Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri: ep5 012-9752680

2 komen telah diberi
Berpeluh aku hari nie..bukan sebb ape..aku kejar bas mini yang nak gi hospital..hari nie dah la aku tak ke sekolah..tipu mak ak ,aku cakap demam panas..padahal aku nak gi hospital nak melawat awek Jay merangkap melawat cousin die sekali..hehe.dah la peluh,dalam bus tu berempet empet, bahang die ..perghhh..memang kepam laaa..baru je nak ber wangi-wangi jumpe cousin awek arwah JAy..
sampai2 je kat hospital terus aku gi wad tempat die tunggu..tapi malangnyer belom waktu melawat lagi..so tak leh masuk..aku mundar mandir depan wad tu..tetibe ade sorang nurse ni tegur aku..
"dik tunggu sape nie dik?"
"takde la kak,saye tunggu kawan saye.die jage orang sakit."
"ape name pesakit tu?"
"Shima"
"Tunggu jap eh dik,akak tolong usahakan.."
selang beberapa minit je akak tu datang membawa sehelai kertas..
"Dik,patience ni baru je di pindahkan ke hospital besar mlm semlm..ada kecemasan katenyer"
"eeee..betol ke kak..diorng tak ckap pape pun "
"Tapi kak sini die ade tinggalkan satu nota.."
aku tgk cebisan nota tu ..dan tercatat cuma no telifon barangkali...aku mengambil cebisan kertas tu dari akak nurse lalu pergi ...malang nasib aku..nak jumpe si Dia tetibe je menghilang..perlu ke aku pergi ke bandar ,ke hospital besar semata nak jumpe die?perlu ke aku wat semua tu?..dalam aku memikirkan next step nak wat ape..aku tersentak.."012-9752680"..barang kali ni no tefon Si dia untuk aku...mungkin die sengaje tinggalkan untuk aku..mungkin..die pun ade perasaan kat aku..yes2!!..terbuka hati aku..ceria sikit..tak mungkin aku balik ni..aku terus ke pondok telifon berdekatan..berdebar-debar gak nak dail no nie..terase cam menang hadiah bertuah plak..tak penah rase debaran cam nie..kuar duit syilling kat poket pun berketar2..satu demi satu nombor aku tekan berhati -hati supaya tak silap..
"ring..ring..ring.."ber kali2 deringan tapi takde orang jawab..
"hello.."
"hello..siape disana?"
"Ni Diana..kenape call saye..awak siape?"
...aku terus letak..name die Diana ke??kenape suare cam lain je..atau memang suare kat telifon memang lain dari suare biase..aku mushkil..berdebar2 hati aku..macam nak call lagi skali..tapi cuak..nanti die marah2 plak main2 call nie..takpe..biarlah die nak marah pun..aku nak komfemkan betol ke Si dia tu Diana..
"Hello..ni Diana sepupu Shima ke?"
"hello..ni Diana tapi bukan sepupu Shima..awak salah orang kot.."
"tapi saye dapat no awak dari katil bernama Shima..atau awak ade ape2 hubungan dgn shima?"
"Shima mane ek..hmm..ooo..shima tu ke..saye jage mak saye kat hospital and katil mak saye sebelah katil Shima tu..saye selalu berborak dgn cousin die tu..kitrng ade tukar no telifon..mungkin time tu die tercicir kot kat katil.."
"oo..duduk sebelah katil die eh..ooo..ok2..sorry la kacau awak..saye nak cari cousin die ni..ingt ni no die..awak cakap awak ade tukar no tepon dgn die..boleh bagi saye tak?"
"awak siape?saye takleh kasi no orang sesuka ati kat orang yang tak dikenali.."
"saye kawan die..semlm ade jumpe die kat hospital,tapi hari nie die dah di tukar ke hospital besar..saye nak cari die"
"oo..awak kawan die..ape kate awak mintak sendiri kat die..yang pindah ke hospital besar tu Shima ,bukan die..mak bapak Shima datang semlm terus bawak anak die ke hospital kat bandar..mungkin die ade kat sekitar hospital tu lagi untuk kemas2..masih ade mase lagi nie.."
"oo..ye ke..ok la kalu cam tu..saye cari die sekarng..thanks..bye"
tak sempat die balas aku dah letak gangang...terus melilau aku cari die..cari kat wad kat kantin kat tempat parking kreta kat farmasi..semua takde.fikir nasri fikir..kat mane biasenyer orang yang nak balik nie pergi..fikir nasri!!!!..penat aku berfikir sambil berjalan..Tgh2 aku berfikir..tetibe aku terlanggar Nurse kat situ..terduduk aku..penat sgt berlari tadi..abis terbang duit aku kat tgn aku yang tak sempat aku guna mase guna telifon tadi..
"mintak maaf kak..tak sengaja..akak tak ape2?"
"lain kali jalan tu tgk depan sikit..jgn menonong je..tgk sekarng sape yang susah.."
lepas aku dgr leteran nurse tu aku cari2 la duit ak yang jatuh berselerak tadi..tu dah satu kerja kena kutip..
"Nah.."sahutan di ikuti huluran 50sen ke aku..
"terima...."tersenyap aku tgk orang yang kasi tu ade lah Si Dia..penat aku cari tapi die datng sendiri..
"awak.."aku terus pegang tgn die..erat..
"sebelom awak lari jauh dari saye ,izinkan saye tnye name awak,tinggal kat mane,dan sudi tak awak berkawan dgn saye "
"ape awak nie..saye tak lari laa..saye memang tunggu awak dari semlm..sebb tu tak balik lagi nie..Name saye Khatijah..tapi orang panggil Katy..saye tinggal sebelah taman awak..
saye memang dah lame nak berkawan dgn awak..sejak soccer tournament ari tu.."
"name saye..Na__"
"Tak perlu..semua pasal awak saye dah tau..cuma tunggu awak je nak approach saye.."
senang crite..die lagi awal tau pasal aku dari aku tau pasal die..lagi senang crite..hari ni maybe akan bermula hari yang indah tak kira kat mane aku ade..LAngkah pertama aku bermula dengan menghantar katy pulang ke rumah..jauh gak la rumah die dgn rumah aku..tapi kalu ade motor.kerja jadi senang..hehe.lepas nie..tak perlu aku mengomel sorang2 pasal die..aku dah ade die..next step..what should i do??..to make it perfect as in drama usually..
Happy ending..or Sad ending..whos know..let me prove it ..
Ijou..sekian

Rindukan Sonoya sensei??

0 komen telah diberi
Rindukan Sonoya sensei..??
kat sini aku ade letakkan alamat dan emel tempat die mengajar..
Contact2 la die..mesti die gembira kalu korang contact die...
Kalu nak wat convoy jumpe die pun ok gak..hehehe
jya..mata..

園家啓嗣(Keiji SONOYA, Ph.D.)

山梨大学 大学院医学工学総合研究部

機械システム工学専攻 教授

(工学部機械システム工学科)

400-8511 山梨県甲府市武田4-3-11

Phone&Fax : 055-220-8444

E-mail : ksonoya@yamanashi.ac.jp

******************

My UnLucky Saturday

3 komen telah diberi
I woke up it was nine,too lazy to get up,but i have to coz today is my interview day for Master education..Hmm..i slept pretty late last night because hmm..adelahhh..hahaha..I take a bath and wear my cloth and so on to get ready for the interview..When i start my GENCYA engine,i already set in my mind to finish this interview early and go home to pay back my sleep..but sooo unlucky,in my way to school,i suddently remember that today i have to go to my Lab to finish my robocon project..waaa..what soo @#$%^&*...i make my mood down a little bit..but i encourage myself to keep the high tempo until my interview finish..Actually this interview is pretty easy coz they just ask me about my research and my future plan..either i want to go for work or continuing my study..it take 5 minutes to finish my interview..then i go to my lab..so F****ing S*** coz in that room it just me and other one person,where is everybody??aren't we suppose to meet here to finish OUR JOB,Not MY JOB...i just shut up and start my work.actually i m very mad but i dont know how to get angry using japanese language..i just bubbling with myself..About 2pm i told my friend i have another plan to do..so i must go back 1st..actually i want participate in bowling tournament which been held at bowling center in front of my house ..ibecause im late,i have to pretend to be brazilian player and holding republic of brazil banner in froont of the audience..then the game started....In my 1st round ,i got just 100 something and compare to other player i lost...but im my 2nd game, i got the highest score in the tournament ..191..but u know what i got for the prize??..it just a hand wash soap..hmm..susah score bnyk2 dapat benda tu je..huhuhuh..takpe la..contest free ..after the prize ceremony,there is BINGO contest..which the 1st and 2nd higher prize is bowling ball...it soo damn coz untill the last person i still not get any BINGO..all of my JUNIOR already got their prize and at the last i have to jan-ken-pon(burung batu air) with the other player to get the prize..I won and i got three bowl of rice(japan rice)...huhuhu..sooooo unlucky!!!..my lucky day is not today..maybe tomorrow or the next tomorrow and tomorrow...who knows...
Who willing to dimp...

NEXT ENTRY---->Diari NAsri EPI:5 012-9752680

Benda lama yang baru terase

7 komen telah diberi
Dalam aku sebok2 mendengar researchmate aku bincang pasal robocon(aku join tapi tugas aku bukan untuk berfikir)..aku teringat kat Twisties..twisties ni snack jagung yangbermacam macam perisa yang terjual kat Malaysia..terase nak makan plak twisties time2 tgh bosan nie..so aku pun pergi la ke coop dai aku yang terletak jauh gak la dari bilik research aku..penat jalan..sampai2 je aku tgk macam2 perisa jajan ade..tapi of course la aku tak pilih yang ade babi or binatang lain dalm nyer..so aku beli la biskot..(nak makan lain beli lain..xpe2)...dalam aku mkn biskot tu aku tgk la ade satu gula2 nie..rase die sebijik cam rase gula kat malaysia..bile aku check kat bungkusan tu ade tercatat 乳化剤(emulsifier)kat situ..and aku layan je.kat malaysia dulu tak penah plak check bahan ape yang ade..bukan tak nak check tapi selalunyer tak tulis..sebb kat malaysia jual satu2 cam ne nak check..kecik sgt bungkusan kalu nak tulis..so aku pikir..kat malaysia pun diorng letak nyuukazai gakke?kalu letak kita still boleh makan kan sebb kalu nyuukazai dari binatang ia still disembelih...boleh la kan..
tapi ade ari tu aku bace satu artikel diorng nak boikot satu produk ni sebb letak nyuukazai .barang buatan malaysia plak tu..So mungkin adelah tak patut aku rase nak boikot2 ni sebb nyuukazai kat malaysia boleh guna la..just kat negara bukan islam ni je kita kena berhati hati sama ade die dibuat dari binatang atau tumbuhan..kalu tak pasti n tak tau cam ne nak cari berserah je laa..hehehe...

Hari baru...

4 komen telah diberi
yaa..sudah lame tak update blog..baiklah..rasenyer lepas nie nak mulakan balik penulisan aku setelah sekian lame aku mendiamkan diri.Banyak yang berlaku dalam idup aku nie.so kena take time to cool down..dan dalam mase yang same tu gak la macam2 yang berlaku...semua berlaku dalam sekitar kawasan idup aku je..tak lari jauh..Minggu lepas baru dgr brite pasal orang Osaka kena Impreza..eh slah2..Shingata Influenza,tetibe semalm dapat brite plak virus tu dah msuk HAchiouji..dekat2 bahagian selatan..kawasan katakura dan hachiouji minami no..perhhh..dekat je tu..budak sekolah menengah yang kena..aduh2..cam ne nie..takkan Takudai pun cuti gak..hmm..papepun kena la kita berhati2..pakai topeng..tapi sekarang topeng dah abis dijual..masalh plak...esok2 tak tau la ape lagi barng yang abis..semalam aku kena gigit nyamuk..apstu hari nie rase kurang bermaye..adekah aku kena jangkitan??..tapi lom demam lagi la..dou suru?
dou omou??

Malas

0 komen telah diberi
memang malas..aku dengar sape malas leh jadi gemok?betol ke..semua tu bermain di fikiran aku..aku ni pemalas..kalu pemalas jumpe perangai malas memang double malanyer..esok doakan aku gi kelas..aku nak sgt gi kelas..mane tau ade perubahan ke kat kelas..yosh esok ganbare tok tidak mals..untuk pemals2 sedunia..aku ade sajak untuk korang nie..

Malas..

Alkisah tidak disebut sebuah kisah,
Rangkaian kata indah penyeri diri yang malas lagi gelisah
Rangkaian huruf M hingga S cukup mentafsir diri seorang yang resah
Malaslah,menyampahlah,esok2 lah,semua nya lah lah sahaja,
Nampak gaya sampai mati hidup semula pun korang takkan berubah.
Janganlah begini wahai pemalas antarabangsa,
Kat Malaysia boleh la korang bersandiwara,
Sampai sini pun takkan nak duduk tokok yang sama,
fahamilah kehendak diri yang inginkan anjakan paradigma,
Kita pemalas,kita boleh berubah untuk kesejahteraan bersama.

hahaha..repekan terhangat..
tgk tulis blog pun sekarang dah malas..
Integra GHI...