Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri: ep3 Pelarian

Seperti hari2 sebelum ini,aku lewat lagi ke sekolah.tapi kali nie aku gi naik beskal plak..tambang bas dah naik tak mampu aku nak bayar.kalu naik gak abisla elaun aku bulan ni..penat gak berkayuh 10km.sekolah aku tu dah la kena seberang sungai.selamat ade jambatan yang besar.boleh la penunggang beskal merentasi sungai tu dengan selamat.Mase aku jalan aras jambatan tu aku nampak la segerombolan manusia tgh berdiri berderet kat tepi sungai..cam nak bunuh diri ramai2 ade gak...tapi aku tak sure la..aku wat bodoh je, terus blah gi sekolah yang sememangnye dah masuk waktu pertama kelas..waaaa...
berlari aku dari tempat parking ke kelas,tak pandang kiri kanan dah..pengawas pun xde nak halang aku..lari punya lari masuk2 kelas2 je semua orang senyap.ekk..kenape senyap??..konfius aku..tgk2 tempat duduk aku dah ade orang duduk,,heee..kenape nie..aku tgk2 muka cikgu,cikgu Faridah.eh..sepatutnya cikgu Chin.kenape mulut becok nie ade kat sini..?? sekali pandang aku Salah kelas laa..masuk kelas budak pandai..hahaha..hari nie waktu pertama kelas kena masuk ikot kepandaian matematik kita..aku kelas tgh,tak sepatutnya masuk kelas aku yang biasa..pening dah aku...1st time wat sistem cam tu..aku melilau la satu sekolah cari kelas aku kat ne..last2 aku jumpe gak kelas aku.kat bilik kemahiran hidup..fuhh punye la jauh dari kelas lain..kelas tu dah macm kelas pelarian je..sebb bertukar2 tempat..maklumlah kelas tak cukup...Setiap kejadian ade hikmah disebalik smua tu..Kelas pelarian ni la yang wat aku telah berjumpa face to face dengan si Dia..hehe..happy gile aku..tak terucap ape2 aku..dalam kelas memang fokus aku kat die je..bukan cikgu Chin..hehe..macm terpukau..tapi sepatah haram tak kuar dari mulut aku bile die tegur aku.."Ye..ade ape pandang2 saye" ...aku geleng kepale je wat bodoh pastu..tetibe je..
"saya datang sini mahu mengajar lor,bukan mahu lihat orang bercinta"sinisan mencucuk ati aku.
"kalu you orang mahu bercinta,mahu lihat each other,jangan masuk saya punya kelas ma,pergi itu cinema sana ka,taman bunga,baru lovely maaa"pedas dari Miss Chin.
"takde pape la cikgu,saye mate je pandang lain,telinga dengar ape cikgu cakap,saye mahu belajar.."balas aku serentak menukar arah pandangnku ke Miss Chin yang tgh bengang..
KrENG!!!!KRENG!!KRENG!!!!...
waktu pertama tamat..hhihihi..berjaya abiskan..dalm perjalanan balik kelas masing2 tu aku sempat ditegur makhluk..
"hai awak,awak kan yang pengsan mase tournament bola ari tu?" si Dia rupanya.
"eh..saye ke??ye kot"aku saje wat2 tak tau..hehe..
"awak la,saye ingt,saye yang jage awak time tu..lupe ke??"
dalam ati aku cakap mane leh lupe tgk muka die yang comel tu,tapi aku cakap lain
"lupe laa..maklumla ramai sangat orng kat sekolah nie yang penah saye tgk"
"kalu lupe takpe la..ingt kan awak ingt,takpe la cam tu,lain kali jumpe tak ingat saye pun tak pe,huh!!,k,bye"
"eh awak....."tu je yang mampu aku wat.bodohnyer aku nie,dah ade chance wat2 tough plak..bajet tak ingt la ape la...bodoh2..dah la tak sempat tnye name ke kelas mane ke..takkan nak jumpe time kelas pelarian je...tapi aku tak berani nak tegur,aku pemalu,wawa,aku tak popular..wawawa...ape harus aku wat..waaa..Dan secare tak sengaja,aku dapat ilham setelah melihat budak2 beruniform PBSM ni gotong royong bersihkan sekolah...haha..
YES..ni la peluang aku dapat bertegur dengan die..tgk la nanti..pasti aku dapt tegur die..paling lambat pun minggu depan..hehehe..TGk lah..aku tak sia sia lagi peluang yang bakal tiba nie...

0 komen telah diberi: