Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri epi: 7 Sunyi

Hari ini hujan turun dgn lebatnyer..sejuk ya amat ibarat musim sejuk di bumi sakura.walaupun aku tidak pernah ke negara matahari terbit itu tapi aku tau dan aku dapt rasakn kesejukan di musim sejuk.haaa..malasnyer nak gi sekolah ari nie..hati aku dah takde keinginan nak pergi ke sekolah .bukan sebb aku dah pandai atau cikgu tak datang sekolah tapi hati aku memang dah tak mampu tahan dgn kesejukan,kedinginan dari pada Katy..hati aku bagai ditusuk sembilu atas perbuatan Katy..Mana tidaknya setiap kali die melihat muka aku ,berpaling dan terur lari dari aku..Apa salah aku selama ini??ape yang aku wat sehinggakan dia jadi begini..aku tak tau,aku keliru.dan aku bukan lah orang yang mempunyai kawn untuk berkongsi masalh2 aku selama ini..hanya dia la yang aku ada..kini masalah aku dgn die plak muncul,dgn siapa aku nak luahkan..haa...penat aku..aku ke sekolah..aku duduk dalam bilik mengenang nasib..nasib yang bakal ku lalui..
Jam menunjukkan kol 10.aku rase parents aku dah takde kat rumah..pergi kerja atua ke pasar..aku tak tau..tapi aku nekad  kuar dari rumah hari ini..untuk cari ketenangan.aku pergi bukan lama.bukan sampai tahap mak bapak aku perlu telifon polis cakap anak die hilang..tak sampai begitu.aku pergi ke Plaza Anggerik dekat dgn sekolah aku..sebenarnya ingin ku ke sekolah sebb mane tau katy berubah hari ini,tapi dah kol 10 lebih takkn nak gi sekolah..so aku gi Plaza..Pada mulanya aku nak abiskan duit yang kau simpan selama berminggu2 ini untuk bermain video game.duit tu sebenarnya ak simpan untuk berjalan bersama katy.tapi memandang kan tgk die pun dah jarang sekarn so aku decide nak abiskan duit tu..arghh.,....GAME zaman sekarng susah2 belaka dan membazir duit..aku ingt lagi ketika aku sekolah rendah game2 yang aku main hanya perlukan 50 sen dan boleh main sampai jumpe ketua..sekarng ,baru round 1 dah mati..maybe aku tak terrer atau game tu yang nak makan duit player..huh..terpikir plak aku yang membazirkan duit cam nie sungguh tak elok..aku pun decide nak karaoke sorang2 kat situ...ape lagi..aku tempah 3 jam straight untuk aku sahaje.karaoke kat sini best sikit sebb die ikot bilik bayaran die..ade sesetengah tempat die ikot orang..tapi memandang aku pergi sorang so terpakse la bayar sorang2..aku mintak tempat yang plaing ujung sekali..biasenyer tu tempat maksiat budak2 jahat area sini..biase la..bilik ujung orang ramai tak lalu n jarang ade serbuan..aku dapat tau benda nie pun dari kawn aku yang kena pukul sebb terlalu kawasan tu.time2 cam nie budak2 jahat tu tak datng so aku amek la pluang tu..Time aku berjalan pergi ke bilik ujung tu aku terdengar kelunakan suara seorang pompan ni nyanyi..perghh,,sedap sgt..dah la nyanyi lagu kegemaran aku n katy..aduh terkaku aku sebentar..aku cube cari dari mana datang suare tu..aku usya2 last jumpe bilik tu..rasenyer die sorang je sebb aku usya dari bawah nmpk sepassang kaki je..rase dri aku cam nak berkenalan dgn die..mane tau dapat karaoke same..suare die dahle sedap..hihih..baru je teringat nak bukak pintu tetibe aku teringat KAty..katy sentiase ade ketika aku terfikir untuk berbuat jahat..memang die savier aku la..aku patahkan hasrat aku nak mendekati penyanyi suare sedap tu..tapi aku cakap kalu tak dapat berkenalan tgk muka pun jadila..biarlah die tu hanya satu kenangan.aku bangun dari cangkungan aku untuk melihat die..penglihatan aku mencari2 sinaran2 untuk melihat wajah die dalam kegelapan bilik karaoke..aku dapat tgk die..terus aku masuk bilik tu tanpa berfikir panjang..titik.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

 `Apa awak wat kat sini,tak pergi sekolah ke??`perkataan yang kuar dari aku..hmm..memang sungguh terperanjat melihat kelibat Katy sedang berkaraoke ketika waktu persekolahan berjalan.
`Tak nampak ke saya tgh wat ape..nyanyi laa..yang awak tu plak..tetibe je masuk ..`balas Katy dgn marah.
lepas aku berexplain panjang2 kat die dan masing2 dah tak marah aku pun mulakan la pertanyaan yang selama ini mengganggu fikiran aku..
`Awak..kenape awak lari dari saya..ape salah saya..adekah awak dah tak nak couple dg say??`
`Bukan cam tu wak...saya nakkkkk couple dgn awak..even parents saye tak kasi couple2 ni time sekolah tapi saye nak dgn awak...memang saye lari dari awak..sebb saye takut..takut terlalu suka dgn awak hinggakan kalu awak takde nanti saye tercari-cari awak...terkenang awak..dah nengis sendirian..saya dapat bayangkan kalu tetibe awak hilang dari hidup saye ketika saya sgt sayng awak..my life will be caos...saya takut benda tu akan jadi kat saya kalu saye semakin hari semakin rapat dgn awak..sebb tu saya lari dari awak..biarlah saya tahan kesedihan tak dapat jumpe awak sekarng.at least ia boleh diubati even memakan masa..kalu sakit ketika sangat syng kat awak,mungkin saye yang akan mati dulu dari awak..awak kena faham tu wak..hmm..panjang saya cakap ini..dah hilang dah mood nak nyanyi..nah..amek la mic nie..saye nak kuar..`
`tunggu dulu wak...`lalu aku pegang erat tgnnya menghalang nya dari kuar.
`awak tak perlu takut lagi wak ..tak perlu takut dgn benda yang tidak akan berlaku..sebb dari dulu saya memang dah sgt syang kat awak..tak terkira dgn jari atau pun kalkulator...so awak takpe lu takut sebb saya takkan tinggalkan awak melainkan saa mati dulu dari kamu..percayalah.`
kate2 ku diakhiri dengan pelukan erat.
Air mata membasahi bahu aku  di ikuti alunan lagu latar `jerat percintaan` nyanyian asal siti nurhaliza...
`mulai sekarang awak tak perlu lari lagi dari saya,saya akan sentiase bersama awak`...
`em`
`thanks`
-----------------------------------------------------------------------------------
Perhaps man would never find the true way to love a woman,but woman can always guide the man to pursue their happiness and love.====Dan Syahmi

2 komen telah diberi:

Anonymous said...

nnt da abes,edit2 sikit anta kat mjlh k..

oiyour said...

hehe...boleh masuk ke majalah...??
itu menjadi tanda tanye