Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Cuti Saljiku Bukan Di rumah Part 4

Yamaguchi ....
Aku telah ke yamaguchi.tempat far, liza and hazrina blaja..jauh gile..dari osaka mengambil mase 8jam gurai .kitorng gi hari seterusnya selepas pergi ber mochi...naik 18kippu memang cam tu..abiskan mase kat tren je..hehehe..sampai2 je kitorng telah disambut baik oleh 'kawan baik' far yang dikenali dengan gelaran ustad....aku pun naik la keta die semua untuk bergerak ke rumah diorng...bukan main jauh uimah diorng dari eki..senang cite dok sini memang wajib kena ade kreta la..kalu takde,memang tak bergerak la korang..aku tido dekat umah ustad..kat sini umah besar2 tapi yachin murah,..beruntung la sape dapat umah kat sini..banayk plak tu..save untuk kouhai2 kot...








hari pertama kitorng jaln2 je..rupanya esoknya ade sale fukubukuro...so kitorang survey je dulu barang2 ape nak beli...aku pun rambang mata melihat semua fukubukoro yang menarik..tgk2 poket takde duit..jalan2 je..mula2 ingt nak makan ikan buntal..korang mesti tak penah makn kan..aku pun tak penah..tapi pergi2 restoran tu rupanya2 tutup sempena tahun baru..menyirap..pastu gi la kitorng ke mojiko..kawasan tepi pantai di 北九州(kita kyusyu).lawa jugak la tempat tu..tepi pantai..angin kuat n sangt sejuk..kat situ ade tarikan die..ade beca yang kena tarik..aku nak naik tapi ade mood orang tu tak baik so tepakse la kau abtalkan hajat ute.hehe..lepas beramek gambr semua kat sini baru la kitorng jalan2 ...samapi malam pastu balik...














Aku dah la 1st time kat sini ,tapi ade gak la aku kenal2 dengan orang..tapi senpai JAD aku tak jumpe..diorng tak nak jumpe aku kot..heheeh..aku kenal sorang ,namenyer GORI..nicew person..n dialah yang tlah menyebabkan aku nak tgk drama PRISON BREAK..selama ni aku tak suka gile orang2 yang tgk drama tu sebb time tu aku tgh tgk drama HEROES..aku rase mcm mencabar je ..heheh..tapi akhirnya aku ketagih lalu telah mendownload semua episod..dah sekarang aku baru abis season 3..nak tgk season 4 punyer plak..huhuhu..時間貸して。。。勉強中だから。。ははは...hari kedua kitorang gi shopping baju..1st time dalam idup aku aku guna kredit kad aku..haha..maklum la takde duit..cuak gak..tapi time guna rase happy sebb tak yah kuarkan duit..haha...jaln2 sikit pastu tgk ade yuki kan kat yamaguchi nie..dulu mase kat unisel sensei tachi cakap yamaguchi tak turun salji..hmm..nampaknya sensei dah lame tak ke yamaguchi nie..hehe...















hari esoknya aku dah balik ..huhuh sedih sebb nak makan ikan buntal tapi tak kesampaian,tapi mungkin lain kali aku boleh makan kat mane2..hehe..hope fully..ok..sekian
ni la pengakhiran fuyu yasumi ku..sampai sini je aku jalan..pastu balik umah tido..n terus ke kelas...wwawaww..kena dah gi kelas..huhuhu

9 komen telah diberi:

dharmiza said...

byknye slh eja. :p

aReLaN said...

byk gler jalan2 ko.tak hbs2 lg.hahaha

oiyour said...

dharmiza: sorry la..nak laju tadi wat kerja nie..hehehe
arelan: biase la tu..tapi ni yang terakhir la..dah tak gi mane2 lepas tu..hehe

dharmiza said...

hehe.. tanoshikatta ne! ;)

kyo_9 said...

mantap2.. jalan sakan ko..

oiyour said...

hahaha..jalan je la kerja aku...
nanti nak jalan lagi?
sape nak ikot..kita gi hokkaido..waa..ade ape kat situ??

dharmiza said...

ade 蟹!!adekah kanji itu btollll

aReLaN said...

jom ke hokkaido lak.hohoho....tp tmbh sorg lg leh je kan???

oiyour said...

boleh kot..tnye orang tu
haha