Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Permulaan Sebuah cerita

oleh kerana ade permintaan dari seorang hamba Allah nie..aku dengan sengaja nyer telah memasukkan hasil blog aku kat fs untuk di muatkan kat sini..harap korang enjoy..yosh...




summer..time yang panas n terkata betapa panas nyer di jepun ini..tapi time2 cam nie la ade mase untuk mereka mereka yang lapang untuk menulis blog...termasuk aku...
aku sebenarnyer nak cerita ape pun tak tau tapi better la aku menulis dari terus simpan dalam ati nie..
biarlah aku tulis dalam bentuk sajak agar orang yang mengetahui je tau pasal nie..ok2...selamat membaca..yosh...
satu hari ku mengerti erti hidup yang mati,
mati dalam satu keluhan yang pilu dari diri,
mungkin ini permulaan episod berduri,
hanyut aku dalam hidup yang mati.
Perpisahan bermula dari satu hati,
yang rasai dirinya tidak bererti,
ditiup angin tidak ke destinasi,
hanya sekadar terpaku menunggu mati .
Inikah kesalahan diri sendiri?
ataupun takdir Illahi,
berikan lah petunjuk untuk menyuci diri,
agar insan ini kembali seperti dulu lagi.
Rakan2 ku bantulah aku ini,
insan tersesat tidak tahu destinasi diri,
mencari ruang untuk bernafas realiti,
Ku butuh bantuan mu wahai rakan sejati.
ok...
sekian..

Aku nasihat mat anip supaya jangan jadi GAy..hahaha

4 komen telah diberi:

(^oo^) bad girl (^oo^) said...

Well well well......

rajulussalim said...

waa..oiyour dah strt menulis..bagus2,teruskan usaha kawan!
Pe cite skg weh?

aMaryLLiXe said...

yo oiyourrr....

oiyour said...

terima kasih kerana memberi komen..tapi korang sape?bagi la name yang boleh aku kenal...