Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri : Ep1 Melepas

Hari nie aku tak sabar2 nak gi sekolah.bukan sebab nak cari budak pompan yang aku cari semalam.aku nak gi cepat ari nie sebab ade soccer tournament soccer kar sek aku..aku baru 1st year kat sini komfem la tak dapat jadi player..so tepakse la jadi budak milo taun nie...On da way gi sek tu tetibe aku teringt yang aku lupe bwak beg duit.gelabah aku..nak korek mane duit makan tgh hari nie...dalam dok aku termenung tepi tingkap bas sekolah tu..Miracle!!!....aku nampak si Dia yang aku nak jumpe sesangat tu..tapi time tu dier jalan dengan sorang budak laki.."oh..tidak...melepas aku."Kenape lah semua benda tak kena hari nie..dah la beg duit lupe bwak,nampak si Dia jalan dengan laki lain..dah la laki tu badan besar,tinggi,kalu lawan dengan aku komfem aku kalah..terpakse la aku lupekan die.takkan nak kacau awek orang..tak baik..memang la dirng tak kawin lagi,tapi bg aku tak baik kacau tapak Masjid yang bakal di bina...sampai sekolah je aku terus gi padang..tak pikir papedah,pasal duit awek semua dah takpikir dah..kat padagn tu tgk senior2 aku pakai jersi sekolah..perghhh..cuak giler..badan besar2 semua..dalam aku tgk2 diorng tu ..aku cari la jersi no 11 sebb tu my favourite number.."AH..jumpe pun"detik hati aku..orang yang pakai jersi yang bakal aku pakai nanti tu boleh tahan la..tinggi pun tinggi,badan sesuai tok main bola..aku terus respek senior tuu..nak gak aku tgk cam ne muka senior nie..hensem ke tak,macho ke tak,mane tau satu hari nanti aku leh jadi cam dier.Aku wat2 la gi amek bola pastu lalu depan dier..sekali aku tgk....MasyaALLAH..
ni ke muka senior berjersi 11?..Damn!!! Damn!! kenape die....Senior berjersi 11 tu budak laki yang jalan same dengan si Dia pagi tadi..haaa..kenape ditakdirkan orang yang aku respek tu boyfren si Dia.."wa!!wa!!"nangis aku dalam hati..uishkk..tak leh jadi nie..aku tak leh respek die..tak leh respek musuh..lepas tgk die je aku terus blah..tak amek pun bola kat depan die..
"Woi..ko wat pe tu..meh sini"jerit mamat tu kat aku...aku wat bodoh je la..malas nak layan musuh..taktik peperangan..hehehe
"ko pekak ke ape..aku panggil ko la..ko gi amek bola kat ujung sane tu..jangan sampai ilang bola tu dah la..cepat!!"hangin je aku dengar die suruh aku amek bola..tapi ape leh wat..die senior,die player,..aku junior,aku budak milo..tepakse la aku amek..dah la jauh,pastu bola tu area tempat dudk budak pompan..jatuh ah imej aku kalu budak2 pompan nampak aku as budak milo..Damn punyer senior,saje nak mainkan aku...takpe2 ade hari nanti aku balas..aku lek je amek bola depan senior2 pompan yang mantap2 semua..cakp dengan diorng tolong amekkan je..hehe...
tepat kol 8 perlawanan bermula..1 game team sek aku lawan..perghhhh ..penuh gile tepi padang budak sorak..semua tu set2 yang cabut kelas la..ade yang kelas PJ...dalam aku tgk2 budak2 nie..terpandang plak aku dengan si Dia n rakan2 nya..perghh..bukan main bersorak lagi.tak hengat dunia..tu semestinya tak..dah pakwe main mesti kena sokong ye tak...hmm..makin sakit ati tgk die bersorak tok orang lain..bukan tok aku..hmmm..sedih2..
"PELEPAK!!!!"......"adeh,adeh,adeh..sakitnyer..pale aku.."..dalam aku besedih tu tetibe plak bola stret hinggap kat pipi aku..tu la aku..berangan je...dari bestt2 dok tepi padang,skang aku dah dok dekat pondok PBSM..mende la..bukan aku yang main tapi aku yang lebih2 plak..malang betol nasib aku hari nie..tak sangka plak semalang ni nasib aku...aku teruskan baring aku kat tepi pondok tu..wat wat sakit..
dalam aku baring tu..."Awak..awak ok tak wak?"."Nak ape2 tak..boleh tak awak bangun"ade orang tegur aku..memekak betol la minah nie."aku ok je..dah gi sane..jangan kacau aku"marah aku sambil tutup mate..
"eii budak ni,kita nak tolong die marah2 plak..kal cam tu takpe la..biarla awak sakit sorang2"bls minah tu..
"Kan aku dah katt..."lom sempat aku abiskan ayat aku,aku bukak mate ,tercengang aku tgk orang yang tegur aku tu si DIa rupenyer..

terbeliak mata aku tgk die..depan mata..adelah berjarak 30cm antara muka ke muka...perghh..tetibe plak aku rase panas semacm je....dub dab dub dab jantung aku...
"kenape muka awak merah?"tnye plak lagi die kat aku..cam tak biase je..eh..tu biase kalu pompan jumpe laki idaman muka merah la..ni muka aku plak yang merah..ishk2.....aku try to be cool..aku cakap"xdela..ni kena sinaran matahari nie tu yang jadi merah".."awak wat pe kat sini?"
"saya betugas pbsm hari nie,tapi tadi jumpe member2 gi la bersorak kat tempat diorng,lupe plak ade kerja kat sini""lagipun ade orang yang saye nak sorak"balas die tersipu sipu.komfem la sorak pakwe die..hmm..makin sakit plak rasenyer bile dgr die cakap cam tu..tadi dah ok sikit dah bile tgk muke die..hmm..dunia2..
"GOALLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!"orang ramai bersorak..terkejut berok aku dalam angan aku...si dia melompat2 riang....aku toleh la kearah padang tgk mamat jersi 11 sek aku dikerumuni player lain..mesti die yang score tu..huh..what ever la...musuh dapat kredit kita takleh sorak.huh...
"YEAY!! abang score!! abang score!! tgk wak.abg saye score tu..tgk la!!!"
"Abang?no 11 tu abang awak?"
"ye la..tu la abang saye.die kate nak belanje saye eskrim kalu die score hari nie..yes! yes!"
"Ow, abang awak rupenyer..abang eh..fuhhhh...ABANG!!! tahniah BANG ...score banyak2 lagi abang..."
"Die abg saye la..bukan abg awak..awak ni lebih2 plak.."
"hehehe"
aku sambung baring aku dengan ketenangan,lupa dah sakit di pipi n di hati...tidur dalam senyuman..rupanaya dunia ni masih adil lagi wat aku....

7 komen telah diberi:

dharmiza said...

huhu...bosannye citer puppylove zaman skola... -_-;

wat la citer alien ke, power2 ke, misteri ke...hmm~

aReLaN said...

eh2.best tu cter gni.klu publish novel sbijik,knfem laku kaw2.hohoho

oiyour said...

nak wat novel2 alien2 ke..wat komik..novel tak sesuai dgn tema2 cam tu.hhahah..tau la suka bace komik..

Anonymous said...

aku nk komen psl gambo ko...gambar makanan..fokus yg dekat,jgn blur yg dekat...gambo mahida street,pkai filter,shutter speed kne low lagi 4 nk wat efek,pkai tripod..heheh

budak360 said...

cpt2 la bt episod 2.. huhu..

oiyour said...

bagus2 anynomous komen ko...aku cube perbaiki lagi..lepas nie punyer hasil ade perubahan kot..

budak360:sape anda nie..suspicious betol

budak360 said...

haha.. xpelu knl aku.. yg penting aku nk bace novel ko ni.. hehe..