Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

'Saya Pelajar Waseda'

Hujung Minggu yang lepas iaitu bersamaan dengan 7 ramadhan,telah berlaku satu tragedi yang menyaksikan polis di jepun tidak mempunyai kerja(pada pendapat aku laa)..Nak dijadikan cerita la, tgh hari tue ade mamat nie nak gi gotong royong(rewang) ke rumah budak kecik yang berkereta besar..dalam pejalanan tue dier bawak pisau nak potong sayur..bwak pisau tanpa balut ape2 pastue jaln kat depan budak2 kecik jepun..tup tup..bapak budak jepun nie nampak mamt tu pegang pisau lalu depan anak dier dier pun cepat2 call polis..ye la..sekarang bnyak kes orang bunuh orang tanpa usul pekse..Aku ingatkan 2, 3 orang polis je datang..tengok2,,nah kau..6 biji kereta polis berbaris siap berpakaian anti-terrorist(melampau nyer aku ckp..tapi cam tue la)..2 biji motor n beberapa orang polis lain...Mamat nie tgk polis mencanak datang kat dier cuak la jugak..ingat salah ape..tak bawak alien card ke ape ke..

Polis datang ramai2 just nak tanye buat ape bwak pisau nie..lepas mamat tue explain sikit guna bahse jepun..maka polis2 tue paham la..tapi ade gak orang jepun yang sengal nie..kutuk2 marah2 kat member mamt nie yang tinggal berdekatan dgn temapt kejadian..padahal orang jepun tue takde kaitan...dier saje je jeles polis ramai datang kat mamt tue...

Berlaku la sikit perbalahan antara mereka..pastue nie aku translet sikit perbualan dier...

polis:Ko wat pe dengan pisau tue?nak bunuh ornag ke?ko bersumpah dengan tuhan tak?
mamat:ehh..takde la..nie nak gi potong sayur kat umah kawan..saye bersumpah dengan nama tuhan...
polis:lain kali bawak la guna pembalut pisau tue.. takde la orang nampak pelik..by the way..ko budak mane?
mamat:baiklah cik..saye mintak maaf..saye pelajar waseda
polis:eh..betol ke nie..sorry la kacau ko tgh hari nie,..sorry..eh.ok.rakan2 mari kita blah..

Sebut je Waseda terus tertunduk polis jepun...Kalu sape2 yang tak tau waseda nie adelah universiti yang popular n famous di jepun..sebut waseda semua cuak...
Ni la bagus nyer kalu korang dapat u yang popular kat jepun nie..korang akan direspect 100%..so kepada kouhai yang pilih dai pilih la dai yang best2 cam waseda...Jangan lah pilih dai cam penulis nie..tak direspek..huhuhu..level ga chigaimasu..

harap maklum..sekian...

P/S:..ade ke polis2 jepun nie datang ramai2 just nak tnye nak buat ape dgn pisau tue..betol2 takde kerja la...korang nanti kalu takde kerja jangan ngade nak wat2 ade kerja cma polis nie eh..plzz

Hidup Waseda....

6 komen telah diberi:

Anonymous said...

ntah ke ape...aq rasa citer ni dah diolah sehinggakan jadi citer lawak.

ieyna said...

hahah..uish ni cte btol laa.respect btol kt pelajar waseda tu yg brani mati bwk pisau cenggitu jek.idop dak jad!!hihi..

oiyour said...

cite lawak ke..kenape ko tak kenape?..pelik betol..nie cite betol laa

mc4mass said...

lol...qassim ka tu?

renaye said...

oh dear. must be some kind of shock to see police asking u questions!

aReLaN said...

daimp,hidup2 ak kena kelentong ngan cter waseda ni.dh nk hbs rye br ak tau cter sbnr dr saksi di tmpt kejadian.ko gi wat cter versi ko yg tkde kt scene.hahaha