Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Aku Masih sayang KAmu

6 komen telah diberi
Terlintas di hati ini ingin mengatakan sudi,
Tetapi tidak pasti untuk ketahui hati,
Pasti ini akan memakan diri sendiri,
Kelak hina maki caci akan ku tempuhi.

Berulang lagi epilog riwayat sang asura keriauan,
Mengharungi laut api dengan bahtera pawana setiawan,
Ingin khittah berpatah tapi tak terlawan,
Ombak membara membawa seribu keinsafan.

Sang pawana tetap megah mengatakan sayang,
Sayang yang memakan diri setiawan,
Berarus laju berlawan ombak sang pawana,
"Aku tetap sayang kamu" jeritan terakhir menuju setiawan.

Raya kedua---

0 komen telah diberi
Arghhh..raye kedua je dah wat hal dah perut aku nie..asek meragam je..
dah tak biase dgn mkn ptg2 nie mkn pagi2 nie...arghh tension2..
AKu nak berayee..tak tersampai lagi hajat2 aku nak jumpe kawna2 aku yang kat sin tok beraye tok memeriahkan lagi suasana yang seksi nie...
KAWAN2 JOM KITA BERAYA.....!!!

Berakhirnya Ramadhan

2 komen telah diberi
Assalualaikum wbt

Sempena Syawal yang bakal menjelang nie..maybe esok ..tak esok lusa..tak kira la mane21..janji raye..hehe..bersyukur aku ke Hadat Illahi kerana dgn limpah dan kurnia nya dapatlah kita2 ni berpuase bersungguh2 di bulan yang mulia nie..Alhamdulillah tiada sebarang dugaan dan cabaran yang perit harus aku tempuhi dalm mengerjakan ibadat puase kali ini..
To all my fren i wish u all Salam Eidul FItri n may God bless u all..
maaf zahir dan batin
Also to all my blog reader,thanks for u support n corporation n wish me luck to write another interesting story n wish me to share my life with u all...my private life?..hmm..hanye die je bolh tau..hehehe
n My family(i wish they didnt read my blog coz it so malu2..hehehe) i wish u a happpiness n good health till the last breath...
Maafkannlah sekiranya aku terkasar bahase terkutuk secare sengaja atau tidak sengaja terperli dalam perlian dan semua kesalahan aku.Halalkanlah makan minum aku yang selama ini aku makan dan minum ,mane tau ade yang orang tak halalkan..sempena bulan yang baik nie aku maafkan segala kesalahan korang kat aku..
sape2 yang aku ade utang tu,sila2 lah datang jumpe atau bagitau ak untuk aku langsaikan utang, n sape yang utang aku tu,bayar2 lah cepat sebb nak wat duit raye..hehe
ok...itu sahaja

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
2009


Malam 7 likur

4 komen telah diberi
Malam ini seindah malam yang lain.tetapi ade makne disebalik malam ini kerana malam ni aku berase penat..baru sahaje menghabiskan beberapa hari aku di rumah sanak saudara dan sahabat handai yang rata2 nya baru balik dari tempat pengajian dan kerja untuk menyambut hari raye di bawah ketiak mak ayah diorng..hehehehe...
sungguh tak kusangka hari2 yang sepatutnya meletihkan kerena berouase di bukan ramadhan kali ini telah terbiase dantidak timbul sedikit kehausan mahupun kelaparn disepanjang bulan ni .
bertuah la aku nie..
lagi sikt lagi nak raye
sape nak duit raye lebih?
sertailah kami...
hubungi saye di talian 012-9752680
bersame-same membina kerjaya yang diingini
chewah..cam iklan nak wat one drop perfume la plka..
tapi papehalk nak contact aku time raye nie guna no nie je..sekian.terima kasih...
JOM kita berkonvoi berjumpe2 kawan2 kita di johor,di N9 ,di kelantan,di terengganu di KL di kedah dah seluruh semenanjung..orang di sarawak tu buat bersabr yee..
ok..papehal contact aku kalu nak wat event ape2 k..
chow cincau..

Si polan ber Suara

4 komen telah diberi
PErghh...hari yang memenatkan..hari2 aku kini dipenuhi dgn aktiviti yagn sungguh berfaedah..ok la aku mulakan mukadimah post kali nie dgn sebuah pantun,

Ikan keli masak cili api,
cili berapi ibarat am yang gagah lagi berkereta,
klau kita sudah angau dgn si genetik misteri,
back to basic ,love 1st money later.

Khamis-->hari nie aku gi JB nak gi berbuka puase bersama kak ina n her geng..tapi b4 gi tu aku n budak sas yang gay(mangat) pergi ber tgk wayang crite cina..leh tahan la lawak bodoh die tu.ok..it doesnt mean aku kuar dgn mangat aku gay..mangat je gay..aku dah berpunyer...sebb tu mangat tak berpunya2 ---hahaha...sempat la aku bershopping jeans n perfume..perfume tu pun aku beli lepas tergoda dgn desakan orang body shop tue..uhuh..lepas semua siap aku terus ke tempat berbuka..kat situ kawan2 kak ina dah ade n tinggal berbuka je..sedap gak la makan kat situ..tapi oleh kerana aku nie dah kurang makan,so makan buffet tu aku makan sikit je..sedih..rase cam tak berbaloi plak aku makan..FYI kawn2 kak ina nie terdiri dari lecturer n semua dah dewasa la kalu nak compare dgn kitrng nie yang masih muda..ade yang tak caye gak aku nie bakal jadi lecturer..haha..tak tau la nape..Thanks to kak ina kerana membelanje kitorng ni n anata kitrng balik..Arigatou gozaimasu...

Jumaat---->HAri nie aku gi KL untuk pergi berbuka puase kat umah kawan aku garnet..budak Sas.Mangat tak ikot sebb die kate nak ikot aya die balik Kg..aduh..kena berkelana sorang2..sampai2 KL je aku gi umah reza n dari situ kitorng gi uamh awek die dulu n baru gi umah garnet.sampai2 je dah berbuka..juadah special ari nie ialah berbagai jenis benda yang berpanggang..ramai gak la budak JERKS yang datang ari tu..kesian epit tak datng..gamabr ko takde la kat situ..haha..kenyang gak la time tu..then tak dan perut habis mencerna nasi n so on..kitorng gi main futsal plak mlm tu..ramai gak time tu..main kat Atas ou..aku ingat ou tu ocean uda..rupenyer one utama..hahaha..penat gak la perut aku menahan mknann dalam perut yang menggelodak ibarat ombak yang jahat menelan ayah budak dalam iklan petronas...sebb reza terkena sumpahn udang ,die terpakse balik awal sebelum die bertukar kepada orang yang aku tak kenali,better anta aku balik tbp(umah lame aku dulu)..so boleh die rehat..harap2 die ok la..Aminn

Sabtu--->bangun2 pagi je kau rase sedikit kecewa kerana betri hp aku abis..aku tak tau nak wat cam ne..selamatlah Shau penyelamat antarabangsa datang membawa hp nokia sabun die yang boleh aku gunakan untuk menerima msg n menghantar msg..selamat die ade.tapi adak kekok aku guna nokia..dah lame tak guna..selamat2 bagi msg semua aku mandi n terus berpakaian suakn untuk pergi bermain basketball kat sekolah lame aku..sekolah Alam shah ..khazril amek aku kat depan tbp..agak nak mati gak la main basket tgh panas pukul 530untill 645 n berpuase..boleh mati kekeringan..tapi mereka2 ni mempunyai stamina yang tak terhingga ibarat lava gunung berapi yang membuak2 di gunung kalimanjaro.penuh dgn dribble skill yang power lagi mantap..sempat laa radzi jumpe jambu2 die b4 kirong berbuka di kantin sekolah.minum air je..lepas tu mkn kat alamanda..borak punyer borak tak sedar mase berlalu terlalu cepat n aku balik dgn kadar segera seb nak gi main futsal dgn kouhai aku plak kat seks 13 depan burger king yang tak leh refill air...agak pancit gak la tapi leh je main dua game dalm sehari even puase..main puas la main 2 jam...sebb lepas tu mkn lagi n mkn lagi..tak abis2 na mkn je sebb nak memenuhi kehendak perut abg gagah kita,azkarul akram.atau lebih popular dikalangan artis,Am. balik dari mkn2 lepas berfutsal borak2 sekejap dgn kouhai2 aku yang agak ting tong gak la..same2 masuk air..kalu kau masuk air 1 liter,diorng ni satu liter tiga suku liter la..haha..dgn Rapek,Arip,HAziq(name jambu giler),Kimie,Shau,Azuan Axery dan Am. memang sengal2 otot mulut aku sebb asek ketwa je..balik2 umah je mandi sikit pastu am terus ajak bersahur..makan nasi mamak ...tak ubah2..nasi, ayam, sayur..takde menu lain ke..name kedai je beza2 tapiu menu semua same...KHurafat la rafiq la pelita la benda la...same tapi tak serupa..balik2 je main game samapi kol 9 pagi ahad baru terlelap mate..huaaa

Ahad--->arghhhh..bangun kol 10 11 12 untuk bermain msg dgn mereka2 kerana hari nie aku bertemu sempai aku kat Klang..aku ingat senpai aku nie hebat la kan area klang..tapi..hmm..no comment..dah dekat 42 minggu duduk area kalng pun jalan klang tak tau lagi..hmm..nak wat cam ne..beria2 nak amek aku kat komuter kalng..tgk2 aku yang sampai dulu dari die..tapi takpe..boleh dimaafkan sebb aku tumpang naik kereta HONDA STREAM MADE IN JAPAN die..laju die bawak kereta..stakat kerera proton tu kena titik jeeeee..selamat la ade penunjuk arah yang superb la gak..kerja jat kilang biskot..haha..bukan2..kilang bahan kimia yang bernama Oleo...lepas tu gi jusco bukit itnggi untuk mencari transformer..aku ingatkan die nak beli bumblebee ke megatron ke ape ke..rupenyer die nak beli trasformer yang tukar voltan mesin..haha..ape la cik nana nie..upss,..tersebut name..lepas tu para2 senpai lain datng da bertemu n terus gi ke tanjung harapan dgn harapan nak makan ikan bakar tepi laut..hahahah..last2 dapat la mkn tapi bukan kat tepi pantai tapi tepi tiang jee..haha..tapi jimin cakap awek2 pelayan tu semua cun2 belaka..lepas tu bukak la crite jimin yang kawin tak kesampaian akibat desakan arus dari pelbagai2 aspek..kesian jimin...teruskan gay anda sehingga anda kawin...haha..balik2 tu ingtkan boleh la kau nak tido seketika sementara nak tunggu sahur..rupenyer kusangka kan panas sampai ke ptg..rupenyer gerimis lepas ku bersangka itu..kouhai2 yang loklak ni pun teruskan ber loklak sehingga diorng lupe yang dirng ade exam hair isnin,iaitu hari ini...hahaha..padan muka...masing aku tgk study..aku yang baik nie tokongla diorang ape yang mampu..aku tunjkkan dirang lagu2 rock kapak,facebook,internet n macm2 source lagi supaya hati dirong nie tenang dalm memegang buku yang sepatutnyer diorng bace..time2 aku dulu mane ade buku2 nie..kiorng salin jee...rajin takk..pastu diorng aku tgk dah lemah semangat nie ajak la diorng bersahur kat area tah mane2 tah..aku pun tak tau..macm2 aku tgk...tapi yang aku tau mamak dirang still same..sayur tak penah berubah..asek kobis kuning tu jeee..
lepas sahur2 tu aku mendesak tok diorng study..credit to me la..kalu tanpe aku korang mesti dah tido..dgn bantuan 2 orang TA dari takudai,aku un membantu gak..sikit2..dirong nie study la..aku rase komfem A la diroang nie..penuh ilmu di dada.eh separuh je kot..separuh lagi asap kot...bilik kouhai nie dah la nyaman..tenang..siap ade poster yang mengiurkan perokok tegar..tapi diorng still macam Am yang dulu..AM sekarng dah lain dah..hahaah...tapi papepun aku doakan korang semoga dapat menjawab soalan nie dgn tenang lagi berkeyakinan,...amin..

ok smpai disini sahaja..got to sleep..aku dah macam pak gurad dah..tak tido mlm..tido time kerja jee..aduh22..k bye2.
ijou
fin

Perkara 15

3 komen telah diberi

Hari ini aku menyaksikan sistem keretapi tanah melayu yang cukup sedih..kurang dari aspek keselamatan..bayangkan budak2 kecik yang main permainan ben10 boleh jatuh kat landasan n takde orang yang sedar pun..cube bayangkan kalu budak tu tak bersuare n leka bermain di landasan tu..tak ke bahaye...satu lagi of course dari aspek ketepataan masa..komfem la lambat..tulis pukul 730...tapi sampai 755...waktu berbuka plak tu..tak sempat berbuka ape2 sebb nak tunggu tren,tapi tren tak sampai2..cam ne la...Menteri pengankutan ni sape skang nie ek..takkan takde budget nak beli keretapi baru ...tambahkan landasan keretapi ke..n keretapi tanah melayu tak laju...aku rase dalam 60km sejam..tak tau la aku..hopefully generasi akan datang memandang serius benda nie.kita sebagai rakyat malaysia yang harusla bersatu padu untk memajukan Malaysia..
Malaysia oh Tanah Airku..Tanah tumpah darah seri ku....lalalala
Bertepatan dengan slogan satu malaysian rakyat didahulukan pencapaian diutamakan..
sekiranya rakyat didahulukan..dengarlah rintihan rakyat ini..dengarlah suare rakyat yang bekumandang di internet dan berbagai2 medium lain..jangan hanay mendengar suare rajyat yang menyokong kita mahupun kroni kita,dengarlah rintihan rakyat yang menyelar kerajaan,membuat reformasi membuat andaian membuat tuduhan semua kerana mereka2 itu semua adalah rakyat...rakyat yang menjadikan Malaysia ini sebuah negara..tanpa mereka tiada Malaysia..ayuhla ..fikirkan lah...sampai bila kita ingin terus berada di takok lama.....Wake up!!

wei..ape aku merepek nie..aku kurang calsium..aku nak minum air tropicana twister..orang cakap best.!!
arghh...ngantok nyer...jom tido rakan2...kepada yang nak balik beraye tu..selamt menjawab peperiksaan final anda dan selamat memandu dan selamat sampai ke destinasi...bye2
ijou..
fin...

Ape korang Rase??

7 komen telah diberi
Patut ke aku sambung tulis drama aku tu Diari nasri??? ade lagi ke kepentingan..
blog nie bukan untuk tulis drama tak..
ape korang rase??

Diari Nasri Epi 6: Kerana Katy

0 komen telah diberi
Hari ini aku macm biase bangun lewat..tapi memang nak bangun awal.ade plan aku tok bangun pagi ari nie..maklumla sekarng bukan aku je kena pergi sekolah..ehh..salah2..bukan pergi sorang2 ke sekolah..ade teman..selalu aku pergi umah katy yang ade kat taman sebelah b4 berjalan bersame naik bus ke sekolah..tapi hari ini aku lewat plak..tak tau la ape reaksi katy nanti..aku dengan kadar pantas dan lincah memberus gigi danbermandi koboi atau mandi kerbau..cukup syarat je..pakai perfume sikit then terus berbasikal ke rumah katy..sampai2 je katy dah takde...aduh..nak tnye mak die segan plak..takut2 mak die tak bangun lagi ke kan..last2 aku call die,tgk2 die dalam bus dah..
alamak aku tertinggal bus la plak..komfem kena tahan dengan Farid, pengawas gila pangkat tu....aduh..mati aku..tau2 je la farid tu..bukan leh tgk muka aku datang lewat..semua aku je kena..memang tak kasik muka kat aku..teringat plak aku time ade sekali tu die boleh heret aku kat tgh2 dewan perhimpunan pastu suruh aku nyanyi lagu Negaraku depan orang ramai...ter ketar2 mulut aku nyanyi lagu negara ku..salah aku just gi tandas time perhimpunan...die kate aku skip perhimpunan..aduhh..tak blah siak...hmm...kalu ikotkan hati nak je aku bals balik nanti time aku dah otai sikit..tapi ni skang baru biase2 je..aku banyk kan bersabar..
Ishk...dari tadi fikir pasal farid wat pe..aku kena bergegas ke sekolah nie..aku pun amek second bus tok ke sekolah..aku fikir2 dari kena tahan dengan farid baik aku oanjat tembok sekolah..paling tidak pun tak jumpe Si farid tu...ok gak idea aku nie...bijak gak aku nie kekadang..hahaah..kat sekolah tu aku tgk kiri kanan,line clear je aku panjat..fuhh selamat..takde sape2 nampak..tapi yang peliknyer aku jaln2 sorang pun takde..kelas pun tak start lagi..ape ke he nyer nie...aku usya2 takde orang kat kantin,bilik kemahiran hidup pun takde..
Rupa-rupanye diorng kena tahan dalam dewan. ramai giler la.. laki pompan di asingkan..masuk bilik koperasi dgn bilik jahitan kat area dewan tu..aku tgk kenape la tu...last2 aku menyelinap n curi2 tgk ape yang berlaku kat bilik jahitan..sebb pompan semua masuk bilik tu..hehehe..
'Kamu semua bukak tudung masing2' tegas cikgu bertugas...aku tak cam sangt suare cikgu tu..rase macam mak zabedah,classmate aku punyer mak.mak die ajar KH tok pompan tu..ape ek..ERT..elektif rumah tangga..lebih kurang cam tu kot..perghh..bagaikan kan pluang datang bergolek2..dapat tgk rambut sorang2..hehe..tapi ape ke he nyer nak bukak tudung ni semua..
"HAri ni cikgu nak cek kamu yang warnekan rambut dan nak periksa kalu2 kamu ade simpan tatu yang kekal.,sekolah melarang kamu untuk mewarnakan rambut dah pakai tatu"kate cikgu tu...
ooo diorng nak cek sape dye rambut n tatu rupenyer..ni mesti sebb ade budak2 nie yang join kongsi gelap area kawasan sekolah nie...gangster beb..sekali dirogn bwak konco mau bersepai kereta mangsa..perghh..cuak aku...ade kes baru2 ni,kereta cikgu kena baling batu,bersepai kaca depan keta tu.orang cakap cikgu tu wat hal dgn salah sorang budak kongsi gelap kat situ..tak tau la betol ke tak...
hari ini semua kena..takkan pompan pun ade join kongsi gelap..melayu plak tu..konfius aku...tapi takpe..aku gak berpeluang tgk minah2 sekolah nie punyer BODY..hehehe..sorang demi sorang dilucutkan tudung..di cek sebelah kiri,cek seblah kanan..selak sane selak sini..selamatla tak selak semua..hehe..kalu tak..sihat mate aku...hahaha..
satu kelas demi satu kelas aku tgk..syok jee mate memandang...free la kan..tgh syok2 tgk tetibe jeeee.....
tetibe je aku baru teringat..Katy baru dye rambut semlm..die ade bagi tau aku..sebb kakak die letakkan dye tu kat ujung rambut die..alang2 dah terletak die letak semua..tu die cakap..aku tak tgk lagi..warne ape ek katy punyer rambut..ni yang berdebar2 nak tunggu kelas Katy nie..penat aku tunggu..last2 ade gak kelas katy..aku tgk katy beratur paling last skali..muka die dah macam2 ayam berak kapur ah..cuak jee..oh..kalu kena tahan komfem la die malu...aku pun malu gak kot..Bf die la katekan..tapi takkan pihak sekolah nak kecohkan kot..aku rase tak laa..
aku fikir dalam ati aku,nak selamatkan katy ke nak tgk rambut die yang abru dye..hmm..fikir punyer fikir..aku dapt idea...
ching2..silau mata Katy..katy punyer mate je silau,orang lain tak...die tgk kat mane arah datang silauan tu...die tgk2 je aku yang pantulkan cahaya matahari dari cermin..terrer gak aku sains nie..hehe..Die tgk aku tgk terngendap2..aku panggil die..die mula2 cam tak nak datang ..aku pujuk2 dgn menggunakan bahase isyarat baru die pakat dgn member2 die then terus menghilangkan diri dari barisan yaung beratur tu..hahaha..aku berjaya pujuk die..even guna bahase isyarat yang aku tak penah belajar .hehe..
"kenape wak?ngendap2 kat sini pastu panggil2 saye..ade pape ke?"tanye die..
"nak selamatkan awk..kan awak dye rambut..hari nie diorng check semua skali..tatu rambut n semua la"balas aku
"ooo..kena check gak ke..kalu kantoi kena hukum ape?"
"tak tau la plak..stakat nie yang kena tahan smua kena bawak gi bilik lain..saye kat sini je..dah lame dah"
"oo ni ke kerja awak ngendap student pompan..tak sangke awak nie cam nie.."
"eh takde la..bukan kerja saye cam nie...saye ternampak je..sib baik saye kat sini,kalu tidak awak mesti kena tahan gak"
"betol gakkan...hmm..so cam ne skang nie?.kita nak gi mane..awak kena selamatkan saye"
'kita tak yah gi mane2...kita tunggu sini sampai kelas awak abis sportcheck..pastu awak masuk balik dalam barisan tu,ok x? genius x saye?"
"genius la sgt..kaki kelentong boleh laa..saye ikot je la ape2 pun.."
lepas sportcheck tu katy n fren terus blah gi kelas..yang aku nie..haa..masih duduk lagi kat area bilik jahitan tu,.nak masuk bilik lelaki jgn harap laa...malas aku..nanti kena tegur semua dah jadi satu kes dah..
last2 aku terus gi kelas aku,abis satu period wat sport check je..selamat la kelas sejarah..kelas paling aku tak suka..huhuhu..ade ke blaja sejarah pagi2...
Kat dalam kelas aku kena bahan jee..aku la gangster,aku la bulu kaki kuning ,aku la otai sekolah ,aku lah ade tatu naga kat blakang nie..kat lengan tatu harimau...semua aku yang kena..maklumlaa aku je yang skip sport check tu..budak pompan pun kutuk aku gak..diorng tak tau rahsia rambut diorng semua kt tgn aku..ade yang lurus ,ade yang ikal mayang ade yang kerinting,ade yang afro,ade yang tak penah basuh pun ade...hahaha..tapi aku senyap jee...aku ni budak pendiam..tak suka kecoh2..takpe la..hari nie hari diorng,esok2 hari aku lak kan..heheeh
Loceng besar dah berbunyi..aku bergegas pergi ke koridor depan tunggu katy..beratur ikot kelas katy..balik mesti kena same..tapi aku tunggu punyer tunggu,katy tak muncul..mane die pergi..aku call2 hp die die tak angkat..aku tnye member die,die dah kuar lagi awal tadi..perghh..mane ko pergi katy..ko tinggalkan aku ke katy.aku berlari0-lari tgk2 nmpk katy kat pintu pagar mcm tunggu seseorang..mungkin aku kot yang die tunggu..aku pun lari la..tgh aku berlari bala sampai..bukan Balakrishnan..bala la..musibah,...Si farid tetibe je tahan aku..cakap aku tak ikot barisan..perghh menyirap aku..akutry lawan2 balik tapi cikgu semua ade kan..kantoi la plak nanti..last2 aku kena balik paling last skali..berdiri la aku blakang farid bangang tu..Katy dah takde dari penglihatan aku,..mane die pergi aku tak tau...hmm..sebab katy la aku tertinggal bus tadi,n sebb katy gak lah aku balik lewat ..hmm..nasib2..
malang sungguh hari nie.
"aku nampak ko panjat tembok pagi tadi,aku saje lepaskan ko..ko jgn ingt aku tak tau ape ko wat mase sportcheck tadi..ko jage2 sikit pasni..ade orang sentiase memerhatikan ko"suare sakit ati kuar dari mulut busuk farid baghal kuationgkopi tombi tom2 buloh cisak lipan..
ijou.
fin

Fiksipitasi

1 komen telah diberi
Hari ini ku berjalan bersendirian,
Melalui lorong2 gelap penuh kebencian,
setitik demi setitik peluh jatuh ke bumi,
membasahi jasad membujur layu,

Kuharungi hari ini dengan dentuman dan keharuan,
Berdas-das tembakan menembusi bayanganku,
Aku hanya sekadar mencari pertalian yang putus,
Akibat bedilan Zionis si zalim.

Mungkin rakan penaku tealh menghantar surat kepadaku,
Cuma aku tidak dapat membalasnya lagi,
Keranaku tidak membacanya lagi,
Kerana peti surat rumahku tiada lagi.

Mungkihkah sebaya diriku di sana sedang berhibur tari,
Atau dihiburkan dgn pelbagai aksi,
Sedangkan aku beraksi mempertahankan diri,
Demi secebis maruah ibu pertiwi.

terase diri ini besar...

6 komen telah diberi


Dah berhari-hari aku duduk umah baru aku sedar aku nie dah tua..hahaha..bukan ape..hari nie anak sedare aku tak abis2 panggil aku 'poksu' je..dah bnyk kali la..n beberape kali aku memarahi budak tu sebb tak dengar kate..garang gak aku nie sampai anak sedare aku pun takut..nak mintak main PSP pun takut ..hahah..tapi aku bukan marah pun..ye la..ape nak wat..masing2 ade kisah sedih diorng..die je tak sedar lagi..nanti2 la kot..tu la..bile orang dah panggil kita pakcik nie..terase la diri ini dah tua..umur dah lebih 20 tahun dah..komfem la dah tua..2 abad aku idup dah mane tak tuanyerr...tapi jiwa masih mude beb..masih aktif lagi..even tak aktif mane pun..haha..papepun aku rase bertuah la gak dapt gelaran pakcik dalm usia yang boleh dikatakan muda nie..kalu kat jepun tu,umur tak berape tah baru nak kawin..tu belom dapat anak lagi..tah2 umur dah 30 lebih baru dapat anak agaknyer.time tu komfem la adik beradik pun dah besar..so takde la gelaran pakcik umur 20-an..hehe..lagi best kalu dapt gelaran bapa dalam usia muda..hot dad...hahaha...agak terperanjat gak la bile aku tnye member2 yang dulu same2 main guli dulu sekarang dah kawin dah..ade yang dah ade anak dah..perghh..tak leh blah..tapi dalam ramai2 tu ade gak la yang kawin sebb terpakse,kawin sebb tu,sebb ni n mostly of course kawin sebb cinta,,dan kasih sayang..hmm..memang orang2 cam umur same dgn aku nie tgh panas untuk berkahwin..ye la..masing2 ade kerjaya sendiri..dah mampu nak dirikan masjid..ape lagi tunggu..jgn tunggu lame2 nanti diambil orang...hehek lah..POksu nak tido...gud nite every one..selamat berbuka n selamat berpuase..n bersahur..wassalam
ijou.
fin
assalamualaikum