Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Hari ini datang lagi

Mesti korang pelik kenape post baru aku nie cam ni..bukan ape..aku just nak luahkan rase ketidaktenteraman hati aku pasal hari ini...hari ini nie sebenarnya penah datang sebelum nie dalam idup aku..sebab tu aku cakap hari ini datang lagi..kira perjumpaan kai kedua..eh ketiga..eh keberapa tah aku pun tak tau...Mungkin hari nie hari yang biase bagi korang..hari ahad yang tidak ade orng bekerja,hari kanak2 bermain bola sepak atau 野球(baseball)..tapi tidak bagi aku...
hari ini ibarat hari yang gelap tetapi dipancari sinar matahari sehingga hilang gelapnya,timbul serinya..ibarat kate aku nampak ok je tapi luka dalam hati sape yang tau...
Hari ini aku mula mereng..rase seperti hilang arah tuju...benda ni pernah berlaku kat aku dulu..tapi sekejap je..sebab ade orng tolong..tapi tak tau la kali nie..dah la dok kat jepun..kes bunuh diri kat sini rate dier tinggi...mungkin aku jadi salah sorang dari mereka2 yang telah putus harapan..ishk2..mungkin ya mungkin tidak..depend la kat diri aku nie..tgk...kat diri aku lagi..Dah la ade beban yang lom settle lagi..pikir pasal bunuh diri nie plak lagi membebankan...so aku cancelkan dalam otak aku tok tidak bunuh diri..ok..so tak beban sgt la otak aku..hihihi..
tick 1: oiyour tak jadi bunuh diri.
So berbalik kepada hari ini.Hari ini aku rasekan diri ini amat kosong.kosong bagaikan setin sardin yang telah hilang sardin2 nya tok dibuat sandwich.Kenape kosong?kenape tin sardin?bnyak lagi benda kosong nak diibaratkan..tak..sebenarnya aku kosong sebab aku rase aku takde life..takde tu mean nothing n also can be methaphorisingkan jadi kosong atau zero..hidup 3 segi..rumah,kelas,baito.Aku nak variasikan diri ini..hmmm..tak tau la..that is just my thought.
Kenape tin sardin...?kerana tin sardin nie dulu ade gunanya then bile dalam nya dah kosong die terus tak digunakan..time die penuh siap boleh jadi perumpamaan..kalu bas penuh cam tin sardin,kereta penuh cam tin sardin..kan kan?tu je la..n lagi satu sebab aku dah lame tak makan sardin..teringat kat dier...
tick2:oiyour just think je bukan betol2 pun..yokatta..lega..
Hari ini jugak hari aku dapat baito..walaupun kaki aku sakit(diri lame sgt) tak baik2 lagi tapi aku beranikan jugak menceburkan diri dalam bidang baito nie...the result..nah ko kaki ku makin sakit..huahuahuahua...dah la takde minyak urut ke inyak pans ke nak legakan kaki nie...laginya nyesal..dah la bnyak benda yang rasenye patut difikirkan tapi tak wat tapi memikirkan kesakitan kaki nie..dari terus mengeluh pasal kaki nie better aku pikirkan care nak gerak tok esok nie..untuk ke kelas..papepun..prepare for tomorrow's battle..
tick 3:oiyour pretend cam tak sakit kaki untuk ke kelas...
And hari ini jugak...aku miss someone..soo much..tak tau kenape tetibe jadi cam nie..kerana smlm kana...semlm?kenape dgn semlm?gaduh?tak dgr suare for along time?atau tak tgk muka for along time?atau aku merindui orng yang tak merindui aku...fuh..pening yang asyik...dokidoki shiteiru..
tick4:oiyour merindui seseorng sehingga diri sendiri merana...

WISH U LUCK FOR ALL WHAT U DO!!!!

sincerely from oiyour

12 komen telah diberi:

mamimumemo said...

hari ini akan berlalu..esok pulak yang datang..

oiyour said...

hehehe..yea..that rite

Anonymous said...

Nih ada artikel berkaitan kut =)

http://oretachino2yen.wordpress.com/2008/07/18/hidup-yang-mati/

p/s: dulu penah rasa gak camtuh, alhamdulillah ada org tolong.

Anonymous said...

yo,jgn tensen2.sdey plk kwn aku sorg ni,huhu.gud luck eh;)

ah bukan nm sebenar said...

parah dah pnyakit mu nih oyorr..
meh2 dtg umah aku aku kasik ubat..minyk mastika ade..minyak gamat ade..pasti berguna =)

ps* dekatkan diri pdNya..xkan rs hidup kosng even gi baito,kelas dan rumah shj ..skdr berkongsi..hihi

oiyour said...

THANKS FOR THE COMMENT...HIHIHI...IM OK JE

MiaSuraya said...

aku rase blog kau sgt puitis........

odah said...

haha..lek oiyour..
bosan2 g kacau fakh ke kerel ke
tak pon akmal jiran terdekat..hihi
pasal orng yng ko rindu tu nak tgok muke die ko suro die antar
mesg ade 添付 gmbar..hikhik
gambatte~

rajulussalim said...

Assalamualaikum,
Yor,pesanan special aku utk ko.

Igt 2 sbb ni kita didunia...
=)


Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada malaikat:
Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang KHALIFAH di bumi. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?. Tuhan berfirman: Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya. (Al-Baqarah:30)


Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka MENYEMBAH dan BERIBADAT kepadaKu. (Adz-Zariyat:56)

oiyour said...

thanks karna bagi tunjuk ajar yang bagus
...hehehe..lupe plak aku

mamimumemo said...

hari ini akan datang lagi dan lagi kalau manusia tidak belajar dr kesilapan dan tidak melangkah ke hadapan...

Edi Azali said...

laa.. kosong ke? rasa ko da de kot jawapannya.. bosan2 call le aku...