Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Journey to the west. episode 1

4 komen telah diberi
Aku ni bukan budha or saiyuki yang berjalan ke barat untuk mencari sesuatu yang di cari tapi aku balik dari jepun ke malaysia.so dari timur aku ke barat la sikit..hehehehe..Dalam mase sebulan lebih aku berada di mesia bnyk gak tempat aku jaln,tapi takde la semua.so disebbkan bnyk sgt la aku wat setiap episod dengan satu perjalann aku..takde la sampi aku gi kedai mamak pun aku nak cite,aku amek yang besar2 je..tapi yang gile babeng hairan nye,dalam aku berjaln nie aku tak penah memandu kreta...perghh..thanks kepada sesiape yang teman kan aku .
So,turun2 aku dari kapal terbang dari jepun aku ,terus menaiki salah satu sistem keretapi MAlaysia yang sangatlah lajunye..hinggakan aku amek mase 1 jam untuk samapi ke putrajaya.padahal dekat je tu..Aku stay umah kwan aku yang diberi name Hafiz(ade orang bagi gelaran macam2 tapi aku panggil die hafiz..kerel panggil die S)...Esoknya aku telah bergegas ke UNISEL untuk berjumpe sensei2 aku yang tercinta..
kena dengar ceramah..heheh

tujuan aku nak jumpe diorng ni nak tnye pasal pelajaran n bertanye khabar,n tujuan lainnya aku nak jumpe cik nurmawati untuk bertanyakan cam ne nak sambung master..tapi malangnye diorng takde,diorng gi jepun plak..huhushirin sensei menggelakkan diorng

h..ade gak rase nyesal balik..lepas bertemu ramah dengan sensei kitorang pun gi la ber lunch dengan Kak Andria aka Shirin sensei..makan pun ade orang support..baik sungguh sape yang support tu.hehehe...lepas ramai2 ber lunch semua ikot kak shirin pergi melihat kouhai intensif yg menghabiskan hidup2 diorng di wisma belia dengan belajar nihongo n macm2 lagi.diorng tu bukan komfirm pun nak masuk JAD(Japanese associate Degree).
Lunch supported by KS

banyak gak la aktiviti diorng yang aku tgk membazir..buang mase je(ye la..aku dulu takde pun intensif nie..jeles gak la)..Tujuan utama adelah nak tgk sama ade diorng layak ke tak(padahal nak tgk ade yang cun ke tak..ni semua kerja shahril sensei).hehehe..
Tarian Tradikakusional
Tradisional JEpun katenyrrr

lepas menghabiskan mase dengan diorang kitorang plak gi MID..sensei shirin tidak dapat ikot kerane die ade hal katenyer..so kitorang pun pergi la ke MID untuk menonton wayang GENG..alaa..cupin n ipin tu(betul..betul..betul!!!)..
makan lagi b4 tgk wayang

tapi wayang start lambat..so dengan berbekalkan kad kredit..kitorang telah membelanjekan diri untuk membeli kasut n peralatan sukan kerana malam itu kawan apis ajak main Futsal...banyak gak la beli..pastu di sokong dengan ajakan sharil sensei yang menjemput team senpai untuk join futsal tournament tertutup anatara warga JAD sahaje..so beli la puas2..dah nak start wayang baru kitorng masuk..Best lor cite tu..lawak pun lawak...boleh dibanggekan la..macm cite jimmy neutron grafik die..tapi tak leh challenge final fantasy lagi kot(aku bukan penah tgk pun final fantasy tu)....
PEnat bershopping

lepas abis wayang kitorng bergegas menghantar siape2 yang patut n mula mengoraak langkah ke temapt futsal..punya la bergegas datang..tgk2 ramai kawan apis cancel main dan yang hadir ade la 3 orang..campur kitorang2 nie jafi la 6 orang..main 2 jam..perghhhh..tak ke tension..tapi berpeluh gak la..penat2 kerel datang..dah la datng dengan kasut baru.tgk2 main sikit je..haha..tapi takpe..ni boleh dianggap warm up untuk hari2 yang bakal ditempuhi..
balik dari futsal singgah mamak jap makan nasi lemak pastu chow cincau...
sambung hari lain plak..(tido dengan lena aku)

TERsedak

0 komen telah diberi
huahuak...
tersedak aku sebentar ketika sedang menjamah air MILo ais kedai mak BEdah..
mungkin ade yang memanggil aku supaya update blog..
baiklah biarlah diri ini cuti di malaysia buat seketika..
tapi kini,semua back to reality..aku akan tulis setiap detik cuti ku di malaysia,and seterusnya bagi memeriahkan blog aku yang semakin sepi nie..
]jom same2 kita cari viewer ke 5000 blog aku ini..

NANTIKANLAHHHH!!!junior aku *takuboy*
pengenalan bagi yang tak kenal SYAFIQ ASWAD