Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Gakuensai Takudai...(festival universiti)

NIe minggu lepas punyer crite la...kitorang kat sini ade wat festival university.kire macam soae2 nak masuk u ni boleh dgn sesuka hati..ade macam2 benda kat sini .ade jual makanan2 dari selruh negara pun ade..tap negara yang ade pelajarnyer kat sini..ade gak tari menari n cheerleader..berlangsung selama tiga hari tapi ak pergi hari pertama je..sebb hari2 yang lain aku ade kat tempat lain..sorry la kalu tak dapat tolong habiskan makanan..kalu bab2 jual menjual ni masak memasak nie,orang malaysia memang tak ketinggalan..Nak2 lagi kouhai ade chef diorng.sape lagi kalu bukan shau..maklum la perempuan sikit kan..so harapkan shau je la.(doesn't mean shau ni macm perempuan k)..hehehe..juadah yang diorng sediakan tak silap aku roti jala n murtabak mini(cadangan sebelom start masak)..time masak je..murtabak mini jadi karipap la plak..n time jual jadi ape tak aku pun tak tau..hahaha..tapi sedap aa...sape2 yang tak datang memang rugi la..taun lepas kitorng wat nasi lemak n karipap..laku la gak..taun ni pun aku dgr2 keuntungan menlebihi 50 ribu yen...wow..tapi kalu nak dicompare dgn u lain maybe keuntungan ni just kecik je kot..sebb u kitorng tak ramai yang datng..tak poular la katekan..haha ..selain dari jual menjual aku kan tadi ade kate ade orang menari menara..bile tgk perfrman diorng memang la menggelikan hati..aku rase tak cukup kot hari2 dirng belatihdepan cermin macm nak mati,siap berkumpul semua tgk2 time performance cam tu je..tak memberangsangkan..diorng ni maybe kalu nak power kena berlatih sampai taun ke 4 kot baru leh power..hahaahah..tapi ade gak yang power,boleh tahan la..hmm..tak tau la cam ne diorng tu..datang u menari,bukan nak blaja,time belajar diorng menari,tapi time performace ,hampeh...pastu ade cheer leader plak..budak masuk cheerleader semua kecik2 ..haha..comel2 tapi nak wat aksi angkat mengangkat semua..laki ade sorang je.mane mampu beb..at least laki2 mesti la ade dalm 3 4 orng kan bru boleh terbang2..ni nak wat piramid pun dah tak terdaya...tiem tgh syok2 aku,bintat,Am tgk dgn senpai aku tetibe nampak aswad yang tak kelip mata tgk cheerleader menari..patut la tadi senyap dgn tetibe ,rupenyer gi tgk cheerleader..haha..kusyuk je..macm die tgk morning musume..haha..
abis dari cheerleader tu layan sikit roti jala n kerepek daging,pastu borak2 ..sempatlah gak aku naik moto 3 roda n guna bateri tok gerak..hehe..best la gak..pastu layan main gitar baru aku balik untuk ke dstinasi seterusnyer..hahaha..korang nie..aku mane gi mane2..jalan2 jee


Team Takudai
Penari2 Takudai

Murtabak rangup


Warga Malaysia Takudai


Cheerleader yang Kecik


melihat cheelaeder bagaikan ingin mambaham


Boleh kalahkan Rossi nie




6 komen telah diberi:

[=_+] uNprEdictabLe said...

murtabak rangup nie cmne la plak,
aku rse aku x pna la plak jump kt m'sia nie,
hebt korg!
^_^

[=_+] uNprEdictabLe said...

murtabak rangup nie cmne la plak,
aku rse aku x pna la plak jump kt m'sia nie,
hebt korg!
^_^

oiyour said...

haaa..kalu kita ke negara orang macam2 boleh jadi ,...resepi asli boleh di mix kan..hahaha

salmi dharmiza said...

eleh kutuk org nari. cube kalu die sdiri nari. wekk ;p

asteroide said...

agak - agak la kan teh tarik da tak kat situ..lalalala

oiyour said...

salmi--->saye menari dgn baik tapi kurang praktis..hehe..kalu cukup praktis boleh maju lagi..

asteroid-->adee..hari kedu an ketiga ,budak2 ni jual teh tarik..tapi kat jepun nie ade satu minuman same cam teh tarik,namenyer chai..sedap..tapi bnyk herba..haha..same je cam teh tarik