Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Aku Di nodai

minggu lepas aku telah ke suatu tempat ..destinasi yang ak tuju cukup memuaskan hati..mase pergi tu aku naik bus..maklumla orang takde kereta..tak mampu nak beli..even junior2 pun dah ade kereta ..ak takde lagi..hahaha..tapi takpe..ketiadaan kereta tidak mematahkan semangat aku tok melancong lagi..bak kate orang ,benda baik di bals baik,benda jahat di bals jahat..tu pepatah yang sesuai tok kejadian yang menimpa ak nie..hahah..nak cite pun segan..
k la..once a upon time,there was a little.......hahaha
ok cerita die cam nie..
time aku nak balik ke tokyo ari tu,aku naik bas ..harga tiket bus tu agak murah la compare dgn shinkansen"bullet train" yang aku selalu naik..haha..nak dijadikan cerita aku telah duduk kat seat no 5A bersebelahn dgn cermin..pergh..aku ingat ak syok la dok sorang2 tetibe last2 minit b4 bus nak gerak ade sorang laki jepun ni terus duduk sebelah ak tanpa tgk seat die no brape..aku ingat die ni ok la..tapi perghhhh..dgn bau arak die ak dah tak leh blah..dah la makan space aku bnyk giler..even aku tau aku nie kurus kan,tapi tak yah la amek space aku kaw2..bontot die menolak2 aku dari tepi..aduh..aku dah rase tak selesa dah..nak je aku panggil driver bus tapi jauh sgt..so aku redhakan la die mengambil space aku..dalam perjalanan tu aku tido2 ayam je sebb panas,n mamat sebelah ak nie wat hal lagi..die ni tido dah la pelik2..sampaikan tido kat lantai pun ade gak..aduh..ape nak jadi orang jepun mabok nie...time tgh jalantu die boleh plak tetibe sandar kepale die kat bahu aku..perghh..menyirap aku tgk..dah la kepale berat..gesel2 kepale lagi kat bahu aku ..ingt aku ni ebantal die ke..aku try la tolak2 kepale die tu,makin di tolak makin die beratkan pale die kat bahu aku..last2 skali aku bangun n dudk balik baru die angkat pale die..aku ingt benda tu dah ok la ..die dah tido dgn care yang sopan..tapi tetibe time aku nak lelap kan mate boleh plak die landing atas bahu aku..ingt adegan romantik dalam drama ke ape ..aku tak leh blah time tu..kalu pompan takpe gak..lagi layan..ni lagi ..dah la botak,bau arak,cam damn jee aku rase..badan dah la berak..aduh..kaki aku tak terangkat kepale die..tgn die mula2 nak meraya2 kat badan aku tapi aku tepi sdgn kadar yang panatas dan cepat..geli ak  orang nak raba aku..aku gerakkan kaki aku,tapi die wat bodoh je..makin aku kuatkan kerakan kaki aku tu makin die rase seronok..aduhhh..nak wat cam ne nie?orang lain semua tgh tido.driver jauh kat depan..last2 aku bangun ,die sedar..pastu time aku nak dudk die boleh baring atas seat aku..aduh..takkan aku nak duduk atas pale die..aku kejut die..die wat bodoh je..kejut kuat sikit baru die sedar die nie atas bus,psatu wat muka bodoh jee..wat cam takde benda yang berlaku...aku hangin gak la dgn die..lepas tu aku duduk die nak tido lagi ..mula2 tu die tido biase je..tap lepas tu die sandar lagi kat bahu aku..aku nie dah tak tahan dah..tapi aku biar je..
aku di nodai...lepas die sedar die terus mkn chewing gum n main iphone die tanpa rase bersalah n tak perlu mintak maaf kot atas perbuatan die..
pengajaran aku dapat
1.Naik bus memang murah tapi sempit n takde tandas.
2janganlah dekati orang mabok,sebb dieorng takkan sedar ape yang diorang wat..
3. janganlah guna iphone sebb orang ade iphone di perangai die tak senonoh..hahaha
4.wat u giv u get back.hahahahaha
5.nak jalan jauh baik naik kereta..even takde kereta, naik keretapi pun kereta gak laa..hehe
6.kalu mabok jangn bawak kereta,naik bus,pastu nyusahkan orang ramia..
ijou..fin

7 komen telah diberi:

shineeshimizu said...

Tapi dri cite ko tu..ak dpt rase ko nie jenis xcepat naik angin rupanye....klu ade sesetngah orng tu..mmng dah benjol kepala pakcik tu..hehehhe

salmi dharmiza said...

saya juga tidak suka naek bas.

aReLaN said...

ak dh slalu sgt nek bas.so xksh.n prnh la ade pmpuan dok sblh ak tdo n ltk kepala ats bahu ak.mmg nikmat.hahahahh

oiyour said...

aku memang baik hati..ko tak tau ke zahir?

mi-->kamu memang ngade2..baru kaki cramp sikit dah tak nak naik bus..hehe

lan--->owh..sungguh nikmat kalu perempuan..memang aku tak ltulis kat blog..takut tu tau..hahaha

salmi dharmiza said...

oooooooooooooooo.
lelaki mmg. ish3. nikmat ea. bagus la tu.

bkn kaki cramp laaa..mabuk bas. mual2. ish3...

oiyour said...

mabuk ke..muntah2 ke..atau pun benda lain nie muntah nie...

asteroide said...

klau ngn ak perghh..mmg makan siku dah tu...lalalla.