Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Ada apa dengan "S"

Ada ape dengan S?memang la semua yang bermakne dalam idup aku ni bermula dengan S..name aku yang sebenar pun start dari S..SYAHMI...hmm..awek pun same..hahaha..tapi bukan sebb benda2 ni aku nak crita ....aku nak crite betape sakit anggota badan aku untuk belajar membuat S ketika bermain snowboard..Biase orang baru2 blaja main diorang wat Z dulu..tapi nak nampak kakkoii kena la bermain S..time aku blaja ni punyer la perit...mula2 main tu biase la takde la sakit sgt..tapi kalu dah berterusan jatuh2 je kan..maun tak lebam2 anggota2 aku...fuhh..mungkin aku tak hebat cam orang lain yang blaja skali dah pandai dah main..aku berusaha sehingga ade limit die..dengan berbekalkan tidur yang tidak lena di dalam bus aku ber main di puncak..sehinggakan ade satu mase tu aku tertidur ketika sedang berehat..huhu..pelik orang tgk..main snowboard pun leh tido..hahaha...1st day boleh laa wat S tapi still jatuh teruk gak..kire sifu2 kat situ kena tunggu la kitorng2 yang baru blaja ni sampai..main dari puncak gunung sampai kaki gunung..bersnowbot je..jauh gak la..tapi tak kira berape...hari 1st habis dengn kesakitan...
hari ke-2..perghh..nak bgn punyer la payah...tapi time nak tido mlm b4 tu lagi la susah..ade stereo audio yang tidak diingini..ade dua plak tu yang "main"..sahut menyahut..cam ade pertandingan..yang tidur mati tu tak dengar la kot..yang tak leh tidur terus mendengar alunan muzik terkini..zaman kini..ishk2..selamat la makcik vila tu masak best..ade gak la penyelamat hari smlm...hahaha..sorry ye kawan2...Hari ke-2 nie punggung ku sakit yang teramat.. naik la kami ke puncak gunung tu semula..mula kan sesi penutup ..graduation day la..semua dah hebat2 main..turun gunung tu kejap je..siap ade main high level course lagi..perghh...tak leh belah..orang suruh main intermidiate tak nak..nak high level...time main tu tak ingt sakit ..main je..best..seronok memang seronok..tapi ade satu kali tu..aku terlanggar PAkcik main ski..hehe..tak sengaja..sifuu cakap"langgar je..aku tak suka orang ski..langgar je..pastu lari wat bodoh.."..aku serba salah..orang tu dah la tua..cam tak bermaya..tapi aku blah je..lepas kejadian tu terus tak nampk pakcik tu lagi..aku rase die gi hostel ngadu kat isteri die..atau pun maki2 aku sambil minum arak..haha...dekat 10 kali kitorng turun naik bukit tu baru la semua gi ber makn tgh hari kat tgh2 gunung..ade gak restoran kat situ..perut semua dah berisi..time turun wat kali terakhir sebb nak kejar bus punyer pasal..habis2 main tepat pukul 330 pm..bas pun berlalu....fuh..wat S ketika bersnowboard nie takde sijil plak..kalu ade mesti aku lulus punyer..flying color lagi..hmm..lepas ni ke mane kita plak ek....hehehe..terima kasih kepada guru guru yang mengajar kami2 nie yang lemah lagi hensem ni...mintak maaf kat pakcik2 makcik2 dan budak2 yang kami langgar ketika sesi latihan nie di jalan2kan..jasa mu dikenang..
kami di Tgh bukit

Antara sifu2 kami...

scary?i mean it..hahaha

Jom berlepas..

Atas tu level tinggi punyr course..lain kali je la..heheh

P/s:gambar2 lagi nanti ade kat facebook..lawati la..haha..
sekian..

3 komen telah diberi:

aReLaN said...

korg trn jyoukyuu tu tak???hahaha...seksa.wlupon mengurangkan jarak perjalanan berbndg forest trail 5 km,tp lg best yg pjg tu.utk next fuyu cr tmpt lg best ah alang2 dh leh S.

oiyour said...

..hahha..tu la.jyoukyu x best.berbonggol..budak ski jahat..kitorng main cyuu je..

kujat el kutat said...

pic yg ke 3 tu skali tgk mcm rupe kwn si naruto tu...ape ke nme die??ntah la...teman luper...hahahaha