Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri: ep2 Peluang

Hari ni aku bangun lambat ..ni semua salah crite "late night with Dr sofia".semlm、 dalam crite tu die membincangkan pasal perancangn dalam menghasilkan hubungan.die crite start dari mula nak adakan hubungan sampai la care mengekalkan hubungan.aku tak tau cam ne leh terpegung kat depan tv tu sedangkn abang n akak aku semua dah masuk tido.even mak aku pun masuk tidur.padahal die yang beria ria nak tgk rancangn tu..pagi tu dengan kadar 10 minit lebih untuk bersiap..selamat la ade sorang kakak yang boleh diharap..die sempat la gosokkan baju sekolah aku pagi tu...selama ni asek gaduh je aku..sebb die guna bilik air lame sgt..ade skali tu aku sembunyikan tudung die sebb bengang sangat..kalu dah lewat tu komfem la bas tinggalkan aku.nak taka nak terpakse la aku berkayuh naik basikal.jarak umah aku dengan sekolah ade la dalam 20km..kena seberang jambatan lagi...perghhh..penat gile aku berkayuh..cam le tour de langkawi plak...mengejar mase la katekan..kalu lambat komfem kena tahan..pengawas skang ni bukan bolh kasi rasuah ke ape,bagi je terus die repot kat cikgu..tu yang tak best tu..aku berazam nak jadi pengawas.pengawas yang steady je bile terima rasuah..cam skang ni punyer politik la...Dari jauh aku dah nampak dah pintu gate nak tutup.aku terus berkayuh,tak pandang kiri kanan lagi dah..straight je aku menuju pintu gate..adelagi 15 cm tayar depan basikal aku nak mencecah garisan kawasan sekolah tetibe....GANG!!!!!!..aku jatuh n lepas tu aku tak ingat ape yang berlaku...
Aku bangun2 dari sedar aku aku tgk kiri kanan aku..xde sape2 melainkan aku..aku usyar balik betol2 ...ooo.aku kat bilik rawatan sementara.."EEEEEEEEEEEEEKKKKKKK"..cam ne aku boleh ade kat sini..ape jadi kat aku ni..sape yang memandai angkat aku nie..bnyk gile persoalan yang timbul lepas aku bangun tu...gelabah gak aku..aku usyar2 badan aku,anggota lain mane tau ade calar ke tak..fuhhh..semua ok je...
"Dik,dik xde pape ke?"suara lembut terus masuk dalam telinga aku..
"em..saye ok je..tapi kenape saye kat sini..sorang plak tu"jawab aku.
"eh,adik tak sorang,saye ade kat sini.kita berdua la".merah gak la muka aku dengar akak nurse tu cakap cam tu.Tetibe terlintas dalam fikiran aku..bile mase plak nurse sekolah aku ni tukar orang..selalu yang kitorang intip lain,ari ni lain.sepatutnya dari tadi aku tnye soalan ni tapi skang baru nak tnye.."akak siapa?baru ke kat sini?"tnye aku dengn penuh kemushkilan.
"Eh,tak la...akak bukan nurse,akak same cam adik,pesakit"jawab die..patut la kepale die berbungkus gak ..adekah aku yang langgar die pagi tadi..??mungkin ni semua salah aku..aku terenung seketika...mesti komfemla die ang aku langgar..walaupun aku tak sedar time aku jatuh
,tapi tgk kecederaan die, mesti sebb eksiden ni..aku jadi serba sala..tak tau nak wat cam ne..aku senyap tak terkate..dalam ruang bilik yang sempit,hanya kedengaran kipas siling berpusing....
"Dik,kenape senyap..tak nak cakap dengan akak ke?"pertanyaan memecahkan hening...
"eh,xdela,xtau nak cakap ape...errrr...akak sihat?.."pertanyaan bodoh kuar dari aku..
"hihihi,ape la awak ni,kelakar la,tgk dah tau saye sihat ke tak"tersipu sipu aku malu.
"awak tak biase ke berdua duaan dengan perempuan"dia menghampiri aku.dari jarak 5 meter skang dah jadi 20cm.
"eh,xdela..biase je dgn pompan..even lagi rapat lagi,boleh baring2 lagi"aku menjarakkan diri sikit
"haa,bagus la..skang kita dah berdua ni..knape nak lari2 lagi"die mendekati kau lagi
"sebab itu kalu dengan mak saye...."jawab aku spontan lalu terus ke katil sebelah..
"awak..janganlah lari..kita berdua ni je.."die terus pegang tgn aku dan tak nak lepaskan..walaupun aku rase ni PELUANG bagi aku tapi aku tak nak la cam ni..cam memakse
"awak jangan la cam ni..lepaskan saye..saye tak kenal pun awakkk!!!"jerit aku sambil meronta2...Dalam aku meronta tu pintu bilik rawatan tu tetibe cam terbuka..ALAMAk..mampos aku..nanti ape orang kate...aku dah tak tau nak wat pe die tetap pegang tangan aku..makin rapat..serentak tu..Laju je pintu tu terbuka"LU Kena BEB!!!!!"ramai2 yang bukak pintu tu menjerit..tercengang aku!...kaku,terpaku,tak tau nak ape yang jadi..aku rase cam nak pengsan pun ade...
Rupa-rupanya semua benda ni telah dirancang...lepas aku jatuh tu memang aku pengsan,start dari situ pelan kelab drama yang aku sertai baru2 ni terhadap aku bermula.orang yang aku langgar time nak masuk sekolah tu sebenarnyer nurse sekolah aku..die injured teruk sikit so,die kena gi hospital.aku yang pengsan ni diorang bwak gi bilik rawatan je.so diorng gunakan ketiadaan nurse ni tok jadikan bilik rawatan sebagai pentas persembahan aku.Minah yang kena menggoda itu sebenarnyer senior atas aku..patut la tak pernah nampak.tapi serius dow,memang menggoda la senior tu..aku boleh cair.diorang wat semua ni semate mate nak sambut birthday aku kat kelab.nak tunjuk perangai buruk aku kat budak ni semua.plan asal nak tunjuk time aku mengintip nurse sekolah dengan kawan2 aku,tapi hari tu nurse tu cuti so diorng wat pelan lain..DAmn..aku terkena gak..Peluang yang ade rupa rupanya sandiwara belaka..hahahaha..
it was the moment that i will never forget..
Birthday party aku dalam kelab dipenuhi dengan gelak ketawa melihat video aksi aku..tak terlepas melihat video tu, Si Dia gadis misteri yang belom aku tau lagi siapa name die,kelas mane n tinggal di mane..nak je aku nyanyi lagu Adam "Hai" time tu..tapi takpela..simpan dulu hasrat itu..the time will come when eye meet eye..
jya,,sekian..

3 komen telah diberi:

dharmiza said...

ish3.. unsur kegatalan.

oiyour said...

haha..xde la gatal sangat..saje je..idea tgh malam

Hanna J. Potter said...

this particular entry made me smile. =)