Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Road to Malaysia

Hari yang sungguh penat..musim sejuk kembali lagi di tokyo..ingatkan dah musim bunga dah..tapi tetibe je makin sejuk..semua badan dah membeku sampaikan menahan sejuk pun dah jadi penat..
tinggal beberapa hari aku nak balik ke Malaysia..haha..nak dekt setahun aku tak balik akhirnya..Preparation?ape perlu aku wat untuk balik..mesti la bawak passport..haha..omiyage?perlu ke??korang je la yang tau...dengan terbaliknya aku ke malaysia memang bnyk benda aku nak wat..haha.cam ber cuti2 ber jalan2 n ber makn2..waaa..makann malaysia dah lame tak makan..macam2 aku nak makan...antaranya
  1. Beef steak..kuah blackpaper
  2. chicken chop
  3. KFC(even orang cakap die Israel ke ape..hmmm..aku ???)
  4. pelam muda cicah kicap pedas atau kuah rojak
  5. ketam masak lemak cili api
  6. siput sedot goreng pedas
  7. nasi bungkus time makan tgh hari
  8. sarapan nasi lemak
  9. Ayam bosnia
  10. satey
  11. yong tau foo bukan KL(yang ade sup tuu)
  12. Nasi lemak ayam Kader(restoran mamak popular kat tempat aku)
  13. Ikan steam atau 3 rase(kat jepun jarang skali memakan ikan)
  14. Udang galah goreng pedas
  15. Jambu batu dgn asam
  16. Ayam golek madu
  17. burger Malaysia(kalu dulu order biase2 je,balik ni order triple large..baru puas)
  18. rojak buah,rojak petis,rojak tahu,rojak keropok
  19. keropok lekor
  20. asam pedas Mak long..
banyak lagi nak makan sebenarnye..ni yang teringat..haha..nanti kalu jumpe depan mate tibai je..hehe
Waaa tak sabarnyer..aku nak gi kelantan plak(lagiiii)..nak gi sane borang jersi untuk budak2 takuboy..kita ade jersi lepas nie..haha..nak celen??boleh..no hal..
Pastu mak aku ajak jalan2 plak gi langkawi..hehe..boleh je...
pastu aku nak wat trip ke redang lagi atau pulau2 yang dekat2 situ(tapi budak cakap musim tengkujuh..ye ke??)
Nak gi penang,nak gi pahang,nak gi terengganu,nak gi singapore(even dok johor ,tak nak gi pun sini),nak g Sar...(hehehe)..bnyk gile nak jalan..ade duit ke aku nie..??
tapi aku kena la melawat UNISEL..tempt aku blaja dulu...ade sape2 nak join aku melawat Unisel??jumpe sensei tachi (even Yano sensei dah takde pun..tapi kalu leh nak jumpe gak..walaupun dah kawin..haha)n kouhai tachi..cam diorng kenal aku je..hahaha

aku akan cube pahatkan semua benda yang aku wat kat mesia ni dalam kamera aku..kalu boleh aku harap ape yang aku hajat nie jadi kenyataan..kita hanya merancang,Dia yang tentukan..

Kepada kawan2 ku yang SAS(gay,hahaha),ataupun tun habab...jomla kita wat reunion..haha..aku komfem,bulan 2 ni bukan aku sorang je yang balik..ramai balik lagi dari luar negara..haha..jom2...tapi korang mesti BZ kan...hmm..dou shiyou???

hmm..ok ijou..tak leh pikir bnyak sangat benda2 ni..taksub nanti..nanti memakan diri..tak sempat aku makan makann mesia,benda ni dah memakan aku..hmmm..ken9 aku ni pun tak komfem lagi boleh balik ke tak..tapi aku nanti pakse sensei aku bagi cuti..kalu tak aku wat mogok jalanan,wat bantahan kalu tak kasi cuti..ok guys n girls..same2 la kita memeriahkan Musim cuti kita nie..tapi dalam pape pun yang kita wat jalan lupakan Yang Satu...sekian
wassalamu...

"What going on in my polly pocket?..."(ade sape2 tau iklan ape nie??)

20 komen telah diberi:

dharmiza said...

nak pizza nak deeng nak secret recipe nak williamz nak mcm2 lagiiiiiiii...

nway, bln 2-3 bukan ke org jpon2 je yg balik. kalu area barat sane rsnye diorg summer bulan 5-6. so time ni x blk la..hahaha..unless budak SAS rmai kat timur ni..huhu

aMaryLLiXe said...

weyh nk g unisel bler?

oiyour said...

haah..aku nak gi unisel?jom2 meramai2 kan unisel...hehe

by the way ade je budak2 yang dari rusia sampai bulan 2 nie cuti..so boleh je balik...

:: Muhammad Asyraf :: said...

oit oiyour.. ayam bosnia tu hape?? hahhahaha.. aku cuti gak bulan 2 ni, tp x balik la.. kalo ko jumpe dak2 skolah nanti tlg kemsalam kat derg... okies.. bdasarkan ayat ko, aku rase omiyage tu cenderamata aka souvenir eh??

tun izyan dalila said...

izyan pon tak pernah dengar ayam bosnia.. asal mana tuh..? hehe

Anonymous said...

bole x pasni ko note skali f stop,iso,shutter speed n len2 tme ko amek gambo...bru bole tau....n ape lenses ko pkai...ko wat sume 2 as title gambo ko pn xpe

Hafiz said...

damn ko tak idam makan kat mamak ke dol roti telur ke ape2 ahha

bile2 nak gi unisel contact ah aku, aku bawak pajero takpun unser haha leh muat ramai org :D

lgpun aku balik paling awal

dharmiza said...

apissss! count me in! hihi XD

aReLaN said...

ak pn gi je unisel.hahaha...mcm lme je ak lepak tbp.

oiyour said...

ayam bosnia pun tak tau ke??
rangka ayam yang di goreng rangup tu..mungkin kat KL takde kot..hahaha..
xde daging tu..

pasal unisel ni nanti kita komfirmkan..pis..aku kan stay umah ko..so nanti aku bgtau ko la..hehe

oiyour said...

acap..pasal omiyage tu betol laa cenderahati..hehe..sorry2 tak translet..Insyaallah aku nanti kim salm kat budak2 kalu jumpe

Hafiz said...

oh rangka ayam tu aku tau, selalu nampak kat pasar malam tapi tak pernah beli lol

oh lupe lak ko lepak umah aku, ok je

oiyour said...

hehe..onegaishimasu

dharmiza said...

nak lepak umah apis jugak ahhhh...

hahahahaha... cook for me~ feed me~~ lalala

aReLaN said...

jom sme lepak rmh apis ramai2.jimat duit sket.hahahah...kfc kaa????nk mkn tp tkpe je kot.mkn ayam goreng berempah mak ak buat lg best.hahaha

oiyour said...

salmi di larang lepak..atas arahan tertentu..hehe

Hafiz said...

kfc takleh ah

burger king ah hoho

makan mamak je ahhhhhhhhhhhhh gaga

lepak ah umah aku ramai2 byk ruang kosong aku rasa haha

salmi mmg dilarang lepak, bawah umur :D

aReLaN said...

tp klu lme sgt lpk rmh ko je,pe lak family ak kte kang.hmmm...ala,tkde jauh sgt pn stakat kl slangor ngan teluk intan tu.huhuhu

Hafiz said...

takyah ah lepak lame2 haha.

lgpun aku bukan dok umah je, jalan2 ah ade kete nak gi mane2 ok je :D

dharmiza said...

diskriminasi. ¬_¬