Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Kisah Bantal...

Dalam mata ni layu memikirkan ape yang aku wat lepas ballik ke umah nie..tetibe tersentap pabila mengingatkan ,rupa-rupa nya benda yang aku lupe...waaa..dah lame benda ni terjadi sebenarnye..aku pun awal2 amek ksah benda nie ,tapi menjadi2 plak..Kisah nie berlaku time Kak Ina(senpai yang de marvelous delicious masakannyer) ade lagi..time tu malam yang sunyi gak la..jepun kol 9 mlm dah sunyi..kedengaran derungan kenderaan memecah hening malam ...berempat kami kejar mengejar ,susun menyusun barang2 yang hilang empunya..takutt...seram..meremang bulu roma aku bile melihat kelibat hitam zap! zap! lalu didepan aku..arghhh..aku tabahkan diri gak harungi semua dugaan tu..aku tgk betol2 ke arah matanye..pelik...tak nampak kepala..kepala 4 segi??...makin dekat menghampiri aku akhirnya..
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
Mat anip rupenyer yang membawa bekas besar 4 segi..patut la tak nampak muka..cuak aku je..rupe2 nyer aku tengah memunggah barang Kak ina untuk diagihkan kepada sesape yang nak time..dalam banyak2 barang aku berminat kat bantal tu..bantal tuuu.tetapi aku ade pencabar rupenyer..aku dgr die dah Master..patut la susah nak menangani die...ishk2..Akhirnye ketika die tgh lalai dibuai mimpi bersama ehem2 die ketika tu..aku memasukkan bantal tu ke dalam baju aku yang 2 lapis ...die nampak tapi die wat bodoh sebb aku tau die ade tektik lain..last2 sampai ke rumah aku aku bwak bantal tu tetapi MALANG NYERRR,,,aku lupe letak bantal tu kat rumah dan aku biarkan die kat baju aku sampai ke destinasi seterusnye iaitu rumah pasangan suami isteri dan ...,aku baru sedar lalu aku sorokkan di tepi2 pelusuk rumah tu supaya si Master tu tak nampak..aku makan minum borak2 dah aaku lupe plak aku bawak bantal tu..aku balik baru teringat..dalam ati aku mesti si master tu dah amek dah bantal tu...sedih....rupe2 nyer bantal tu tiada siapa lagi yang tuntut lagi sampai sekarang sebb si master yang dok bantai gelak sepanjang malam tu pun terlupe dgn bantal itu..wawawawaw..mungkin sekarang die tgh Bz..so ni la kesempatan aku nak kaut balik ape yang sepatutnye jadi milik aku..pemilik rumah..nantikan kehadiran sang Oiyour tak lama lagi..jangan kasi si master tu amek..kempunan eden..hehe..tu la Kisah bantal yang menyayat ati..di tinggalkan di tempat yang bukan dimiliki...

3 komen telah diberi:

si pemegang bantal said...

hahahaa...bantal pon nak wat kisah kaa..
tu la ko..smlm riak dan alpa ms membaling pin3 tuh... kang dah lupe...dtg la amik sblm si master tuh bc komen aku nih..kekek..

nk dtg tuh jgn lupe bwk buah tgn serba sedikit..ye la sbgai upah aku jg wasiat mu itu smpai skrng!

si Master said...

hahaaha... wooo, pencabar terdekat ku... kekkeke... amek la amek la.. aku pon luper la plak ngan bantal tu... dl ingat tp si pemegang bantal wat2 luper kan, so smpi skang la aku luper... maka dgn ini, aku serahkan kuasa bantal kepadamu... sile jaga dgn berhemah

oiyour said...

waa...mood si Master dah bertambah baik sekarang..eheh..ade pape ke?hehehe...kepada pemegang bantal nanti jgn terkezut plak dgn kehadiran yang tak di undang..ingt lagi ke rumah ek..hehe?