Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri: ep5 012-9752680

Berpeluh aku hari nie..bukan sebb ape..aku kejar bas mini yang nak gi hospital..hari nie dah la aku tak ke sekolah..tipu mak ak ,aku cakap demam panas..padahal aku nak gi hospital nak melawat awek Jay merangkap melawat cousin die sekali..hehe.dah la peluh,dalam bus tu berempet empet, bahang die ..perghhh..memang kepam laaa..baru je nak ber wangi-wangi jumpe cousin awek arwah JAy..
sampai2 je kat hospital terus aku gi wad tempat die tunggu..tapi malangnyer belom waktu melawat lagi..so tak leh masuk..aku mundar mandir depan wad tu..tetibe ade sorang nurse ni tegur aku..
"dik tunggu sape nie dik?"
"takde la kak,saye tunggu kawan saye.die jage orang sakit."
"ape name pesakit tu?"
"Shima"
"Tunggu jap eh dik,akak tolong usahakan.."
selang beberapa minit je akak tu datang membawa sehelai kertas..
"Dik,patience ni baru je di pindahkan ke hospital besar mlm semlm..ada kecemasan katenyer"
"eeee..betol ke kak..diorng tak ckap pape pun "
"Tapi kak sini die ade tinggalkan satu nota.."
aku tgk cebisan nota tu ..dan tercatat cuma no telifon barangkali...aku mengambil cebisan kertas tu dari akak nurse lalu pergi ...malang nasib aku..nak jumpe si Dia tetibe je menghilang..perlu ke aku pergi ke bandar ,ke hospital besar semata nak jumpe die?perlu ke aku wat semua tu?..dalam aku memikirkan next step nak wat ape..aku tersentak.."012-9752680"..barang kali ni no tefon Si dia untuk aku...mungkin die sengaje tinggalkan untuk aku..mungkin..die pun ade perasaan kat aku..yes2!!..terbuka hati aku..ceria sikit..tak mungkin aku balik ni..aku terus ke pondok telifon berdekatan..berdebar-debar gak nak dail no nie..terase cam menang hadiah bertuah plak..tak penah rase debaran cam nie..kuar duit syilling kat poket pun berketar2..satu demi satu nombor aku tekan berhati -hati supaya tak silap..
"ring..ring..ring.."ber kali2 deringan tapi takde orang jawab..
"hello.."
"hello..siape disana?"
"Ni Diana..kenape call saye..awak siape?"
...aku terus letak..name die Diana ke??kenape suare cam lain je..atau memang suare kat telifon memang lain dari suare biase..aku mushkil..berdebar2 hati aku..macam nak call lagi skali..tapi cuak..nanti die marah2 plak main2 call nie..takpe..biarlah die nak marah pun..aku nak komfemkan betol ke Si dia tu Diana..
"Hello..ni Diana sepupu Shima ke?"
"hello..ni Diana tapi bukan sepupu Shima..awak salah orang kot.."
"tapi saye dapat no awak dari katil bernama Shima..atau awak ade ape2 hubungan dgn shima?"
"Shima mane ek..hmm..ooo..shima tu ke..saye jage mak saye kat hospital and katil mak saye sebelah katil Shima tu..saye selalu berborak dgn cousin die tu..kitrng ade tukar no telifon..mungkin time tu die tercicir kot kat katil.."
"oo..duduk sebelah katil die eh..ooo..ok2..sorry la kacau awak..saye nak cari cousin die ni..ingt ni no die..awak cakap awak ade tukar no tepon dgn die..boleh bagi saye tak?"
"awak siape?saye takleh kasi no orang sesuka ati kat orang yang tak dikenali.."
"saye kawan die..semlm ade jumpe die kat hospital,tapi hari nie die dah di tukar ke hospital besar..saye nak cari die"
"oo..awak kawan die..ape kate awak mintak sendiri kat die..yang pindah ke hospital besar tu Shima ,bukan die..mak bapak Shima datang semlm terus bawak anak die ke hospital kat bandar..mungkin die ade kat sekitar hospital tu lagi untuk kemas2..masih ade mase lagi nie.."
"oo..ye ke..ok la kalu cam tu..saye cari die sekarng..thanks..bye"
tak sempat die balas aku dah letak gangang...terus melilau aku cari die..cari kat wad kat kantin kat tempat parking kreta kat farmasi..semua takde.fikir nasri fikir..kat mane biasenyer orang yang nak balik nie pergi..fikir nasri!!!!..penat aku berfikir sambil berjalan..Tgh2 aku berfikir..tetibe aku terlanggar Nurse kat situ..terduduk aku..penat sgt berlari tadi..abis terbang duit aku kat tgn aku yang tak sempat aku guna mase guna telifon tadi..
"mintak maaf kak..tak sengaja..akak tak ape2?"
"lain kali jalan tu tgk depan sikit..jgn menonong je..tgk sekarng sape yang susah.."
lepas aku dgr leteran nurse tu aku cari2 la duit ak yang jatuh berselerak tadi..tu dah satu kerja kena kutip..
"Nah.."sahutan di ikuti huluran 50sen ke aku..
"terima...."tersenyap aku tgk orang yang kasi tu ade lah Si Dia..penat aku cari tapi die datng sendiri..
"awak.."aku terus pegang tgn die..erat..
"sebelom awak lari jauh dari saye ,izinkan saye tnye name awak,tinggal kat mane,dan sudi tak awak berkawan dgn saye "
"ape awak nie..saye tak lari laa..saye memang tunggu awak dari semlm..sebb tu tak balik lagi nie..Name saye Khatijah..tapi orang panggil Katy..saye tinggal sebelah taman awak..
saye memang dah lame nak berkawan dgn awak..sejak soccer tournament ari tu.."
"name saye..Na__"
"Tak perlu..semua pasal awak saye dah tau..cuma tunggu awak je nak approach saye.."
senang crite..die lagi awal tau pasal aku dari aku tau pasal die..lagi senang crite..hari ni maybe akan bermula hari yang indah tak kira kat mane aku ade..LAngkah pertama aku bermula dengan menghantar katy pulang ke rumah..jauh gak la rumah die dgn rumah aku..tapi kalu ade motor.kerja jadi senang..hehe.lepas nie..tak perlu aku mengomel sorang2 pasal die..aku dah ade die..next step..what should i do??..to make it perfect as in drama usually..
Happy ending..or Sad ending..whos know..let me prove it ..
Ijou..sekian

2 komen telah diberi:

Anonymous said...

Katy Perry siot

oiyour said...

katy perry baju biru kilat2..perghhh..tak leh tahan..