Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Aku sebungkus sampah...

Ahhh...indahnyer pagi nie..aku dapat tgk lagi bunga-bunga yang segar dek dibasahi titisan embun..bile tgk bunga 2 nie teringat aku time zaman aku kena guna..best gile ah..budak2 semua pegang aku,touch aku,pegang kat tempat yang tak sepatutnyer pun ade..tapi aku rilek je..kalu nak wat saman gangguan seksualkang, takde sape yang nak amek tau nanti..tapi tue la..best giler ah..macam aku nie the best thing they ever have..hari berganti hari,zaman berganti zaman,aku makin lame makin ber'kekedut'.owner aku dah wat bodoh je kat aku...time2 cam ni la aku nampak kawan2 sepermainan aku di hantar ke lubang yang dalam..jangan kate nak pergi,nak sebut pun aku dah tak lalu..nanti sampai mase aku plak yang kena...dalam aku merenung kawan2 aku tue..tup leher aku kena tarik...kuang ajar betol..nak je aku lawan balik..aku ade gak la meronta ronta tapi maklum la ,badan besar,perot bulat..aku redha je la..rupa rupanyer anak owner aku amek aku dengan kasar..cuak aku..aku ingat kena buang tapi aku telah digunakan untuk dijadikan target untuk mencuba pistol mainan yang baru dibelinya...sekali aku leh tahan la..nie dah 20 kali kena temapt same je mati la aku..tembakan ke 22 memang la jahanama bagi aku..time tue la aku punyer perot yang bulat tue terbarai...####..mencarut2 aku..last2 aku kena jugak anta kat tempat yanf skang nie aku ade...nie baru pagi...belom tgh hari lagi..perit...dah la summer..
"hai..hai..hai..sutoppu"
sape plak yang memekak tgh pagi2 buta nie...dah la bahase pelik...
arghhhh..baju aku kena tarik lagi..kacau betol tgh2 feeling pagi-pagi nie..
meh aku tgk sikit..
sape nie?
baju biru,muka itam..pakai spec plak tue...pastu main tarik2 kawan-kawan aku plak masuk dalam benda alah ape tah yang besar macm gajah tue..
"ikkai mawashitekure!!"kawan dier cakap kat dier..dier wat bodoh je..
"omae..kikoenai no ka!!,hito no hanashi kike yo,bakaaa,nihongo wakaru no kayo?"..kan dah kena marah budak pakai spec tue dgn kawan dier..sape suruh tak dgr cakap..tapi ape maksud cakap tue pun aku tak tau..
tgk..sentuh2 aku plak budak spec berkulit itam nie...tah pape tah...
arghhh tidak....budak nie nak angkat aku masuk dalam benda tue..tolon! tolon! tolon!...
gedegang!!!!...kepale aku terhantuk kat badan benda nie..aku dah masuk dah..takde pape pun..xde la ngeri sgt..sakit sikit je time dier campak aku..member-member kat sini baik2 je..dok diam..tak bising pun..
tetibe je..bile kawan budak tue cakap "ikkai mawashitekure",dalam 10 saat lepas tue ade benda kat atas aku dalam benda ie bergerak..benda yang bergerak nie macm gigi plak yang dok asek menggigit makanan untuk dijadikan lagi kecik..same la benda nie..dier dok sebok suruh kitorng masuk dalam perot benda yang besar nie..pakse plak tue..kalu suruh lembut lembut leh tahan lagi..
last2 skali aku terhimpit dgn kawan2 aku..pastue....
hidup aku terus gelap..segelap gelap dakwat cina gelap lagi hidup aku..hanya menunggu seru..untuk kembali kepada yang perlu,atau terkulai layu membisu..inilah nasib aku....perantauan sebungkus sampah di bumi Jepun..
sekian..tamatlah sebuah epilog..

haa..kepada sesiape yang nak kerja pengutip sampah,korang kena lah memahami hati dan perasaan sampah2 kat sini..bukan senang nak kutip sampah,tgk2 nanti korang yang jadi sampah...
n Teriam kasoh jugakla kepada pengutip sampah kerana tanpa beliau dunia ini akan terus busuk dan membusuk.. thanks u all...
(Kerja Kutip Sampah Di jepun paling sikit Dapat RM 5000 sebulan..sape tak nak kerja cam tue)...
last word...JAgelah kebersihan persekitaran kita.kalau bukan kita siape lagi yang mahu kasi dunia ini 'bersih' ...Let World be Peace
39

6 komen telah diberi:

aMaryLLiXe said...

huaaa...pnjang nyer essei ko...

oiyour said...

haa..nie la cerpen

musab said...

weh..asal kait ngn aku lak..gay gle ko...!!! haha..best ar cite ko ni... sambung2..!

oiyour said...

ko yang gay

shirin said...

lepas grad takyah jadi engineer la, jadi tokey kutip sampah... lagi kaya :)

oiyour said...

hehehe..
kerjaya nie tak laku kat malaysia..
gaji ciput je