Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Masalah semalam

2 komen telah diberi
Aku sebenarnyer terpanggil tok tulis post ni sebb semenjak dua menjak ni aku membca twitter sorang artis malaysia ni.. Die cakap dalam 80 hingga 90 peratus pemandu kereta yang bwak laju di mesia ni semuanya membawa kereta buatan mesia.. Siap die kutuk ade satu kreta tu die cakap " ow evolution potong aku!! Eh bukan.. Wiralution"..
Yang aku nak tekankan kat sini knape kreta mesia boleh di bwa laju n knape org mesia taktakut bawak keta buatan mesia dengan laju.. Adakah kreta mesia ni tahan lasak dan lagi selamat dr kreta import sehinggakan org kita sanggup gadai nyawa dengan bwak
Laju..
Kalu kita analisis betol2 percakapn artis tu, die sebenarnye memuji dari mengutuk.. ( aku rase laa.. Even die sebenarnyer x de niat nak memuji).. Ye la cube ko bayangkan.. Die ckp keta mesia laju dari keta import.. So
Maknenyer kemampuan keta mesia mencapai hadlaju maksimum tidak boleh dinafikan..lepas tu die cakap keta wira tu mirip evolution mitsubishi.. Maknenye rekaan keta mesia tifak kurang ebatbyer berbanding keta import( even wira tu ciplak evo punyer rekaan hampir 80 peratus)..
Dari segi mekanikal nya.. Percakapan artis tu boleh ditafsir kan sebagai pembaharuan enjin keretA.. Keta mesia yang boleh bwak laju mungkin telah dimodifikasi terlebih dahulu.. Maknanya enjin keta
Mesia mudah untuk dimodifikasi.. Dengan kata lain mekanik dan engineer mesia adalah orng yang verkaliber untuk mengubah struktur enjin tu untuk menambah kelajuan keta tu.
Papepun tak kisah la artis tu nak cakap ape yang penting mesia maju selangkah kehadapan dengan teknologi enjin.. Freedom of speech.. Freemason di mesia macam mana??


- Posted using BlogPress from my iPhone

hari yang suram

0 komen telah diberi
i don`t know what to say,
when people stab back me,
all i can do is just to pray the best for them,
Its the life we have to take no matter what.

when people talk bad about johor,
a lot of people stand up,
but when someone do bad about islam ,
many of us just talk back.

is it me or people around me crazy?,
i cant figure it out bcoz i cant think,
stuck in my brain linger in my mind.
]
http://www.facebook.com/pages/Nor-Azita-Osman-Hina-Negeri-Johor-Blacklist-People/108192749234864?ref=ts

selamat hari jumaat.

quote of the day: "This relationship is suck"