Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Kak Ina

Alhamdulillah..Alhamdullilah..Alhamdulillah...Nikmat yang diberi kepada kita ini patut di syukuri bersama sama oleh segenap lapisan umur ataupun bangsa..Perasaan ini terlontar dari pikiran ku selepas baru sahaja merasai Laksa Johor hasil ciptaan tuan penaung Nubhan Fc cawangan Tokyo(tah ade lagi ke tak nie..tapi title tue still ade la)..Kesedapan masakan hasil tangan Kak Ina cukup memukau sesiape yang menjamah masakan beliau..Bagaikan pari-pari terbang di sudut 35 darjah aras laut mengadap ke timur lautan awan yang biru biru nyaman..bagaikan sang puteri yang tidur di atas tilam air yang empuk lagi menyegarkan...sungguh nikmat..Walaupun ku tahu terima kasih tidak cukup untuk semua ini tetapi Ku ungkapkan jua...Terima Kasih.
Hari nie bertempat di Mogusaen berlangsung perjumpaan beramai dari kalangan orang melayu di kebanyakkan universiti di seluruh tokyo..ramai kawan baru(aku jumpe budak same tempat dengan aku,kota tinggi)..senpai baru..ahli baru(kaki untuk bermain bola)...tetapi still peletakkan jawatan PM Malaysia di tangguhkan(ape kaitan nie) ...makanan yang dihidangkan sungguh sedap tetapi cukup sedih kerana ku tidak membawa kamera untuk mempertontonkan hidangan itu..huhu..sempena memperingati Kak Ina yang dah banyak berjasa(wat jamuan,jalan jalan dgn kuden,trip in summer) untuk saya dan rakan2..saya hadiahkan kak Ina sekumpil sajak dalam Blog ini.Pemergian beliau pada 12hb10 ke Malaysia ini akan membawa seribu satu kenangan di kalangan ahli2 dan rakannya..Wish U all da best .Gud Luck..................

KAK INA

Sesuci putih kapas sesuci lagi hatimu,
Menaungi segerombolan insan abdi,
Menjadikan yang ramai itu satu,
Insan istimewa ini adalah kamu.

Khalimah indah memayungi dirimu ini,
Setiap kali langkah bergerak ke sana ke sini,
Istimewa dirinya bukan lah satu bagi kami,
10 kamu cukup untuk gemerlap dunia pertiwi.

Bicara manis senyuman yang ayu,
Ayu di wajahnya makna yang membisu,
Senyapmu terjawab di tanganmu,
Mampu terdiam dihadap hidangan di silamu.
Kelebihanmu terserlah disitu wahai Kak Ina ku.

Thanks for the food,for a good moment with you,n for all happiness you bought for us..We appreciate it..ARIGATOU gozaimasu....

p/s:thanks also for the katil n tv..hope orang di sana suka..hehehehe

3 komen telah diberi:

ah said...

sajak utk aku mn?? hahah

Penaung said...

alalala adinda oiyour ku. kandou giler aku. nak nangis i. uwaaaaaaaaa tak pernah lagi ada orang tulis sajak untuk i. la la la la. mekasih mekasih.

p/s: ah, esok nanti lepas makan2 rumahmu adalah tu sajak untuk mu. kikikiki.

oiyour said...

untuk kak ah soon ka coming soon ka tu lat ka but it will come..heheh