Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Antara Suijyou dan Mizukami (水上)

Dah agak lame tak update blog nie rasenyer..aku bukak entry ni dgn seuntai kata untuk dibicara.bermula 7hb ogos dulu aku mula start wat part time job sampah..tahun ni ramai muka baru yang baru junior2 aku pun ade n orang jepun pun ade..selama nie diorng cam tak ank wat je kerja nie..ini semua akibat dari kemelesetan ekonomi jepun tahun lepas.tu yang ramai orang jepun yang tua2 semua kerja samapah..kekadang tu kesian gak tgk diorng bekerja keras nak dpat duit..ade anatara diorang tu power2 dari pelbagai bidang tu.ade designer,entertainer,arkitect,engineer dan sebagainyerrr..Ade sorang mamat dok sebelah locker aku tu name die aku tak tau la ape.suijyou atau mizukami..aku tgk kanji je..(水上)。。die ni sorang designer..power gak la..dari photoshop samapai windows flash smua die pandai guna..ade aku tgk hasil kerja die kt laptop die bawak time kerja ari tue..power gakla..tapi kena buang gak kerja..mur dah 40 tahun pun kena buang gak..kesian kat die..selamat la die bujang..kalu dah kawin komfem tak tau nak tanggung anak cam ne nanti..papepun die ganbatta la..sebulan tu die nak amek 20hari kerja untuk tampung idup die..tak tau die nak wat ape..hmm..mungkin ade benda die nak wat..Benda nie just mengingtkan aku yang even kita dah berpengalaman dalam satu kerja tu tak semestinya kita diperlukan .kita kena tunjuk yang kita ni boleh wat kerja dan bernilai tok setiap syarikat.pada kawan2 aku yang dah dapat kerja,wat la kerja betol2 n wat boss(bukan boss kerel) korang puas ati dengan kerja yang korang wat. Jangan la degil sangat.korang baru2 masuk kerja ikot je cakap boss or senior korang..tak yah wat kepale awal2..lek2 dulu..mula dari bawah..tu je la aku leh bagitau kat korang.sebb aku pun tak masuk kerja lagi..haih.. tgh pening nie..Dochi kana... between S n P

3 komen telah diberi:

salmi dharmiza said...

ikut la nasihat mama (S kn). hihihi

oiyour said...

hmmm.. S kana..UMS..hahaha

salmi dharmiza said...

hahaha. x apply tp tetibe g ek. ikut abg ajis! XD