Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

untitle 1245

1 komen telah diberi
permulaan..x best.
fade up..ok..bye!

Lelaki Mengharap..

13 komen telah diberi
Dalam beberape hari nie aku asek berfikiran merapu la..tak tau la..otak dah bercampur aduk dgn reality and fantasy..and dalam aku fikir fikir tu aku baru sedar aku nie suka mengharap..akulah lelaki mengharap..bukan lelaki harapan tapi lelaki mengharap..hahaha..sound cam bodoh and saitei tapi aku rase aku memang lelaki cam tu..lelaki mengharap nie penuh dgn perkataan "kalau"..kalu tak ni mesti cam ni..kalau tak tu mesti cam tue..lebih kurang cam tu la..kalu takde perkataan "kalau" pun banayak la keadaan yang menampakkan aku nie lelaki mengharap..

Contohnyer la..kalu aku pakai baju lawa kan..pastu bajet cam macho sikit..tetibe ade awek lalu bertentangn dgn aku..time tu aku mesti fikir dalam ati" Awek nie mesti tegur aku cakap baju aku cantik ke aku wangi ke ape ke la.." tapi last2 awek tu tak wat pape pun.terus pergi begitu sahaje.."kalau la awek tu tegur aku..."
Ade lagi...contohnyer kalu aku amek test atau periksa kan..aku mesti fikir "komfem la dapat markah power ni,kalahkan semua orang,cikgu semua mesti proud dgn aku" tapi tu semua mengharap je..last2 dapat markah cam biase2 je..sebb ape?mesti la sebb tak study..mengharap je..aku tau benda tu tak baik..tapi aku mesti fikir cam tu..
nak2 lagi kalu aku fikir beyond the fantasy..perghh tak leh blah dow... Bile aku naik basikal la katekan..aku tgk basikal tu aku fikir" Jap lagi time aku naik basikal nie kat depan simpang tu mesti ade berlaku rompakan and aku gunakan basikal aku nie kejar perompak,time tu basikal aku tetibe jadi laju,aku sempat tendang then perompak tu jatuh ..kena tangkap"..then it just my imagination..kalu betol2 pun ade kes rompakan tak mungkin aku leh wat cam tu.basikal mane leh tetibe jadi laju...just mengharap je..

LAgi satu nie..kalu aku beli pen ke ape ke,aku mesti terfikir" pen ni mesti special..tetibe jap lagi ade orang datng approach cakap aku menang hadiah bertuah sebb beli pen nie.." padahal penn ni just pen biase je..ade bnyk lagi kat tempat tadi...tak pape je aku fikir..
boleh dikatekan semua benda yang aku wat,aku akan fikr cam tu mula2..tapi aku tak bagitau orang...komfem la..nanti orang cakap aku gile..tapi recently fikiran tu mula menjadi jadi..tah pape aku fikir..sampai reality aku nampk cam fantasy and fantasy aku nampk cam reality..and fikran aku mula tak leh wat judgement same ade benda tu baik ke tak..ade kadang2 aku fikir kalu aku boleh transform,aku nak jadi orang lutsinar..y?..sa ore mo wakaran...
mungkin sebb kepenatan berfikiran kot..tidur pun kurang dari 6 jam...atau aku ade penaykit lain..nanti la aku tanye abg aku..die doktor..ade sorang lagi akauntan kot..and sorang lagi tue baru abis master...huhuhuhu..tapi sape ek?
takpe..cyanto ikiteimasu...cam aku bagitau usami san(orang kokusai kat takusyoku yang sebok mengamek tau hal kami2..and die suka nasi lemak)..
ijou..otsukare sama desu..hari ni nak tido lame2 sikit..kalu boleh..ganbarimasu..


A for Apple B for Boy C for Cat

7 komen telah diberi
waa...sudah berminggu rasenyer tak mengupdate blog..ade orang sekarng ni tgh tulis proposal untuk sambung master,ade orang sibuk berinterview tok kerja .bz sekarng ni,so mane2 kawan2 kita yang tak layan kita tu harap dimaafkan la,maybe diorng sibuk,bukan kehendak die nak sibuk tapi memang itu yang diperuntukkan bagi sambung kehidupan nie..maafkan la diorng..
hari ini aku teringat cam mane la rasenyer kalu jadi cikgu..(ade cita2 nak jadi lecturer nie..hehe)..bile aku tgk meja cikgu time aku wat baito kat kelas tadi aku terfikir la dan berangan-angan menjadi cikgu..nak cakap cam ne ek kalu mula2 masuk kelas..
nak jagi cikgu yang cam ne ek..tgk drama2 jepun ni semua ade kaitan dengan hubungan cikgu n murid..kalu tgk gokusen,cikgu die cam baik sgt tapi anak murid jahat..kalu tgk proposal daisakusen,cikgu kawin dgn anak murid,kalu tgk dragon sakura cikgu yang memakse..macm2 cikgu ade,tapiaku kalu boleh nak jadi cikgu cam GTO..haha..cam best..tapi tu semua just drama dah kekadang je benda tu boleh jadi reality..hmm..tetibe plak semangt nak jadi lecturer.hahah.
blaja pun tak abis lagi ade hati nak jadi lecturer..tak salah kalu kita bercita-cita...aku cube la try bayangkan bile aku jadi lecturer ..mula-mula aku....
  1. Masuk kelas je bagi salam..budak2 mesti ade yang tido semua..tapi aku wat tak pedulik..
  2. Introduce diri aku dalam 5 mini t je..
  3. mintak kedatangan(cam Sonoya sensei selalu wat..kalu ade 3 ribu org, 3 3 ribu orng aku amek kedatangn..panggil name satu2..hahaha)
  4. bajet2 15 minit tak absi lagi name,kire semua datang la..pastu baru start mengajar.
  5. mengajar amek mase 10 minit je..yang lain exercise..budak zaman sekarang mals mendengar..diorng lagi suka wat kerja
  6. kuar gi toilet..dalm mase yang same leh gi kantin dulu ke ape ke..kalu time tu aku isap rokk..abiskan sebatang dulu..
  7. masuk kelas balik..panggil budak yang paling ngantok skali n suruh selesaikan soaalan yang diberi..komfem tercengang kejap..amek mase 15 minit soalan senang..tu dah untung dah
  8. Kalu yang sorang ni tak siap ,panggil budak yang duduk depan(biasenyer budak pandai)dan suruh selesaikan jawapan..puji2 sikit pastu suruh duduk..
  9. pastu bagi sikit homework,n suruh ulang kaji bab2 seerusnyer yang akan diajar nanti..
  10. pastu bajet2 lagi 5 minit ke nak abis,terus belah..tak leh bagi ruang untuk student tnye..nanti lame kena explain(tu pun kalu boleh explain..kalu soalan susah kean fikir lagi semua,n it take time..)
then gi bilik aku,main solitaire,kaluinternet ade,Facebook la ape lagi..hahaha...nak final sem nanti kasi hint2 sikit tok soalan yang bakal kuar then finishhhh..

pergh..cam research design la plak aku tulis nie..hehe..takpe2..aku tgh kepenatan berfiki.haha..saje mengisi mase..

P/S: Pemikiran ini hanyalah dongengan semate mate.tiade kena mengena antara yang hidup atau mati ,benar atau tipu.Jangan percaye...

NAntikan filem Kuaran Malaysia terbaru,Jangan pandang Blakang Congkak..bunyi cam seram..di bintangi ahli2 kumpulan senario dan ramai lagi..saksikan la di pawagam terdekat..(komfem kat MINAMI Osawa takde even dekat..ni kan pulak Fuchu atau ShinYuri Gaoka)..

Ubati Luka DalamKu...

3 komen telah diberi
Dalam setahun lebih aku kat jepun ni..ni l a 1st time dalam sejarah aku gi klinik kat dai..hahah..sebb sakit perut..yang dah berlanjutan selama 3 hari..aku mengerang kesakitan tapi budak2 research aku semua tak tau..wat bodo jee..maklum laaku jerit sorang2..hehe..dalam aku sakit2 perut tu aku sempat la tolong kemas bilik research tu..tak tau tetibe je nak wat gotong royong bersihkan bilik lepas robocon yang menyaksiakn robot team aku tak gerak..hahaha..wat dalam mase 2 hari macm mane nak gerak..haha..orang semua siap rensyuu kitorng dok wat lagi even contest esoknyer..tapi nak wat cam ne..memang tak mengharap menang..aku pun time tu bz ber interview dgn panasonic kat fukouka..ahahaha
cite pasal klinik tu ..hahaha..kelakar laa..hahaha..die kasi satu alat tok test suhu bdan..orang biase letak kat bwah lidah..time aku nak masukkan kat mulut jee..die suruh stop..die kate letak kat ketiak je pun ok..pastu die kate "dah masukkan ke"..ak ckap belom..pastu nurse tu gelak2 je..Damn..Kalu aku masukkan tu komfem la peluh2 ketiak orang jepun aku rase..iyaksss...
lepas tu aku gi jumpe doktor..nampk cam seriuous..tnye aku soalan2 berkaitan tugasan harian aku..lepas satu satu die tnye..tapi tak sentuh aku pun kire tak cek pun aku ..lepas bnyk dah membebel..die bukak buku die....Laaaa..doktor ni ikot buku daaa..buku tu suruh tnye patience die die pun tanye..siap nak kasi ubat pilih dalam buku jee,..hahaha..lawak laa doktor tu..haha..
lepas tu tunggu ubat ,ubat die kasi pun kedekot..kalu cam kat mesia kalu kasi ubat terus kasi satu papan atau satu package..tapi kat sini,die kasi ikot 3 hari punye bahagian je..kalu 3 hari tak dapt baru kasi lagi..pe laa..aku terus blah..pastu dapat la medical check up yang aku wat berbulan2 lepas..Result ak dpat A...haha..semua ok..Ade membe aku tu Dapat C sebb die ade kerisauan dan tak bersukan,die risau pasal tak dapat kerja lagi,padahal setiap hari gi Syusyokukatudo..Zemi pun ponteng gak dgn alasan same..haha..ape nak jadi..tapi aku doakan die dapat cepat la kerja..kesian tgk researchmate die yang sorng2 wat presentation n sorang2 wat kenkyu..haha..die tu tak tau pape kot pasal kenkyuu die..dah la nmpk cam susah..hehehe..

Siapaku di Hatimu

8 komen telah diberi
Pagi ini kau datang dengan senyuman mesra,
Mengejutkan lenaku yang hampir mati,
Membawa harapan untuk santapan tengah hari,
Tetapi akhirnya perginya membawa hati di senja hari.

Brigde:

Siapaku di hatimu,
gembiramu tidakku terlihat sesaaat,
tetapi sedihmu dipayungi bahuku semalaman,
Paginya tinggalku berbantalkan lengan sendiri.

Kumahukan yang tak termampu ,
Bidadari hatiku terbang pergi,
Khittahku berhenti menanti hati yang pergi,
Tak kembali lagi di dunia yang penuh onak dan duri.

Chorus:

Siapaku di hatimu,
teman mahupun lawan,
sayang mahupun benci,
sendiri mencari kepastian,
Kau tiada bilaku perlukan.

Ulang Bridge

Ulang Chorus 2X

......

Sayonara Fukouka

4 komen telah diberi
Tarikh 27hb 5 hari tu ,aku telah pergi ke fukouka dengan free(boleh dikatekan free la) untuk menghadiri second interview for panasonic communication untuk bekerja di senai pada 2010 nanti..Pergi ke sane naik flight..1st naik domestic flight kat jepun nie..naik yang murah je..Sky mark je..bukan JAL atau ANA../paling bestkan..Sky MArk punyer pramugari pakai Tshirt biru tulis " Sky mark" ..sempoi giler..pastu pakai kasut converse..kalu cam tu aku pun boleh menyamar jadi pramugara..haha..sampai terus kitorang gi hotel letak barng dan baru la ke panasonic company..
oleh sebb kitorng datagdari jauh dan takut dijangkiti influenza H1N1 kitorng dikawal dgn rapi..
siap nak masuk dalam kena basuh tgn pakai anti influenze..padahal orang kat dalm tu tak pakai topeng atau so on laa..wat2 cuak jee.
lepas dgr taklimat pasal company tu kitorng gi show room diorng..boleh tahan la teknologi diorng.superb!!..lepas meng'usyar' teknologi diorng baru interview di jalankan..aku orang ke-4..agak cemas gak la..sebb tak prepare ape2 pasal benda nie..dalam fikiran just untuk have fun je kat sini..DAlam tunggu giliran tu ade la diorng kasi gula2 n keropok semua..yang paling cepat abis komfem country mama punyer biskot..siap top up 2 3 kali...hahah..Dalam interview dapat la jumpe kawan2 baru n ade gak kawan2 lame..cam budak yamaguchi GOREY,MUSAB,NIKU,LIYANA REYA PENSEL KAYU dan beberapa kenalan baru..
Alhamdulillah INterview abis dlam kol 430 ptg..kitorng terus balik hotel sebb nak jalan2 kat fukouka ptg tu gak..kol 630 kitrng gi jalan2 kat area Fukouka tower..ade hardrock Cafe,BAseball Stadium untk team HAWK softbank..and ade la BAngunan syarikat telivisi Fukouka..Mlm tu ujan sikit so tak dapat la berjaln lame2 sgt...lpeas singgah sikit2 kat Tower tu kitorng balik...pastu lena dibuai mimpi..
HAri Kedua kat Fukouka...bangun kol 10 terus Check out..sempat jalan2 lagi kat area TENJIN..kire macam Bukit bintang la kalu kat malaysia..tak beli pape pun..just jalan2 je..takde duit la katekan..amek2 gambr pastu gi makan..dalam mkn tu lame sgt kot sampai tak sedar flight kiotrng kol 150..bergegas kitorng pergi kerja untuk check in..tetapi MALANGNYERRRR..kitorng tertinggal mase untuk check in..Flight ade lagi..tapi kerana birokrasi di airport terlalu power..kirong tak dapat naik flight tu..lepas berbincng dgn agen2 semua,terpakse la kitorng beli tiket baru yang berharge 2man..waaa..mahal tak hengat...lepas campur2 duit yang PANASONIC(3.5man) kasi semua kitorng kerugian 7sen gurai sebb kena beli tiket baru..malang2...baru nak untung 1man lebih..dah kena bayar sane bayar sini..zannen deshita..kepulangan kau tak terhenti kat situ..aku telah gi ke...biru2 kilau2 ..hehehe..bersame rakan2 ku yang aku kenal..pastu baru gi mkn kat kedai thai yang sedap kat shibuya..kitorng balik dalam kehujanan and esoknyer aku demam and tak gi kenkyu..Otsukaresan!!!
Arigatou minna...
Waktu menunggu

KAt hardRock Cafe..

Kat Yahoo Dorm Fukouka

Depan YAhoo Dorm

Kat Tenjin

Depan Fukouka EKi

Fukouka Tower

PAndangan dari JAuh ,Fukouka tower

P/s:HAri nie sampai dah result Interview..Zannen..Tak dapat..Bukan nasib aku..huahuahuahuahua