Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Sayonara Fukouka

Tarikh 27hb 5 hari tu ,aku telah pergi ke fukouka dengan free(boleh dikatekan free la) untuk menghadiri second interview for panasonic communication untuk bekerja di senai pada 2010 nanti..Pergi ke sane naik flight..1st naik domestic flight kat jepun nie..naik yang murah je..Sky mark je..bukan JAL atau ANA../paling bestkan..Sky MArk punyer pramugari pakai Tshirt biru tulis " Sky mark" ..sempoi giler..pastu pakai kasut converse..kalu cam tu aku pun boleh menyamar jadi pramugara..haha..sampai terus kitorang gi hotel letak barng dan baru la ke panasonic company..
oleh sebb kitorng datagdari jauh dan takut dijangkiti influenza H1N1 kitorng dikawal dgn rapi..
siap nak masuk dalam kena basuh tgn pakai anti influenze..padahal orang kat dalm tu tak pakai topeng atau so on laa..wat2 cuak jee.
lepas dgr taklimat pasal company tu kitorng gi show room diorng..boleh tahan la teknologi diorng.superb!!..lepas meng'usyar' teknologi diorng baru interview di jalankan..aku orang ke-4..agak cemas gak la..sebb tak prepare ape2 pasal benda nie..dalam fikiran just untuk have fun je kat sini..DAlam tunggu giliran tu ade la diorng kasi gula2 n keropok semua..yang paling cepat abis komfem country mama punyer biskot..siap top up 2 3 kali...hahah..Dalam interview dapat la jumpe kawan2 baru n ade gak kawan2 lame..cam budak yamaguchi GOREY,MUSAB,NIKU,LIYANA REYA PENSEL KAYU dan beberapa kenalan baru..
Alhamdulillah INterview abis dlam kol 430 ptg..kitorng terus balik hotel sebb nak jalan2 kat fukouka ptg tu gak..kol 630 kitrng gi jalan2 kat area Fukouka tower..ade hardrock Cafe,BAseball Stadium untk team HAWK softbank..and ade la BAngunan syarikat telivisi Fukouka..Mlm tu ujan sikit so tak dapat la berjaln lame2 sgt...lpeas singgah sikit2 kat Tower tu kitorng balik...pastu lena dibuai mimpi..
HAri Kedua kat Fukouka...bangun kol 10 terus Check out..sempat jalan2 lagi kat area TENJIN..kire macam Bukit bintang la kalu kat malaysia..tak beli pape pun..just jalan2 je..takde duit la katekan..amek2 gambr pastu gi makan..dalam mkn tu lame sgt kot sampai tak sedar flight kiotrng kol 150..bergegas kitorng pergi kerja untuk check in..tetapi MALANGNYERRRR..kitorng tertinggal mase untuk check in..Flight ade lagi..tapi kerana birokrasi di airport terlalu power..kirong tak dapat naik flight tu..lepas berbincng dgn agen2 semua,terpakse la kitorng beli tiket baru yang berharge 2man..waaa..mahal tak hengat...lepas campur2 duit yang PANASONIC(3.5man) kasi semua kitorng kerugian 7sen gurai sebb kena beli tiket baru..malang2...baru nak untung 1man lebih..dah kena bayar sane bayar sini..zannen deshita..kepulangan kau tak terhenti kat situ..aku telah gi ke...biru2 kilau2 ..hehehe..bersame rakan2 ku yang aku kenal..pastu baru gi mkn kat kedai thai yang sedap kat shibuya..kitorng balik dalam kehujanan and esoknyer aku demam and tak gi kenkyu..Otsukaresan!!!
Arigatou minna...
Waktu menunggu

KAt hardRock Cafe..

Kat Yahoo Dorm Fukouka

Depan YAhoo Dorm

Kat Tenjin

Depan Fukouka EKi

Fukouka Tower

PAndangan dari JAuh ,Fukouka tower

P/s:HAri nie sampai dah result Interview..Zannen..Tak dapat..Bukan nasib aku..huahuahuahuahua

4 komen telah diberi:

Anonymous said...

Takpe oyo..rezeki kat mana-mana.ganbarimasyou!!

kyo_9 said...

pergh.. puas hati siot! interview dia tanye ape? xkan borak2 jer?

oiyour said...

anynomous--->tu ah berusaha ke company lain..cyaiyok2

saido---->ko ingt cam SPA ke borak2..die tanye kenkyuu ko wat pe..ape sumbangna ko boleh bagi kat company tu..ape kaitan kenkyuu ko dgn company ko..ape strong point ko n weakness point ko..cam nak atasi maslah ko..macm2 la...aku tak prepare ape2 pun..memang patut la kantoiii

anep said...

tak belikan aku tshirt hard rock..hahha..mcm ni aa..hehe