Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Lelaki Mengharap..

Dalam beberape hari nie aku asek berfikiran merapu la..tak tau la..otak dah bercampur aduk dgn reality and fantasy..and dalam aku fikir fikir tu aku baru sedar aku nie suka mengharap..akulah lelaki mengharap..bukan lelaki harapan tapi lelaki mengharap..hahaha..sound cam bodoh and saitei tapi aku rase aku memang lelaki cam tu..lelaki mengharap nie penuh dgn perkataan "kalau"..kalu tak ni mesti cam ni..kalau tak tu mesti cam tue..lebih kurang cam tu la..kalu takde perkataan "kalau" pun banayak la keadaan yang menampakkan aku nie lelaki mengharap..

Contohnyer la..kalu aku pakai baju lawa kan..pastu bajet cam macho sikit..tetibe ade awek lalu bertentangn dgn aku..time tu aku mesti fikir dalam ati" Awek nie mesti tegur aku cakap baju aku cantik ke aku wangi ke ape ke la.." tapi last2 awek tu tak wat pape pun.terus pergi begitu sahaje.."kalau la awek tu tegur aku..."
Ade lagi...contohnyer kalu aku amek test atau periksa kan..aku mesti fikir "komfem la dapat markah power ni,kalahkan semua orang,cikgu semua mesti proud dgn aku" tapi tu semua mengharap je..last2 dapat markah cam biase2 je..sebb ape?mesti la sebb tak study..mengharap je..aku tau benda tu tak baik..tapi aku mesti fikir cam tu..
nak2 lagi kalu aku fikir beyond the fantasy..perghh tak leh blah dow... Bile aku naik basikal la katekan..aku tgk basikal tu aku fikir" Jap lagi time aku naik basikal nie kat depan simpang tu mesti ade berlaku rompakan and aku gunakan basikal aku nie kejar perompak,time tu basikal aku tetibe jadi laju,aku sempat tendang then perompak tu jatuh ..kena tangkap"..then it just my imagination..kalu betol2 pun ade kes rompakan tak mungkin aku leh wat cam tu.basikal mane leh tetibe jadi laju...just mengharap je..

LAgi satu nie..kalu aku beli pen ke ape ke,aku mesti terfikir" pen ni mesti special..tetibe jap lagi ade orang datng approach cakap aku menang hadiah bertuah sebb beli pen nie.." padahal penn ni just pen biase je..ade bnyk lagi kat tempat tadi...tak pape je aku fikir..
boleh dikatekan semua benda yang aku wat,aku akan fikr cam tu mula2..tapi aku tak bagitau orang...komfem la..nanti orang cakap aku gile..tapi recently fikiran tu mula menjadi jadi..tah pape aku fikir..sampai reality aku nampk cam fantasy and fantasy aku nampk cam reality..and fikran aku mula tak leh wat judgement same ade benda tu baik ke tak..ade kadang2 aku fikir kalu aku boleh transform,aku nak jadi orang lutsinar..y?..sa ore mo wakaran...
mungkin sebb kepenatan berfikiran kot..tidur pun kurang dari 6 jam...atau aku ade penaykit lain..nanti la aku tanye abg aku..die doktor..ade sorang lagi akauntan kot..and sorang lagi tue baru abis master...huhuhuhu..tapi sape ek?
takpe..cyanto ikiteimasu...cam aku bagitau usami san(orang kokusai kat takusyoku yang sebok mengamek tau hal kami2..and die suka nasi lemak)..
ijou..otsukare sama desu..hari ni nak tido lame2 sikit..kalu boleh..ganbarimasu..


13 komen telah diberi:

dharmiza said...

kalaulaaa...
ganbare~~ sila hidup d dunia realitiii!

oiyour said...

huhuhu..soudane..ganbarimasuu

aReLaN said...

klu sme bnda sperti diharapkan,mmg best la hidup tp hidup tnpa cabaran tak best gak.dull je hidup nnt.hohohoh

oiyour said...

tol gak..yagnpening imiginasi kena penting..tanpa imiginasi takde kreativiti..

dharmiza said...

wow i like that.
tanpa imaginasi xkan ade kreativiti~

oiyour said...

like me or like the words???hahahaha

dharmiza said...

both. >,<

Anonymous said...

oit..testing2

Anonymous said...

haha...ok2...now ak nk bg komen betol2...hik3
em..normal la beb pk cmtu..
tu name die creative thinking..^^

oiyour said...

huhuhu..anynomous ni punyer name islah nur shifa harun..hahah..kantoikan ko

Anonymous said...

cess...tp ad sdkt pembetulan di situ..
nursYifa harun...kui3
kantoikan ko blk...^^
tp cm best je gune anonymous ni
..heh

oiyour said...

syi dgn shi..ape beza`!!!

Anonymous said...

h ngn y...beza!!!