Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

A for Apple B for Boy C for Cat

waa...sudah berminggu rasenyer tak mengupdate blog..ade orang sekarng ni tgh tulis proposal untuk sambung master,ade orang sibuk berinterview tok kerja .bz sekarng ni,so mane2 kawan2 kita yang tak layan kita tu harap dimaafkan la,maybe diorng sibuk,bukan kehendak die nak sibuk tapi memang itu yang diperuntukkan bagi sambung kehidupan nie..maafkan la diorng..
hari ini aku teringat cam mane la rasenyer kalu jadi cikgu..(ade cita2 nak jadi lecturer nie..hehe)..bile aku tgk meja cikgu time aku wat baito kat kelas tadi aku terfikir la dan berangan-angan menjadi cikgu..nak cakap cam ne ek kalu mula2 masuk kelas..
nak jagi cikgu yang cam ne ek..tgk drama2 jepun ni semua ade kaitan dengan hubungan cikgu n murid..kalu tgk gokusen,cikgu die cam baik sgt tapi anak murid jahat..kalu tgk proposal daisakusen,cikgu kawin dgn anak murid,kalu tgk dragon sakura cikgu yang memakse..macm2 cikgu ade,tapiaku kalu boleh nak jadi cikgu cam GTO..haha..cam best..tapi tu semua just drama dah kekadang je benda tu boleh jadi reality..hmm..tetibe plak semangt nak jadi lecturer.hahah.
blaja pun tak abis lagi ade hati nak jadi lecturer..tak salah kalu kita bercita-cita...aku cube la try bayangkan bile aku jadi lecturer ..mula-mula aku....
  1. Masuk kelas je bagi salam..budak2 mesti ade yang tido semua..tapi aku wat tak pedulik..
  2. Introduce diri aku dalam 5 mini t je..
  3. mintak kedatangan(cam Sonoya sensei selalu wat..kalu ade 3 ribu org, 3 3 ribu orng aku amek kedatangn..panggil name satu2..hahaha)
  4. bajet2 15 minit tak absi lagi name,kire semua datang la..pastu baru start mengajar.
  5. mengajar amek mase 10 minit je..yang lain exercise..budak zaman sekarang mals mendengar..diorng lagi suka wat kerja
  6. kuar gi toilet..dalm mase yang same leh gi kantin dulu ke ape ke..kalu time tu aku isap rokk..abiskan sebatang dulu..
  7. masuk kelas balik..panggil budak yang paling ngantok skali n suruh selesaikan soaalan yang diberi..komfem tercengang kejap..amek mase 15 minit soalan senang..tu dah untung dah
  8. Kalu yang sorang ni tak siap ,panggil budak yang duduk depan(biasenyer budak pandai)dan suruh selesaikan jawapan..puji2 sikit pastu suruh duduk..
  9. pastu bagi sikit homework,n suruh ulang kaji bab2 seerusnyer yang akan diajar nanti..
  10. pastu bajet2 lagi 5 minit ke nak abis,terus belah..tak leh bagi ruang untuk student tnye..nanti lame kena explain(tu pun kalu boleh explain..kalu soalan susah kean fikir lagi semua,n it take time..)
then gi bilik aku,main solitaire,kaluinternet ade,Facebook la ape lagi..hahaha...nak final sem nanti kasi hint2 sikit tok soalan yang bakal kuar then finishhhh..

pergh..cam research design la plak aku tulis nie..hehe..takpe2..aku tgh kepenatan berfiki.haha..saje mengisi mase..

P/S: Pemikiran ini hanyalah dongengan semate mate.tiade kena mengena antara yang hidup atau mati ,benar atau tipu.Jangan percaye...

NAntikan filem Kuaran Malaysia terbaru,Jangan pandang Blakang Congkak..bunyi cam seram..di bintangi ahli2 kumpulan senario dan ramai lagi..saksikan la di pawagam terdekat..(komfem kat MINAMI Osawa takde even dekat..ni kan pulak Fuchu atau ShinYuri Gaoka)..

7 komen telah diberi:

dharmiza said...

haha. proposal x siap lg dah wat plan tuk jd ape ble jd lecturer. isk3..

oiyour said...

ひひひひ。。‘
kan..ape la oiyour nie..berangan je lebih..hahaha

dharmiza said...

xpe2...angan2 tu melakar impian. cewah~ haha

bgs2. de smgt jd lect eh....leh wat mnantu nih, XD

aReLaN said...

nk wat menantu spe???hahaha....takkan ak bg ko ajar anak2 aku.lingkup.kahkahkah

oiyour said...

hahaha..komfem anak ko best student subjek aku..hihihi..tak nak ke?

fareast said...

Satu lagi benda penting, dah nak exam bagi soalan dgn jawapan sekali. Fuh mmg aku sayang la. Murid pun sayang. Haha

oiyour said...

gay gile sayang aku..hahaha...budak tokai semua gay(ayat berapi)..hasil didikan hafiz la nie..die gay