Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Ubati Luka DalamKu...

Dalam setahun lebih aku kat jepun ni..ni l a 1st time dalam sejarah aku gi klinik kat dai..hahah..sebb sakit perut..yang dah berlanjutan selama 3 hari..aku mengerang kesakitan tapi budak2 research aku semua tak tau..wat bodo jee..maklum laaku jerit sorang2..hehe..dalam aku sakit2 perut tu aku sempat la tolong kemas bilik research tu..tak tau tetibe je nak wat gotong royong bersihkan bilik lepas robocon yang menyaksiakn robot team aku tak gerak..hahaha..wat dalam mase 2 hari macm mane nak gerak..haha..orang semua siap rensyuu kitorng dok wat lagi even contest esoknyer..tapi nak wat cam ne..memang tak mengharap menang..aku pun time tu bz ber interview dgn panasonic kat fukouka..ahahaha
cite pasal klinik tu ..hahaha..kelakar laa..hahaha..die kasi satu alat tok test suhu bdan..orang biase letak kat bwah lidah..time aku nak masukkan kat mulut jee..die suruh stop..die kate letak kat ketiak je pun ok..pastu die kate "dah masukkan ke"..ak ckap belom..pastu nurse tu gelak2 je..Damn..Kalu aku masukkan tu komfem la peluh2 ketiak orang jepun aku rase..iyaksss...
lepas tu aku gi jumpe doktor..nampk cam seriuous..tnye aku soalan2 berkaitan tugasan harian aku..lepas satu satu die tnye..tapi tak sentuh aku pun kire tak cek pun aku ..lepas bnyk dah membebel..die bukak buku die....Laaaa..doktor ni ikot buku daaa..buku tu suruh tnye patience die die pun tanye..siap nak kasi ubat pilih dalam buku jee,..hahaha..lawak laa doktor tu..haha..
lepas tu tunggu ubat ,ubat die kasi pun kedekot..kalu cam kat mesia kalu kasi ubat terus kasi satu papan atau satu package..tapi kat sini,die kasi ikot 3 hari punye bahagian je..kalu 3 hari tak dapt baru kasi lagi..pe laa..aku terus blah..pastu dapat la medical check up yang aku wat berbulan2 lepas..Result ak dpat A...haha..semua ok..Ade membe aku tu Dapat C sebb die ade kerisauan dan tak bersukan,die risau pasal tak dapat kerja lagi,padahal setiap hari gi Syusyokukatudo..Zemi pun ponteng gak dgn alasan same..haha..ape nak jadi..tapi aku doakan die dapat cepat la kerja..kesian tgk researchmate die yang sorng2 wat presentation n sorang2 wat kenkyu..haha..die tu tak tau pape kot pasal kenkyuu die..dah la nmpk cam susah..hehehe..

3 komen telah diberi:

dharmiza said...

hahaha....doktor tu dah grad ke blom?? siap rujuk2 lg..dh la dpn2 patient. ish..

oiyour said...

tah laa..tak pakai baju doktor..tak pakai yang letak kat dada tu..tah2 die ni just orang office jee..saaa...wakannai..haha

aReLaN said...

ntah2 dia pesakit jiwa tbe2 wat cam doktor.hahaha