nasri

4 komen telah diberi
Prolog.
Hi,nama aku Nasri.Aku seorang remaja biase yang bersekolah di sekolah kerajaan.Masuk2 sekolah ni aku rasekan betape tak bestnyer berjumpe dgn orang dewase,senior,cikgu n semua bagaikan satu permulaan yang perit nak aku lalui sorang2.Dahla aku ditempatkan kat satu kelas yang satu satunya kelas yang mengambil subjek tambahan iaitu bahase arab...Benci!! Damn!! knape aku kena masuk kelas tu.dah le member2 kat situ semua datang dari jauh..aku tak kenal pun..akkuk berharap dapat masuk la kelas yang ade member satu kepale dgn aku dari zaman UPSR dulu..Dok aku temenung memikirkan ape yang aku lalui tak lame lagi tetibe..
"N.A.S.R.I!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"mak aku panggil aku dari jarak lebih kurang 10 meter dari aku..
semua orang pandang gelagat mak aku..malu gak la..tapi apekan daye..tu sorang je mak aku...
"Nah..ko dapt surat tawaran lain tadi..sekolah same kelas je lain..."cakap mak aku kat aku.
ade geram gak la kat mak aku sebb bukak surat aku tanpa izin tapi ade gak timbul perasaan gembira sebb dapt tukar kelas.aku rela masuk kelas corot dari masuk kelas yang ade bahase arab..sebb aku memang fail arab nie..hehe...Dengan sepantas kilat aku memegang tangan mak aku dan terus mendaftar ke kelas yang ditawarkan..bratur panjang gak.....fuhh..akhirnya terdaftar la aku ke kelas yang diberi name DK1.
Di awal permulaan sekolah tu memang bosan la..dah la takde kawan..classmate aku semua nerd2..kepale semua cam tak leh masuk dgn aku..wat kerja sorang2 je aku..tapi aku boleh dikatekan beruntung la sebb dalam kelas tu ade 5org lelaki dan 15 orang pompan...
nisbah 1:3 tu...tapi pompan die pada awal tu..huuu..kureng la sikit..xde minat aku...hiidup aku tetap bosan dengan kelas cam nie....dah dekat sebulan dah aku dalam kelas tu..sorang budak punyer name pun aku tak kenal...nikan plak budak kelas lain...aku dah takleh idup cam nie..kena kuar gak dari kepompang nerd'an korang2 nie..last skali aku pun mencabutkan kelas Sejarah untuk berlepak leoak kat tepi tangge n wat sesuka ati aku..Aku ingt tindakan aku tu tindakan yang bakal memakan diri tapi lain plak jadinye..start hari tu ,aku masuk kel;as je budak2 laki datang kat aku tnye aku lepak kat ne time cabut kelas..sebb diorng pun tak tahan kelas sejarah tu dgn cikgu yang bukan mengajar sejarah,tapi die cipta sejarah..tak abis2 crita pasal kebolehan diri dier je..sejarah 10 peratus crita sendiri 80 peratus.lagi 10 peratus tu berborak dgn budak pompan..tension aku..baik kuar kelas je..start hari tu kitaorang 5 orang jadi topik hangat kar sekolah dgn cabut kelas.Tapiii....keriangan kitorang sekejap je..sebb senior dapt tau port kitorng lepak kat ne n diorng pun jibam(repot) kat cikgu disiplin..kitorang kena tahan setelah mencabutkan kelas sejarah sebanyak 10 kali...
kitorang kena public canning.tanggal 15 mac hari isnin..hari yang aku takkan lupekan...dalam aku kena public canning tu mata aku melilau kesakitan dek kerana penangan rotan nipis Cikgu Ashaari,cikgu paling brutal kat sekolah tu..tapi yang ajaibnya tetiba mata aku tertumpu kepada satu sinar di seberang ufuk timur,bukan kerana cahaya matahari tetapi cahaye berseri dari seorang pengawas.aku tak tau siapa die tapi setiap kali aku melihat wajah dier kesakitan yang aku alami tetibe ilang dan menjadi sedap apabila di rotan..Mungkinkah itu yang aku cari selama ni,untuk mengisi kekosongan di hati nie...Aku berazam hari hari berikut nya akan ku isi dgn kasih sayang tok ku berikan kepadanya,gadis misteri...akan ku cari asal usulnya ...di dini bermula lah satu cerita mengisi kelapangan jiwa....
Sekian...Pengakhiran Prolog...


P/s: cerita ni adelah rekaan semate mate..tiada kaitan yang mati atau pun yang dah idup.jika ada ia hanyalah kebetulan yang tak disangka...

Majlis Aidil Adha

4 komen telah diberi
Setelah paginya diisi dengan slot seminar kenkyuu..tgh hari diisi dgn pasta hasil usaha Sensei kobayashi yuuichiro(bukan die masak..die just ulur tgn je yang berisi duit..haha),dan akhirnya mkn mlm ku pula di sebuah teratak yang diberi nama watanabe sou(agaknye la...).kat situ berkumpul lah keluarga Hachioji yang sejumlah dari padanyer tak berkeluarge lagi..agak ramai la...antaranyer..








so...ade lagi yang datang..tapi amek yang ni dulu la...Majlis makan2 ni dibuat bersempena HAri raya haji yang jatuh pada hari tu(orang pagi gi smyang raye, aku gi zemi kenkyuu)...
macam2 lauk disediakan oleh bakal2 mak n isteri orng area hachioji...di bwah ni senarai menu yang sempat diingt:
  1. Roti An(ciptaan Kak an..rase lebih kurang roti NAN)
  2. Kari Dalshid(ciptaan rashid....bukan rashid sidek)
  3. Ayam Rendang
  4. Agar agar@lengkong
  5. tahu sumbat(tapi tak tersumbat pun..orang kdah panggil paufar)
  6. Nasi empit
  7. Nasi serai
  8. Kari Ayam
  9. Laci
  10. Kuih Muih
Ade la dalam 20 orang berkumpul beramai ramai memeriahkan suasana dambil menonton crita MADAGASCAR 2 ESCAPE FROM AFRICA yang sepatutnye lutfi je nak tgk(tapi orng lain plak yang tgk...hehehe)..
di sini adelah sedikit sebanayak gambaran2 pada majlis mlm tu..








golongan2 remaja hachioji yang hadir..(ni bukan set bergossip nie,,,,)





















Golongan2 Lelaki Hachioji yang Gile Baito..hahaha(Duit tak banyak...abis cam tu je)
















Golongan ibu2 dan isteri2 dan bakal isteri..(bergosip..berbuat kuih..bercerita tentang anak..tapi main die semua topik keibu ibuan gituuuu..hehehe)









Set set suami2 bapak2 and bakal suami( kalu yus dgn pijan tu mesti bincang cam ne nak tukar alih kuase penghulu hachioji tu..hehehe)




so cam tu la serba sedikit sekitaaar MAjlis Aidiladha kami di HAchioji..Terima KAsih tak terhingga kepada senpai2 ataupun sape2 la yang dah menyediakan makanan tok kami semua..dgr crita Majlis tu boleh dikira Open Hoouse Kak An n Abg Yus coz diorng yang support bnyak...Terima Kasih Daun Keladi...Mintak ampun dan maaf kalu ade terkasar bahase ,perbuatan kurang gula,kenangan kopi antara kita semua..Selamat HAri Raya....
Sekian..
Kata kata pedoman:Kalu kita laju kadang2 kita tak merasa kehadiran orang di sisi kita,jadi ingatan kita berkurangan..semakin kita LAju,ingatan
kita semakin kurang-PAPA(driver RX-8..purata kelajuannya 150km/h jalan kampung)

Ku tidak pulang lagi...

5 komen telah diberi
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

waaa..dah 2 kali sambut raye di negara matahari terbit...cam ne perasaan ?mesti la tak best..walaupun hari raye nie x la disambut semeriah aidil fitri di mesia...tapi perasaan tak balik mesia dikala hari lagi sedih...tak leh tgk kepala lembu seketul kat tepi jalan...hehe..tak leh tgk orang lapah daging ..tak leh tgk kambing mengembek mintak tolong sebelom disembelih...tak leh tgk darah terpercik kat baju imam2 yang sembelih binatang tu...
HAri raye Aidiladha ni pun teringt ade satu mase dulu (dua taun lepas kot)...kat kampung aku...aku sampai2 je terus kena gi hospital...cuak gak la..ingtkan mama aku masuk hospital..waaa.cuak giler
tak tido aku,!!,mlm tu..walaupun tertido sikit2..rupa rupanya kakak aku masuk hospital sebb nak bersalin..diorang cakap takleh bersalin seperti biasa..sebb akak aku ade sakit kot...tah,,nanti aku tnye akak aku...akhirnya..raye haji taun tu..pagi tu aku tak bersama mak and kakak aku..dua dua kat hospital..bukan sebb mama sakit ke ape..die teman je...akak aku telah menjalani pembedahan tok kuarkan bayi die..akhirnya pagi tu lahirlah seorang bayi perempuan ...oleh sebb die lahir time hari raye haji...name nor zulaikha bertukar kepada Nur Adha Zulaikha...skang ni timbul plak mondai..nak sambut time bile hari jadi die..kalu ikot tahun islam ..esok dah hari jadi dier..kalu tarikh tahun tak islam lom dah lepas...ni la Nur Adha Zulaikha..comey tak?

pastu biasekan kenape orang islam sambut hari jadi berdasarkan tahun biase bukan ikot tahun islam?
Aku pun pelik la...sebb kalu ikot tahun biase baru cukup 365 hari eh..tu baru dikira satu tahun eh..kalu ikot tahun hijrah tak cukup satu tahun eh..
kenape ?kenape?..aku pun heran..papepun ni bukan masalah besar kan..sebb it just untuk memperingati kita yang lahir je kan..tak kira latahun islam ke tahun kristian ke umur kita tetap meningkat dan semakin tua semakin menuju ke zaman tua..so..ingat2 lah..setiap yang muda akan tua dan setiap yang hidup akan mati..

Apek ape ko merepek???

4 komen telah diberi
INI tulisan aa..waa kasi tuju sama sapa sapa yang ngaku dia ensem atau cantik lorr...
wa tarak kasi ini tulisan sama itu anasir anasir ataupun m .nasir also shira's father cik nasir lor..wa bikin ni tulisan aa masa wa tgh sakit lo..demam2 wa mau kasi senang ati, wa kasi ini tulisan.. so u olang aa..terima la seadanya seperti itu kata kata orang melayu aa...olang membeli kita merasak lorrr...so..enjoy aa..sapa sapa ngaku dia ensem atau lawa atau comel..kasi komen lorrr..hahha..ok2 enjoy2

Yaya..ensem lor u punya muka,
Macam muka wa zaman muda muda,
tapi kalu wa muda wa tak mau jadi macam lu,
bcoz ensem2 lu tak ada duit dalam saku.
Haiya itu amoi manyak cantik maa,
Satu kali pandang boleh wat kepale wa pening maa,
But Dont judge book by it cover lor,
U pandang saja itu kulit putih tapi dalam ati manyak itam sapa tau lor.
Ini bukan wa bikin crita lor,
ini reality dunia kita tinggal lor,
tidak kira mana mana bangsa sama saja lor,
Bukan muka jadi ukuran maa,
Education itu sama penting dengan lu punya nyawa ma,
kindness also u have to take care of it lor,
for your future and your generation and human kind also.

Apa wa sudah merepek nie..kejam sungguh demam ini...sebab kan aku jadi begini..
mungkin ade hikmah sebaliknya..sabar2...

AKAN DATANG NOVEL berepisod..!!!!!!

Title: Diari Nasri

Yoga dan Yogurt

4 komen telah diberi
Sekarang ni kat mesia aku dengar dah diharamkan senaman yoga..denagn sebb menyerupai salah satu upacara pemujaan orang hindu...dengan sebb tu di haramkan..sabab same je.. takkan la dengan sebb tu diharamkan..bukan ke yoga tu ade kesan yang baik ke atas kesihatan kita..wakaupun aku tak penah amalkan yoga tapi rase tak puas ati la denagn sebb tu yoga diharamkan.. kalu nak ikotkan cam tu bnyak je benda dah diharamkan dah....Kalu betol la yoga tu haram..kenapa pesandingan orang melayu tak diharamkan?..bukan ke tu ade kaitan dengan upacara kawin orang hindu ke....kita tak yah amek spek orang hindu je...kita amek contoh orang putih la...kenape peraturan orang putih kita ikot..bukan ke orang putih punyer rule takde kaitan dengan Islam ke? kenape malaysia masih jadikan undang2 orang putih yang utama sedangkan ade undang2 islam gak..kenape diorng tak nak haramkan je undang2 orang putih?..nie marah nie!!!!... ni skang nie aku dengar ade crite2 cakap tak lama lagi kita semua takleh guna bahase melayu..sebb boleh dikatakan sebahagian dari bahse melayu berasal bahase sanskrit n bahase sanskrit digunakan dalam pemujaan orang hindu... so after this,kita tepakse la guna bahase jepun ank berkomunikasi..tak pun bahase lain la dari bahse melayu asli...hhahaha papepun diorng ni wat keputusan tu mesti dah selidik betol2 mane salah mane betol nyer tak..kalu tak takkan la dier suka suka ati haramkan.. eh..yogurt?..ape aku nak cite dgn yogurt ni tadi ek..ooo yogurt ni baik tok kesihatan..hehehe..same cam yoga..tapi yoogurt kat mesia tak diharamkan..kenape..?hahaha..of course la ..sebab takde sebb die nak di haramklan..hahaha..menda nie aku merepek..lagipun skang kat jepun tak tau yogurt mane boleh makan yogurt mane takleh makan..so aku dah tak mkn yogurt dah..haha so..sape2 yang ade maklumat pasal yogurt kat jepun ni bgtau aku la..hehe onegaishimasu.. jya..mata sekian

Aku Harimau Kayu

7 komen telah diberi

Kereta Mewah?
selaku seorang yang berstamina tinggi,tak lekang kaki ini dengan mencari idea idea tok berseronok...Selaku wakil takusyoku university of japan,kami iaitu kerel ,daus n aku telah bertungkus lumus menjalar ke pelusuk meijirodai , yamada , nishi hachioji semata untuk mencurahkan bakat kami yang selama terpendam dek kesunyian ni HAchioji...
berbekalkan kereta mewah kerel n daus,akhirnya kami menjumpai satu tempat di mana kai boleh memerah keringat tanpa mengharapkan atau mengumpulkan orang seperti mane yang biasenye kami lakukan ketika ingin ber futsal...
inilah hasilnya..Aku telah jadi harimau kayu also known as Tiger wood
kerel jadi luis garcia
n daus jadi Vijay singh...hahahaha
ade lagi...
Kitorng pun mencuba bakat dengan berbating di situ..tapi bola curve 90 km/j pun tak leh pukul
ni kan plak straight ball 120 km/j...
kami tak berputus asa tok cube bnyak kali sehinggakan ade yang nak mintak baito kat situ smata mata nak main bnyk kali...
ade satu group makcik2 Takao...dioragn dah la datang awal dari kitorng tapi abiskan mase 1 jam lebih tok borak2 je...bukan nak main golf ...aku rase tu pejumpaan desperate housewife takao..
lepsa ni kak ah leh ah join kalu desperate2 sgt,..hihihihihihi...

Bola kegunaan Kami

Kurang puas dengan permainan masing2

YEah ...Kami boleh...rakan mudaaaa--!

Tiger Woods

Vijay Singh


Luis Garcia

"Hari nie angin Kuat sebb tu pukul bola tak kena..hermmm!!!"

Ready to Attack!!!

"Here i come baby'..kate Daus..baby mane?


Kerel menunggu Jawapan..dari sape?

Lepas ni kuma gaya leh la datang melawat kak sini..kita challenge golf plak..hehehe

Picnic di Shinjuku

9 komen telah diberi
PAda 23hb 11 2008 bersamaan hari ahad ari tu..kitorng ade lah wat aktiviti kat shinjuku..
budak2 meiji saitama n saitama je yang join...eh..budak rika(kak siti kecik sgt sampai tak perasan..hahaha)
Tak sangka la plak area shinjuku nie ade pokok2 untuk dilihat..yang aku tau Shinjuku ni tempat akmal(sape2 yang tak kenal akmal..akamal adelah seorang fashionnable crazetipolagi) shopping je (semua butik2 terkenal ade kat sini)
So berjalan la kitorng sambil berpicnic ni..banayak gak pokok2 n orang2 jepun yang melawat temapt tu..
temapt tu juga terkenal di kalangan GAY sebb senang wat projek kot...tapi kitorng tak GAY..
ni semua salah Mijah n Dilah(dua dua dah ade balak pun nak jadi gay gak).sebb diorang la yang decide tempat nie...
BEst gak la...jumpe ramai2..
tapi yang lagi best.dapat mkn mknn yang tak penah2 aku mkn..
pasta letak dalam oven aliah la
spagetthi mijah la
kek coklat dilah la(ala pakai yang instant boleh leeee)
susu buatan kak siti(kak siti letak micheal essen dalm tu..pastu ade rumor dier letak lipas skali..jahat tol)
pudding roti dyana(kak siti dah abiskan separuh baru nak kasi kitorng)
dyana takde coz die sakit perut 2 bulan..hehehe..xde la..die jadi urusetia bagi Hari sukan kanak2 sedunia..hehe
ade lagi..onigiri XXL hadi totoro
jajan daus
air kotak kerel
boot tinggi akmal..hehe..tu tak leh makan la eh..
so lepas malan2..jalan2 ,,n bergembira..
mkn kat shin okubo pastu the rest balik
kitorng bertut tut di shunjuku..
Abis 3man sorang untuk satu mlm...


Gadis gadis yang pergi...

berpicnic sambil tgk pasangan berasmara kat tgh2 padang


Pokok Kuning terbesar..ni

Lelaki yang tak GAy (kecuali totoro)haha

Dila hanya boleh bau ketiak aku je.,ihihihi

kaki sape la ni..sebokk je..dah la wat susu letak essen

Pasangan MEiji

Suntut jangan tak suntut..mangat PUASsssss

Artis yang kitorang jumpe kat taman gay(adekah die GAY?)

Seksaan pabila tak mahu pulang

MAwar pink menjadi saksi bisu

Bawah pokok yang ramai orang amek gambar

pokok keyaki...name apartment aku tu

pemandanagn ketika dah masuk waktu MAGHRib

Makan ramai2 kat kedai tomyam shin okubo..dah jadi macm kedai jasmin dah..
lambattttt...