Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Inter-tin-main

yaaa..to All my fren yang baru abis exam tahniah aku ucapkan..penghabisan ni yang paling seronok..kita dah buat dah kan..result perkara kedua..yang penting kita dah laluinya semua..bukan macm sesetengah orng tu, nak amek exam pun takut..Ke[ada senior2 aku yang sambung master nie diorng tgh BZ berhappyou atau pun dah abis happyou tapi nak tulis ronbun..macm2 kalu nak sambung master nie...Aku pun teringin nak sambung master tapi result cam tak baik je,even nak compare dgn budak2 lain aku punyer result tak ke mane..tapi tu perkara lain..hmm...
Skang ni dah jarang plak orang kasi link2 tok tgk video peperangan..kenape ek?dah basi ke tajuk cite nie..ataupun memang perangai orang memang cam ni ..hangat2 tahi ayam..
Dulu time orang bz2 nak study la nak wat kerja ade je link2 youtube la ,blog la,gambar la,untuk paparkan kejadian yang berlaku di Gaza..mungkin perang dah abis kot..sebb tu dah takde dah link2 tu semua..
Kire cam kes Atlantunya la..dulu time die mula2 kena BOM...name Razak BAginda bukan main femes lagi..setiap hari muka die je terpampang kat surat khabar la ape la..siap anak die kasi buku cerita pun wartawan nak tau tajuk buku cerita tu..tapi sekarang sunyi jee..heheh..mungkin aku ni yang tak ikot peredaran zaman..mungkin kes tu dah abis ke,orang yang bersalah dah di hukum ke kan...mane tau..
Kes anuar lagi la..liwat kali kedua die..perghhhh..time tgh hot2 dulu name faizal tu bukan main top lagi..even sekarng pun name Faizal top tapi bukan faizal tu tapi Faizal tahir sebb die je menang 3 anugerah dalam AJL23....even faizal skang tah ke mane..aku dgr blog die pun sunyi je...aku dgr die sakit ,aku dgr die di sembunyikan,aku dgr die terima rawatan tradisional...hmm..tah la..aku pun dgr dari internet atau surat khabar , tak tau sahih ke tak...
So,sekarng cite ape yang best kat mesia nie?cite artis cam ne?abby dah kawin lagi?
Nasya Aziz cam ne?idup lagi tak?
aku dengar sekarng bnyk produksi nak kuarkan filem atau drama yang ade kaitan dgn bahase negeri masing2..contohnye Tain 3t dengan bahase perak,Budak kelantan dengn loghat kelate,kasanova XXl dengan speaking nogori..hmmm..bile Johor nak kuar dengan loghat johor>haha..johor takde loghat laa...haha..biase2 je..hmm Kalu kuar crite orang sarawak ok gak..bahse diorang kan pelik sikit....Pelakon utama LUBEX..."asal lak??"..hahaha...
hmm..macam2 dunia surat khabar sekarang nie..even benda yang serius pun boleh ditukar menjadi crite untuk melariskan surat khabar diorang..tak kire la betol ke tak..yang penting laris..orang mesia mane suka sman2 nie..even salah pun diroang wat bodoh je..atau pun repot kat TV3 ke Melodi ke Macam2 AZnil ke 999 ke atau ke semua rancangn yang mendapat rating tinggi dalam siaran diorang...so takde makne la semua nie..Kawan belah anak sedare MAkcik aku penah berkate "kalu kita duduk ramai2 dalam satu group,sorang kentut sape yang nak ngaku"..kate2 ni boleh diguna pakai dalam masyarakat Artis sekarng...diroang semua dah wat benda tak baik,tak baik tu bagi aku la,tak tau la bagi korang,tapi tak penah terkantoi oleh wartawan ke kuarge ke kawan2 ke,tapiiiiiiii,sekali artis tu kantoi wat benda buruk,semua artis2 turut kena tempias nyer.masing2 tak ngaku ats berbuatan mereka dah wat..last2 benda tu akan ilang jer selari dengan angin kentut yang dah bebas ke udare..artis2 semakin di minati semula..kejap je benda tu...hmm ape lah mereka nie ..hangat2 tahi ayam...kenape tahi ayam?tak nk ke tahi kambing ke lembu ke beruang ke burung ke?..mungkin orang yang mencipta peribahase ni adalh seorang saintis yang mengkaji haba dalam bahan organik kot..so die dapat detect tahi ayam mempunyai haba muatan tentu yang paling tinggi di kalangan tahi2 lain..hmm..it possible what?..korang tau ke kate2 hikmah bagi albert eistein?
hmm..opss..mase dah tamat..sekian...15 minit dari oiyour...ok..have fun... dunia itu sempurna kalu namenyer Dunia Sempurna...
bye2...wassalam..

P/s: Kalu balik mesia nanti ,perkare pertama perlu diucap ape?

7 komen telah diberi:

dharmiza said...

ape lak Faizal? saiful laaa name budak yg kne sodomi tu.. hahaha

menjawab p/s;
"tadaima!"
hihi

aReLaN said...

btl2.nme dia saiful azlan bukhari.ish3.teruk2.

p/s:perkara pertama utk diucap tu brgntg ngan spe kte jmpe dlu,wktu dll.hehehe

kyo_9 said...

pasal Gaza tuh ak rasa dah tiba masa untuk diri sendiri yang stat selidik perkembangan terkini.. dah x yah nak tunggu orang lain kasi link tu link nih.. ak cadang ko search video pallywood.. memang 'membuka minda' skit.. huhu

oiyour said...

saiful eh..ohh..my mistake..sorry kepada org yg bernama fAizal...

oiyour said...

oo satu lagi..pasl jwpan tu aku rase..hmmm..korang ni tak warga usrah..
aku dapat bayangkan kalu orang2 cam ni akakn bagi jawapn" Alhamdulillah,akhirnya sampai dengan selamat,syukur.."hehe..lebih kurang cam tu la..heh
tapi papepun tu soalan bnyk jwpan..tak terkongkong dengan keadaan atau situasi..ko nak cakap "lapar laa..jom makan" lepas sampai pun tak kisah
hehehe

aReLaN said...

tak warga usrah???hmmmm....kna tgg warga usrah ke br blk2 ckp gtu???

oiyour said...

haaa..tu terpulang laa
hehehe