Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

raya ku di kampung

Mungkin ni la kali pertama aku balik kampung kat batu pahat selepas aku berhijrah ke jepun taun lepas..agak natsukashi gak la aa..jumpe sepupu sepapat..tapi balik kampung aku kali ini cam best sikit..dari pada rumah samapi la ke kampung aku naik public transpot..memang best ah..mcm2 kenderaan aku naik(mostly bus la...)..n paling aku berbangge aku naik bas kayu..korang mesti tak penah naik kan..huhu..biasenyer bas dari batu pahat ke pontian banyk..name bus tu bus COASTAL..perghh..memng old skoll laa..ni aku ade capture gambar bas tu..heheni la die bas kayu tu..huhu..ni lantai kayu die...haha

memang nazak la bus ni tapi masih beroperasi lagi dan sgt penting bagi menghubungkan orang pontian dan orang batu pahat..
Papepun aku rase sungguh best sebab dapat raye kat kg taun nie..taun lepas raye kat dalam bilik je..dah la smayang raye skip..semua bangun lambat..haha..jamuan raye pun tak sempat..raye ptg lak kat lab..perghh..meamng sakit ati..
syukur taun nie dapat raye..huhuhuh..best..
dapat duit raye lagi aku..korang jgn ingt tinggi2 aku nie tak dapat duit raye..sorry la to sape2 yang menjage kependekkan diorng tu untuk dpat duit raya lagi..hahaha..aku pun dapat gak duit raye..huhuhu
Enjoy la raye aku kat kampung..tapi bile pikirkan balik research aku ..aduhhh..ke mana ku hendak pergi???

4 komen telah diberi:

asteroide said...

mmg best balik kg..lg best balik 1 ari nk raye...p/s:bas nk balik ke kg org cm gini gak..blh tercabut nyawa bile pkcik driver tu pecut..huh

salmi dharmiza said...

mi penah naek bas mini kayu shah alam!!! tp kayu tu sbb lantai die da belobang kot. haha.

oiyour said...

memang old skull la..asteroid kg kat ne?
ade lagi eh bus cam tu..

bus mini shah alam tu biase jee..ade lagi old skull

asteroide said...

klau xcayer g naek bas TAI LYE ke KG LENDU kat mlk..dah la mcm cipsmore..kdng2 masuk kdng2 tak..hangin jer! :)