Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Majlis Aidil Adha

Setelah paginya diisi dengan slot seminar kenkyuu..tgh hari diisi dgn pasta hasil usaha Sensei kobayashi yuuichiro(bukan die masak..die just ulur tgn je yang berisi duit..haha),dan akhirnya mkn mlm ku pula di sebuah teratak yang diberi nama watanabe sou(agaknye la...).kat situ berkumpul lah keluarga Hachioji yang sejumlah dari padanyer tak berkeluarge lagi..agak ramai la...antaranyer..








so...ade lagi yang datang..tapi amek yang ni dulu la...Majlis makan2 ni dibuat bersempena HAri raya haji yang jatuh pada hari tu(orang pagi gi smyang raye, aku gi zemi kenkyuu)...
macam2 lauk disediakan oleh bakal2 mak n isteri orng area hachioji...di bwah ni senarai menu yang sempat diingt:
  1. Roti An(ciptaan Kak an..rase lebih kurang roti NAN)
  2. Kari Dalshid(ciptaan rashid....bukan rashid sidek)
  3. Ayam Rendang
  4. Agar agar@lengkong
  5. tahu sumbat(tapi tak tersumbat pun..orang kdah panggil paufar)
  6. Nasi empit
  7. Nasi serai
  8. Kari Ayam
  9. Laci
  10. Kuih Muih
Ade la dalam 20 orang berkumpul beramai ramai memeriahkan suasana dambil menonton crita MADAGASCAR 2 ESCAPE FROM AFRICA yang sepatutnye lutfi je nak tgk(tapi orng lain plak yang tgk...hehehe)..
di sini adelah sedikit sebanayak gambaran2 pada majlis mlm tu..








golongan2 remaja hachioji yang hadir..(ni bukan set bergossip nie,,,,)





















Golongan2 Lelaki Hachioji yang Gile Baito..hahaha(Duit tak banyak...abis cam tu je)
















Golongan ibu2 dan isteri2 dan bakal isteri..(bergosip..berbuat kuih..bercerita tentang anak..tapi main die semua topik keibu ibuan gituuuu..hehehe)









Set set suami2 bapak2 and bakal suami( kalu yus dgn pijan tu mesti bincang cam ne nak tukar alih kuase penghulu hachioji tu..hehehe)




so cam tu la serba sedikit sekitaaar MAjlis Aidiladha kami di HAchioji..Terima KAsih tak terhingga kepada senpai2 ataupun sape2 la yang dah menyediakan makanan tok kami semua..dgr crita Majlis tu boleh dikira Open Hoouse Kak An n Abg Yus coz diorng yang support bnyak...Terima Kasih Daun Keladi...Mintak ampun dan maaf kalu ade terkasar bahase ,perbuatan kurang gula,kenangan kopi antara kita semua..Selamat HAri Raya....
Sekian..
Kata kata pedoman:Kalu kita laju kadang2 kita tak merasa kehadiran orang di sisi kita,jadi ingatan kita berkurangan..semakin kita LAju,ingatan
kita semakin kurang-PAPA(driver RX-8..purata kelajuannya 150km/h jalan kampung)

4 komen telah diberi:

pn.siti ah said...

selamat ari ry oyo..
smlm ade upacara meminta maaf ke x ek??

xdek kot kann...maaf zahir batinn naaa~

oiyour said...

saye pun mintak maaf gak..kalu ade salh silap antara ita..hehehe

azhar said...

err...jamuan di kenkousou,bukan watanabesou..

oiyour said...

ooo..ye ke..tak tau plak..watanabe kat ne?