Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Hot Mom


Hot Mom

Sejenak aku terfikir time tgh tunggu train mase nak gi baito ari tu..kenape la mak2 orang jepun yang kawin muda nie still cun lagi..ade anak pun badan still mantap..ape rahsia diorng untuk mengekalkan keterampilan yang diorng ade time b4 kawin ke lepas kawin..tak tau la dirogn kawin ke tak ..kirenyer lepas ade anak pun still maintain lagi...hmm..
Dan bile aku fikir balik orang mesia plak..bile diorng kawin semua berubah...kalu pompan tu dari jage diri ,penampilan semua terus tak jage dah lepas kawin..aku tak cakap semua la..ade sesetengah je kot..mungkin mentaliti diorng nie cakap yang lepas kawin dah ade semua tak perlu jage semua tu..suami dah ade ,anak dah ade ,rumah dah ade, makanan dah ade semua n tak perlu la tunjuk2...n ade yang cakap dah kawin tu kita tunjuk kat suami je la..kat orang2 kat luar nie tak yah..nanti kena ngorat gak..pemikiran tu betol gak..tunjuk kat suami je lakan..tapi nanti ape orang cakap kat suami kita plak..dapat isteri tak jage kebersihan..tak senonoh depan orang lain..hmm..cam ne tu..
n ade sesetengah orang cakp pemikiran tu bercanggah ape yang die fikir..die fikir yang start dari jadi isteri orang la baru mula berhias2 bersolek2 berdandan2 semua tu..sebb time die anak dara die wat cam biase je supaya bakal suami die pilih die berdasarkan die yang sebenar,takde solek2..Kalu betol la benda tu ade kat dunia nie gembira la semua suami2 yang dapat isteri cam tu..tapi masalahnyer benda tu takde lagi,n orang yang bagi pemikiran nie pun lom kawin lagi..hahaha..
Para pemikir yang lain pun ade cakap yang ade kebarangkalian yang time diorng belom kawin or dapat anak diorng dah puas ber mekap2 n ber solek2,so time diorng dah ade suami or anak diorng dah bosan dgn mekap2 tu semua,
Dan ade gak yang mengatakan yang bile dah kawin n ade anak,tanggungjawab tu dah ade pada suami n anak ,so tanggung jwab tok diri sendiri di abaikan..tapi masalhnyer die lupe salah satu tanggungjawab pada suami adelah bahagiakan suami..bahagiakah suami kalu tgk isteri die berkeadaan tak terurus??

mungkin ade benar disebalik ape yang orang2 nie fikir dan ade yang salah..kta tak leh judge orang yang berfikir nie sebb diorng ade alasan2 n keadaan yang memperangaruhi care pemikiran diorng..susah nak mencari free thinker sekarang..hmm...Hidup akan lebih bermakne kalu kita berfikir..Ijou..sekian

3 komen telah diberi:

Anonymous said...

bagus ler..truskan berfikir untuk mase hdapan..tpi ap2 pun..jgn harapkan orng jer berubah..nak isteri lawa..diri pun kena lawa gak..baru sekufu...kui3

salmi dharmiza said...
This comment has been removed by the author.
oiyour said...

kan..diri sendiri pun kena berubah la kan...haha

mesti la gembira kalu ade isteri cam tu