Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

April Clever!!!!

sape2 yang lahir bulan 4 semua bijak tak bodoh temasuk aku..tapi still gak ade orang sambut april fool..imi wakannai!!(maksud tak tau!!!)..by the wat entrance kali ni aku nak ucap selamt hari jadi tertunda kepada aku ,roy dan izyan..walaupun birthday tak same tapi kitorng ikot hari..aku 2,roy 3,izyan 4..dah juga kepada syakban,schoolmate aku time f4 n f5 yang birthday die same dgn aku dan tak lupe gak kepade jaber juga schoolmate aku...tidak terkecuali makcik aku (mak mona)yang tinggal kat trengganu juga same hari lahirnya dengan aku..Arwah ayah aku juga lahir bulan 4...dan sape2 lagi yang aku tak sebut name die tu yang lahir bulan 4 aku ucapkan selamat hari jadi..haha

waa..bulan 4 je sekolah kat jepun mulaa..tension tu tak tension laa..tapi selaku pelajar tahun 4 di university bulan 4 adelah bulan yang tak berape mencabar lagi kot..maybe ade la dugaan sikit seperti ..hmm..tah..sikit tu lebih kurang 0.000001 kot..tu yang tak ingat tu...haha...ape aku merepek nie..

Ow,by the way..junior takuboy untuk peringatan korang bukan syafiq aswad je..ramai lagi..semua poyo2 dan kerek2 belaka..junior takuboy dibarisi wakil2 ketua bagi bnyk pihak mahupun puak..contohnyer..Am..semua benda die pegang..dengar crite die nak menjawat jawantan ketua umno jepun tahun nie..perghhh..sape tak takut dengan ketua nie
Nihaaaa..Takuboyzzzzz

..Am tu dah la orang kedah..katenyer ade bau bau bacang dengan tun Mahathir,aku dengar dulu kat sekolah menengah die, pengarah Professor Muhaidin tu tok guru die..tgk ade bakat jadi artis siot,gaye dah macam Chuck Bass dalam cite Gossip girls..kalu Chuck cakap sebb die nak masuk Universiti terkenal sebb die Chuck BAss,Am cakap kat orang inteview mase nak gi oversea dulu cam ni haa..

Penanya:Kenape kamu ingin melanjutkan pelajaran ke Oversea?
Am:sebab saye Azkarul Akram..
Penanya: Perfect!!!..pendaftaran pelajar baru hari khamis pukul 12..atau sekarang pun saye
boleh daftarkan..
Am:em..takpela..saye datang lain kali..boleh saye keluar sekarang?
Penanya:sila2..biar saye bukakan pintu..

kalu nak menceritakan perihal Am ni dari A to Z memang Impossible dgn satu entry..cukup stakat ni..tapi bak kate Jambu "ter BAEkkkkklaaa"..
ade lagi ..bukan Am sorang je..Kamil tu ha..eh tak2..Kame..bukan calang2 orang..aku tgk die dalam facebook menjawab kuiz orang kelantan ,asek die je No1..komfem jadi Menantu nik aziz tte..sebut je pasal kelantan semua die tau..tau sokmo laa..korang tau team n9 kena pukul dgn team kelantan,kame tau saiz kasut pemain kelantan yang pukul player n9 tu..haaa..gempak tak die.siap tau bahagian organ mane yang kena pukul..tu la,betape terperincinya kame pasal kelantan..aku dgr balik2 nie die terus menjawat jawatan Ketua pemuda Sorakan team Kelantan Kito..waaa caya la sama lu..haaa..
nak sebut pasal Chanel ke Louis Button ke Burberry ke Coach ke bukan akmal sorang je..ade lagi..sebut je Bintat dalam face book semua kenal..siap ade fan club lagi..haa..korang jgn main2 dgn die..Ginza tu die punyer..akmal tu die kasi la HArajuku ke Aoiyama ke..Memang sah la die nie termachoo...pesatuan datin2 seluruh vietnam bagi gelaran kat die 'Pemuda Bergaya 2008' ..Warga hachiouji menharapkan perubahan yang akan Bintat bawa ...hopefully..
Ade lagi..kat Mesia die terkenal sebb die adelah Ketua Bawah Tanah..bukan sebb die geng kongsi gelap..sebb die tinggal dalam keranda..so name die pun KANDA..die tgk je ade tulang,tapi ko jgn cube2 cabar die,tulang besi urat dawai tuu..menjadi kegilaan seorang awek nie..die ni bleh dikatekan pewaris Am laa..kalu Am injured ke sakit tua ke die ni la bakal menggantikan semua tugas Am tinggalkan..kepimpinan die terserlah..ko tgk je la awek die..ikot je cakap die..pemimpin bergaye tu.."terbaikkkkkkk" kate bintat kepada Kanda.
Haa..Kalu dari jauh korang mesti dah nampak die..dengan gaye die yang selambe dan tinggi orang nyer,sape tak kenal MAPE atau HAnafi(kot)...awek2 jepun semua salute dengan die la(tapi dalam ati je la)..mane taknyer...sekali die senyum semua orang tergoda..awek2 jepun suka plak tgk orang2 tinggi.(senang nampak)..so die n selalu la di lihat oleh pompan..pakal je kat kelas die tu takde pompan,kalu tak.. semua pompan tgk die je dari tgk blackboard..Remaja Ganteng 2009 katekann..
Sorang nie..semua benda die tau...KAt rumah die Ketua Chef..kat kelas Die ketua handphone(dalam kelas blaja guna Iphone)..dalam batch die kat Takudai(University) nie..die amek paling bnyk subjek.rajin la katekan..sape tak kenal Shau(bukan name sebenar)..name pun die boleh tukar..betape hebat die..dari Uzair boleh jadi Shauki..ishk2...dari Uzair jugak boleh jadi Exile(panggilan mamat jepun..)...Hebat tak die..kalu korang nak jadi Intelek dan It cam die hubungi la iphone die(tak main dah laptop nie semua..besar katenyer..iphone sudeyyy)..
haaa..last but not least(ye ke???)...Mat komputer Takudai..Die la sorang yang power..Dare to Fail...Amek faculty lain dari lain..kikai jouhou(mechanical infomation)...batch aku takde amek tapi die amek..pastu skang dah sorang2.sape lagi kalu bukan Hadi...die nie terrer bab2 komputer(kot..aku tgk muke je aku dapat tau orang tu cam ne dan selalunyer betol)...even muka ade sikit2 iras ZAm(Org Asli) batch aku tapi die ni up to date...komputer VAIO tuu..dah die ni ade penjaga yang baik punyer(Aswad the keeper) kat umah..
hmm..pasal pompan taknak cite ah..nanti KANDA marah...tu je la kot repekan aku kali nie..
papepun selamat la korang2 yang aku cite kat atas ni idup kat HAchiouji..
Jangan pikir nak baito jeee...Urusan pelajaran jgn di sia sia kan..urusan dgn Tuhan pun jgn di abai abaikan(chewahhh)..ingt la kamu..Dunia ini hanyelah tempat tumpangan sementara,Akhirat jua sebenar benar tmpat yang kekal selama lamanyer...Oleh itu marilah kita eh...cam Khutbah Jumaat la PLak..
ok guys.."Boys be Ambitious"kate Sonoya sensei..

8 komen telah diberi:

aReLaN said...

kahkahkah...pe cter sme takuboy pki iphone???termakan pujuk raya jaha ke???ko dh bkk kaunter tiket blom???

oiyour said...

natsu aku tak wat laa be..haru kot..
sebb tak master lagi..heheh..cari la orang lain..tapi jgn..jgn ape?jawab la be..heheh

aReLaN said...

hahaha...ak xblk raya la.klu haru tu dh tiket free utk kte pe under ypm.yg jgn tu kna gtau sme tu.hohoh

dharmiza said...

loyar burok tol.

matle, pujuk raya ke pujuk rayu?

adehh

ah said...

rajin aku bc mu berceloteh...hahah..

ps+ nway oyo, aku tgk jin nantoka nantoka tuh perform kat MHI ms blk mesia arituh..hihi..kem slam kt apiz naa

oiyour said...

hehe..jin kuar MHI tue..tak kena santau ke ape2 ke orang tv3 ..jin tu datang ..bukan manusia..
hehee
belan--->tu pun kalu ko nak balik dah..kate nak sambung master..hiukhikhik

aReLaN said...

hahaha...eja pn slh la plk.kantoi ak.ak muri la nk smbg master.lg ske keje dr blaja n kenkyuu.hohoh

oiyour said...

ふふふ。。cube2 jeee