Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Pejalanan ku bersama Babi

Mungkin agak kasar tajuk post kali nie tapi itu la hakikatnyer..huhuhu..setiap hari isnin,selase,rabu..perjalanan aku ke sekolah akan dihantui bayang2 babi hutan...waaaa..cuak giler..masalahnyer bukan luar sekolah..dalam sekolah tue..cube la korang bayangkan..siap letak papan tanda lagi..kat malaysia komfem takde signboard nie..bagi sape yang tak tau nak bace signboard tu meh sini biar aku translet kan..papan tanda tu bermaksud "AWAS!!! ADA BABI HUTAN" atau "CAUTION!!! WILDBOAR"......
Musim musim bunga jatuh ni banyk betol haiwan yang turut berkeliaran tak tentu pasal..sebab nak tgk bunga jatuh..itu boleh di anggap sebagai permainan diorng la kalu bunga jatuh nie..so korang berhati hati dgn haiwan yang berkeliaran time AKI ni...
And i think..only university of takusyoku has this signboard..this is the speciallity of my university..so to kouhai kouhai whose want to enter this university..you should prepare your agility,ability,strength for the future of your life..it not just only wildboar ,it also ur study in here..dont take easy on ur subject..coz u will regret someday..
OK..I THINK IT ENOUGH FOR TODAY..I WISH U ALL THE BEST OF UR LIFE COZ U WILL NEVER KNOW WHEN UR LIFE WILL OVER...
C U SOON..

5 komen telah diberi:

aReLaN said...

ble ko post entri ni,teringt ak zmn sklh.sklh ak je dlm dnia ni ade signboard "Awas,najis binatang".hahaha

izyan dalila said...

wow... kalau kat malaysia beware of cows crossing.. nih wild boar.. cool~ (^_^)

oiyour said...

tu la...better berhati hati kalu datang takusyoku..hehehe

aReLaN said...

dpn sklh najis lembu kerbau,blkg sklh(bilik ak n blk abeding) lak wild boars crossing.bsr2 lembu plk tu.hahaha

kak ina said...

dik, daun luruh la bukan bunga jatuh. bunga jatuh tu nak masuk natsu. aki ni daun luruh.

sekian pelajaran alam dan manusia untuk hari ini.