Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Si polan ber Suara

PErghh...hari yang memenatkan..hari2 aku kini dipenuhi dgn aktiviti yagn sungguh berfaedah..ok la aku mulakan mukadimah post kali nie dgn sebuah pantun,

Ikan keli masak cili api,
cili berapi ibarat am yang gagah lagi berkereta,
klau kita sudah angau dgn si genetik misteri,
back to basic ,love 1st money later.

Khamis-->hari nie aku gi JB nak gi berbuka puase bersama kak ina n her geng..tapi b4 gi tu aku n budak sas yang gay(mangat) pergi ber tgk wayang crite cina..leh tahan la lawak bodoh die tu.ok..it doesnt mean aku kuar dgn mangat aku gay..mangat je gay..aku dah berpunyer...sebb tu mangat tak berpunya2 ---hahaha...sempat la aku bershopping jeans n perfume..perfume tu pun aku beli lepas tergoda dgn desakan orang body shop tue..uhuh..lepas semua siap aku terus ke tempat berbuka..kat situ kawan2 kak ina dah ade n tinggal berbuka je..sedap gak la makan kat situ..tapi oleh kerana aku nie dah kurang makan,so makan buffet tu aku makan sikit je..sedih..rase cam tak berbaloi plak aku makan..FYI kawn2 kak ina nie terdiri dari lecturer n semua dah dewasa la kalu nak compare dgn kitrng nie yang masih muda..ade yang tak caye gak aku nie bakal jadi lecturer..haha..tak tau la nape..Thanks to kak ina kerana membelanje kitorng ni n anata kitrng balik..Arigatou gozaimasu...

Jumaat---->HAri nie aku gi KL untuk pergi berbuka puase kat umah kawan aku garnet..budak Sas.Mangat tak ikot sebb die kate nak ikot aya die balik Kg..aduh..kena berkelana sorang2..sampai2 KL je aku gi umah reza n dari situ kitorng gi uamh awek die dulu n baru gi umah garnet.sampai2 je dah berbuka..juadah special ari nie ialah berbagai jenis benda yang berpanggang..ramai gak la budak JERKS yang datang ari tu..kesian epit tak datng..gamabr ko takde la kat situ..haha..kenyang gak la time tu..then tak dan perut habis mencerna nasi n so on..kitorng gi main futsal plak mlm tu..ramai gak time tu..main kat Atas ou..aku ingat ou tu ocean uda..rupenyer one utama..hahaha..penat gak la perut aku menahan mknann dalam perut yang menggelodak ibarat ombak yang jahat menelan ayah budak dalam iklan petronas...sebb reza terkena sumpahn udang ,die terpakse balik awal sebelum die bertukar kepada orang yang aku tak kenali,better anta aku balik tbp(umah lame aku dulu)..so boleh die rehat..harap2 die ok la..Aminn

Sabtu--->bangun2 pagi je kau rase sedikit kecewa kerana betri hp aku abis..aku tak tau nak wat cam ne..selamatlah Shau penyelamat antarabangsa datang membawa hp nokia sabun die yang boleh aku gunakan untuk menerima msg n menghantar msg..selamat die ade.tapi adak kekok aku guna nokia..dah lame tak guna..selamat2 bagi msg semua aku mandi n terus berpakaian suakn untuk pergi bermain basketball kat sekolah lame aku..sekolah Alam shah ..khazril amek aku kat depan tbp..agak nak mati gak la main basket tgh panas pukul 530untill 645 n berpuase..boleh mati kekeringan..tapi mereka2 ni mempunyai stamina yang tak terhingga ibarat lava gunung berapi yang membuak2 di gunung kalimanjaro.penuh dgn dribble skill yang power lagi mantap..sempat laa radzi jumpe jambu2 die b4 kirong berbuka di kantin sekolah.minum air je..lepas tu mkn kat alamanda..borak punyer borak tak sedar mase berlalu terlalu cepat n aku balik dgn kadar segera seb nak gi main futsal dgn kouhai aku plak kat seks 13 depan burger king yang tak leh refill air...agak pancit gak la tapi leh je main dua game dalm sehari even puase..main puas la main 2 jam...sebb lepas tu mkn lagi n mkn lagi..tak abis2 na mkn je sebb nak memenuhi kehendak perut abg gagah kita,azkarul akram.atau lebih popular dikalangan artis,Am. balik dari mkn2 lepas berfutsal borak2 sekejap dgn kouhai2 aku yang agak ting tong gak la..same2 masuk air..kalu kau masuk air 1 liter,diorng ni satu liter tiga suku liter la..haha..dgn Rapek,Arip,HAziq(name jambu giler),Kimie,Shau,Azuan Axery dan Am. memang sengal2 otot mulut aku sebb asek ketwa je..balik2 umah je mandi sikit pastu am terus ajak bersahur..makan nasi mamak ...tak ubah2..nasi, ayam, sayur..takde menu lain ke..name kedai je beza2 tapiu menu semua same...KHurafat la rafiq la pelita la benda la...same tapi tak serupa..balik2 je main game samapi kol 9 pagi ahad baru terlelap mate..huaaa

Ahad--->arghhhh..bangun kol 10 11 12 untuk bermain msg dgn mereka2 kerana hari nie aku bertemu sempai aku kat Klang..aku ingat senpai aku nie hebat la kan area klang..tapi..hmm..no comment..dah dekat 42 minggu duduk area kalng pun jalan klang tak tau lagi..hmm..nak wat cam ne..beria2 nak amek aku kat komuter kalng..tgk2 aku yang sampai dulu dari die..tapi takpe..boleh dimaafkan sebb aku tumpang naik kereta HONDA STREAM MADE IN JAPAN die..laju die bawak kereta..stakat kerera proton tu kena titik jeeeee..selamat la ade penunjuk arah yang superb la gak..kerja jat kilang biskot..haha..bukan2..kilang bahan kimia yang bernama Oleo...lepas tu gi jusco bukit itnggi untuk mencari transformer..aku ingatkan die nak beli bumblebee ke megatron ke ape ke..rupenyer die nak beli trasformer yang tukar voltan mesin..haha..ape la cik nana nie..upss,..tersebut name..lepas tu para2 senpai lain datng da bertemu n terus gi ke tanjung harapan dgn harapan nak makan ikan bakar tepi laut..hahahah..last2 dapat la mkn tapi bukan kat tepi pantai tapi tepi tiang jee..haha..tapi jimin cakap awek2 pelayan tu semua cun2 belaka..lepas tu bukak la crite jimin yang kawin tak kesampaian akibat desakan arus dari pelbagai2 aspek..kesian jimin...teruskan gay anda sehingga anda kawin...haha..balik2 tu ingtkan boleh la kau nak tido seketika sementara nak tunggu sahur..rupenyer kusangka kan panas sampai ke ptg..rupenyer gerimis lepas ku bersangka itu..kouhai2 yang loklak ni pun teruskan ber loklak sehingga diorng lupe yang dirng ade exam hair isnin,iaitu hari ini...hahaha..padan muka...masing aku tgk study..aku yang baik nie tokongla diorang ape yang mampu..aku tunjkkan dirang lagu2 rock kapak,facebook,internet n macm2 source lagi supaya hati dirong nie tenang dalm memegang buku yang sepatutnyer diorng bace..time2 aku dulu mane ade buku2 nie..kiorng salin jee...rajin takk..pastu diorng aku tgk dah lemah semangat nie ajak la diorng bersahur kat area tah mane2 tah..aku pun tak tau..macm2 aku tgk...tapi yang aku tau mamak dirang still same..sayur tak penah berubah..asek kobis kuning tu jeee..
lepas sahur2 tu aku mendesak tok diorng study..credit to me la..kalu tanpe aku korang mesti dah tido..dgn bantuan 2 orang TA dari takudai,aku un membantu gak..sikit2..dirong nie study la..aku rase komfem A la diroang nie..penuh ilmu di dada.eh separuh je kot..separuh lagi asap kot...bilik kouhai nie dah la nyaman..tenang..siap ade poster yang mengiurkan perokok tegar..tapi diorng still macam Am yang dulu..AM sekarng dah lain dah..hahaah...tapi papepun aku doakan korang semoga dapat menjawab soalan nie dgn tenang lagi berkeyakinan,...amin..

ok smpai disini sahaja..got to sleep..aku dah macam pak gurad dah..tak tido mlm..tido time kerja jee..aduh22..k bye2.
ijou
fin

4 komen telah diberi:

nAna ezReenA said...

bkn honda wish ke? takpo0n honda avanza.. takpo0n HONDA CALDINA?? :))

kamu nie kan,membebel dr naik kete smp turun kete..naek kete balik po0n membebel. time makan baru kamu diam =P seb baek hosmate ku tu sanggup melayan bebelan2 ituu.. n bukan salah ku pasal transformer tu.. kamu yg buat assumption sendri =P *napa name daku sahaja yg di"terrrrr"sebutkan??x aciii~ haha..*

nway slamat hari raya ya.. jemputlah dtg umah :)

p.s mane ade daku bawak kete laju.. bawak ngan berhemah taaaauuu =P

mr D said...

ape kaitan pic tuh dgn post ko yg mengatakan aku seorang GAY??...

ina sensei said...

mekasih mekasih sudi dan still ingat kat akak bila balik JB. thanks to Mangat tooooo. Nanti raya sebelum balik Jepun jom jumpa sekali lagi kalu sempat.

oiyour said...

ko memang gay mangat..kalu tak tunjukkan bukti ko tak gay..

kepada cik nana..sorry la tak tersengaja keluar namumu di blog ku..n fyi semua kereta jepun adelah lebih kurang serupa nak2 lagi kereta mpv..so memang tak dapat nak dibezakan..gomen nasai kepada housemate cik nana tu..jgn segan2 jemout kalu ade open house..

kepada kak ina atau ina sensei..thanks lagi skali sebb sudi jempot kami2 yang masih kanak2 di majlis berbuka orang dewasa ini,,heheh..InsyaAllah kita leh jumpe lagi b4 fly nie..jumpe kat ne plak??