Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Diari Nasri epi:4 Pangkal JAlan

3 komen telah diberi
Hari ni tidak seperti hari hari yang lain...semalaman aku tidak dapat tidur memikirkannya..sebb tu lah hari nie aku bgn pagi..lebih awal dari mak dan ayah aku bangun..tapi aku tidak sediakan sarapan seperti mane mak aku wat selalu kalu die bgn pagi..semalam aku menghadiri majlis tahlil kawan baik aku yang baru sahaje kembali ke Rahmatullah selepas die bersame awek die terlibat dalam satu kemalangan jalan raye berhampiran surau yang selalunya aku hadiri jika hari jumaat atau ada sambutan maulidurasul.Dari satu petunjukkan untuk menambat kekasih hati bertukar menjadi tragedi yang menyayat hati..Aku dengar Jay takde lesen,tapi die bwak gak moto abg die pergi ambil awek die jalan2 satu taman.sampai dekat satu selekoh tu tetibe ade kucing lalu melintas,Jay sempat mengelak kucing tu tapi ternyata tu tindakan yang salah kerana sebaik sahaje die mengelak kucing tu ZUPP!!! kereta dari arah bertentangan menyambar moto Jay yang termasuk kat dalam line sebelah..Awek die still koma lagi..Ingat petang ni nak gi melawat die..dalam aku memikirkan nak wat sesuatu untuk tambat hati kekasih gelap aku tu,ade je benda yang ganggu perasaan aku..Kat perhimpunan pagi hari nie,cikgu Zabidi,cikgu BM kelas aku n Jay merangkap cikgu kelas aku mengumumkan peristiwa yang berlaku kat Jay.semua orang diminta mensedekahkan Al-fatihah kepada jenazah yang dah selmat dikebumikan di tanah pekuburan taman aku..yang bukan Islam pun aku tgk tunduk dan bertafakur tanda menghormati Jay.Jay disenangi oleh semua orang,kurang wat masalh kecuali bab2 perempuan..tapi takpe la..benda dah lepas..selesai semua orang bertafakur dan membaca al-fatihah,cikgu Zainab plak amek mic tu dah terus melantangkan suarenya kat semua orang..semua orang terkejut.ade yang marah,ade yang wat muka seposen,ade yang mula berborak..dan aku..hmm..just termenung sambil tgk pokok pinang yang ditiup angin..selesa aku tgk..aman jee..macam bebas..wah...aku pejamkan mate dan cube menghayati keselesaan yang di alami..
"NASRI!!!!!!!ape yang kamu wat tu?tido ke?saye bercakap kat depan nie awak tido plak kat belakang tu..manusia jenis ape kamu nie,tido berdiri..cepat..mari sini..ulang ape yang saye cakap tadi"tempek cikgu Zainab bile tgk aku pejamkan mate
berat kaki aku nak melangkah ke depan..malu dah la satu,sedih pun tak ilang lagi dah kena panggil ke depan..maslah2...time aku nak naik podium kat depan tu baru aku teringat,kalu si Dia nampak aku mesti die ingt aku ni pelajar yang bermasalah..abis aku..terkaku jap aku kat ank tangga tu..
"Ape kamu tunggu lagi tu,cepat naik ,cakap kat semua orang ape yang saye cakap tadi.tu la,orang suruh die dengar ,die tidor plak..cepat!!"
"Maafkan saye cikgu,saye tak tidur,saye cube menghayati ape yang cikgu cakap sambil menikmati udare pagi ni,tu yang saye pejamkan mate"alasan aku diselangi ketawa pelajar2 lain yang tak kena panggil..
"HAHAHAHAHAHAHAH"
"pandai la kamu kasi alasan.cepat saye cakap.Sebelum saye jatuhkan hukuman ke atas ketidak normalan kamu tu,lebih baik kamu cakap.."
"hmmm..Haa..saye tau cikgu cakap ape..cikgu cakap kat pelajar2 supaya gosok gigi sebelom pergi ke sekolah..betol tak cikgu??"
"ooooo..kamu perli saye yer..cikgu Shaari,saye serahkan budak ini kat kamu untuk tindakan lanjut.."
pecakapan itu diselangi cubitan di pinggang aku.Bukan aku nak perli die ke ape,dah memang aku tak tau ape yang die cakap..
Cikgu shaari bwak aku gi tempat die..cuak gak la tak tau nak..
"Kau ni kenape?sehari tak awt masalh tak leh le??"ujar cikgu shaari kat aku.
"bukan saye nak wat masalh,saye tgh duduk diam memikirkan Arwah Jay,tetibe cikgu zainab panggil saye..mane saye tau ape.."alasan kukuh lagi mantap.
"kamu dengan die kawan baik kan?"nada suare cikgu shaari bertukar..
"ye cikgu..dari kecik sampai hari tu"bals aku tenang.
"sedihkan kan kalu kita kehilangan kawan baik.saye dulu cam tu gak.hukhuk..ade kawan baik,kat maktab,katil sebelah sebelah,selalu crite masalh,tapi bile die pergi sebb nak kawin,die dah tak layan kita,hukhuk..sedih tau..hukhuk"luahan perasaan diiringi linangan air mate.cuak pun ade..gigil gak la..adeke cikgu sedih member kawin..x brani aku..depan2 tough,blakang2 mat sayu ..waaaa
"sabar eh cikgu..mungkin ade hikmah die kawin tu..maybe lepas ni cikgu plak ke yang kawin..sape tau..orang zaman sekarng tak pandang sgt rupe,hati yang penting"kenyataan panas..
"kamu nak cakap saye tak hensem la nie hah???"baran die dah datang..
"eh..xde la cikgu..takde niat pun..eh ok la cikgu..saye ade kelas,rehat nie saye datang tgrima hukuman,saye gi dulu.."pantas kilat kaki aku bagaikan berlalu 100 m dash.
Kat kelas aku fikirkan ape la nasib aku ari nie..banyak betol masalh..ade je tak kena..
5 kelas aku hari nie aku abiskan dfgn memikirkan ape yang terjadi kat idup aku..dah la tak gi makan ,tak dapat jumpe si DIa plak ari nie..lupe plak jumpe cikgu shaari..semua aku lupekan untuk memikirkan ..
tepat kol 130 pm..loceng berbunyi menandakan kelas tamat,tapi aku dah ade kat depan pintu gate untuk melangkahkan kaki keluar..aku escape kelas terakhir..kelas paling aku tak minat,kelas Sejarah.Aku keluar awal sebb ade niat baik,aku nak gi melawat awek Jay kat hospital,waktu melwat hospital biasenyer kol 3 abis.so kena gerak awal..berlari aku ..semate2 nak kejar waktu melawat..sampai2 je aku terus gi main hall pastu berhenti jap aku..haaa..kat mane katil die..die sakit ape??
semua tu bermain dalam kepale otak aku..last2 skali aku gi tnye makcik yang duduk betol2 kat sebelah aku nie..tapi sedih ,die pun tak tau..of course la,sebb die pun datang ,melawat..pening..pening..macamm aku plak nak masuk wad nie..pikir punyer pikir last2 waktu melawat tamat..hancur musnah harapan aku nak melawat die..terduduk aku..buntu dah..sedih pening lalok semua ade nie..nak pengsan pun ade..wat penat je berlari berkejar bus ber macam lagi la..tapi tak dapat jumpe...balik dgn hampa..
aku menghayunkan kaki aku dengan hampa,berjalan keluar tanpa menoleh kiri kanan.hanya lantai dibwah tapak kaki menjadi panduan..hmmmm..gelisah..
DUK!!,aku terlanggar orang..boleh tahan sakit die,aku tak marah,just tahan sakit je,biarlah orang tu nak marah aku ke ape..aku sedia je dengan telinga aku..
"Nasri,awak buat ape kat sini..?"suare lembut bertanyekan aku..
Sekali pandang aku tgk,die tgh pegang bahu die yang sakit sebb langgaran aku..sekali tgk lagi muka die..ayu..tapi ade kerut sebb menahan kesakitan tadi..
"eh maafkan saye,saye tak pandang depan,awak sakit kat mane?awak ok?"pohon aku kepade die.mula2 aku tak perasan die tu sape..last skali baru aku sedar,die adelah Si Dia...
"saye tanye awak,awak wawt pe kat sini?"
"saye nak melawat awek kawan saye,tapi waktu melawt dah tamat,tak sempat nak jumpe..awak plak wat pe kat hospital nie?,sakit ke?,"
"awek kawan awak?u mean shima?awek Jay?"
"ya..awek Jay,tapi tak tau plak name die Shima..kenape?awak kenal ke?"
"Shima tu my cousin,saye tak datang sekolah hari nie sebb nak jage die,ni baru abis melwat die.parents die takde time kejadian tu belaku,so my parents la bwak die ke hospital semua.."
"Really??..so mane die sekarang?die ok tak?die dah sedar?"
"belom lagi,tapi doktor cakap semua ok je..just ade calar2 sikit n kalu die dapat bgn die ok la,kena berdoa la supaye die bgn"
Kitorang berborak panjang kat dewan tu..pastu bwa plak ke kantin hospital..sebb aku tgh lapar n die pun tak makan lagi..huhuhuh..bnayk jugak aku bercakap dgn die dan bnyk kali gak aku melihat wajah die..cuma dalam keadaan yang agak sedih nie,tak nampak muka kegembiraaan ketika kami berbual..agak berat gak hati nie nak balik..die kena tinggal kat sini lagi 2 3 hari b4 ayah n mak Shima pulang ke sini..dan maybe dalam mase 2 3 hari nie aku pun rase cam nak melawat Shima je...walaupun tak yah gi sekolah..hmm..tu boleh difikirkan..Akhirnya aku balik gak lepas die pun nak kena gi jumpe doc untuk bertanyekan sesuatu..dalam waktu berpisah tu sempat lagi aku berjanji untuk menemani die kalu aku ade mase nanti dan janjiku dibals dengan senyuman sahaje..Kaki aku melangkah laju..tidak sabar rasenyer nak tunggu esok..mungkin disebalik ape yang terjadi padaku hari ini ade hikmah disebaliknyer seperti mane yang aku cakap kat cikgu Shaari..gembira tak terkate..harap2 esok akan lebih baik dari hari ini..
Alamakkkkkk..aku lupe nak tnye name die sape dan kat mane die tinggal..ruginyerrrr..tapi tak pe ,esok ade lagi..tapi jap..
Macam mane die tau name aku??tadi die panggil aku Nasri...
seribu satu persoalan bermain di fikiran nie...
cannot blah laa....

Kenkyu

0 komen telah diberi
Kenkyu....

Pagi-pagi bangun penuhkan selera,
Di atas meja menyantap mana yang segera,
bingung seketika tak tau nak wat ape,biarkanlah,
mengangkat tuala,lupus hapus semua hama.
Picit sana,picit sini ferrari light blue abis begitu sahaja
sikit biru,sikit kelabu, x sepadan tapi kupakai jua,
hanya cukup syarat untuk jadi golongan normal di atas dunia.
Enjin moto dipanaskan macam nak pergi Sandakan,bunyi cam 500 cc tapi boleh pergi hanya 49cc,
cukuplah untuk melajakkan setiap kenderaan di depan lampu jalan.
Sampai sampai kena marah dengan orang yang lebih rendah,macm s*** freak,better dengar dengar budak usrah kasi ceramah,menyampah,kena buang sampah,kemas meja yang bersepah,korang memang sampah,wat aku terlepas Asar,sebb dengar cakap kosong korang pasal robot yang tah pape tah.Dalam sejarah,aku balik kol 6 setengah,tapi tak wat apa apa,esok lagi lah menyampah kalu korang teruskan bersampah,yang hanya pentingkan salasilah.
Selamat cikgu ada tolong buang fikiran sampah,bukan hanya sampah tapi aku juga,sebab aku juga bakal jadi sampah..Sayonara Oiyour Selamat datang Sampah..
better buat baito sampah,bukan dekat kanagawa tapi dekat sini hah..kurang sikit masalah yang bertimbun sejak dulu kala.Hopefully tawaran di terima untuk sambung belajar,bagi mengurangkan tekanan di jiwa.
P/S: buat post nie depan team mate kenkyu yang sedang bersampah dan dalam bilik research..yeah...

Hanya Aku

0 komen telah diberi
Perginya aku kau relakan,
Sakitnya aku kau abaikan,
Hidup matiku kau sia-siakan,
Sempurnakah dirimu untuk aku tinggalkan?

Perjalananku terhenti menanti noktah,
Petangku gelap tanpa cahaya lanteramu,
Titian hidupku goyah amukan samudera nafsu,
Jasad tersemadi jika hati berkaki lari.

Hanya aku hanyalah aku,
Mungkin benar tetapi ada yang palsu,
Persoalannya hanyalah sekadar berliku,
Mungkihkan diriku hanyalah aku????


Hanya Aku

Hanami 2009..for those who have or will have Family

0 komen telah diberi
Hanami..tahun lepas aku sambut kat Sakura gi cyou..time2 baru datang je sakura dah start mekar..skang plak..time2 nak bukak sekolah ni plak Hanami muncul lagi..
tapi kali ni aku pergi bersame2 orang lain ,tidak same cam aku gi tahun lepas,golongan kali nie adelah golongan yang dah berkeluarge atau bakal berkeluarge.Siap bawa anak lagi(sebenarnyer tak nak bawak tu,tapi suami pakse..hehehe)..dan kelebihan bersame orang berkeluarge nie ade lah boleh dikatekan masakan diorng ni semua sedap2 dan enak2...so tidak hairan la aku boleh kenyang perut lepas mengisi sedikit saje juadah yang ade time tu..fuhh..
otsukaresan la kepade sape2 yang masak2 tu..Aku just provide air dan ape2 yang sepatutnyer..air bujang,belom berkeluarge.hehehe
thanks you all

video

April Clever!!!!

8 komen telah diberi
sape2 yang lahir bulan 4 semua bijak tak bodoh temasuk aku..tapi still gak ade orang sambut april fool..imi wakannai!!(maksud tak tau!!!)..by the wat entrance kali ni aku nak ucap selamt hari jadi tertunda kepada aku ,roy dan izyan..walaupun birthday tak same tapi kitorng ikot hari..aku 2,roy 3,izyan 4..dah juga kepada syakban,schoolmate aku time f4 n f5 yang birthday die same dgn aku dan tak lupe gak kepade jaber juga schoolmate aku...tidak terkecuali makcik aku (mak mona)yang tinggal kat trengganu juga same hari lahirnya dengan aku..Arwah ayah aku juga lahir bulan 4...dan sape2 lagi yang aku tak sebut name die tu yang lahir bulan 4 aku ucapkan selamat hari jadi..haha

waa..bulan 4 je sekolah kat jepun mulaa..tension tu tak tension laa..tapi selaku pelajar tahun 4 di university bulan 4 adelah bulan yang tak berape mencabar lagi kot..maybe ade la dugaan sikit seperti ..hmm..tah..sikit tu lebih kurang 0.000001 kot..tu yang tak ingat tu...haha...ape aku merepek nie..

Ow,by the way..junior takuboy untuk peringatan korang bukan syafiq aswad je..ramai lagi..semua poyo2 dan kerek2 belaka..junior takuboy dibarisi wakil2 ketua bagi bnyk pihak mahupun puak..contohnyer..Am..semua benda die pegang..dengar crite die nak menjawat jawantan ketua umno jepun tahun nie..perghhh..sape tak takut dengan ketua nie
Nihaaaa..Takuboyzzzzz

..Am tu dah la orang kedah..katenyer ade bau bau bacang dengan tun Mahathir,aku dengar dulu kat sekolah menengah die, pengarah Professor Muhaidin tu tok guru die..tgk ade bakat jadi artis siot,gaye dah macam Chuck Bass dalam cite Gossip girls..kalu Chuck cakap sebb die nak masuk Universiti terkenal sebb die Chuck BAss,Am cakap kat orang inteview mase nak gi oversea dulu cam ni haa..

Penanya:Kenape kamu ingin melanjutkan pelajaran ke Oversea?
Am:sebab saye Azkarul Akram..
Penanya: Perfect!!!..pendaftaran pelajar baru hari khamis pukul 12..atau sekarang pun saye
boleh daftarkan..
Am:em..takpela..saye datang lain kali..boleh saye keluar sekarang?
Penanya:sila2..biar saye bukakan pintu..

kalu nak menceritakan perihal Am ni dari A to Z memang Impossible dgn satu entry..cukup stakat ni..tapi bak kate Jambu "ter BAEkkkkklaaa"..
ade lagi ..bukan Am sorang je..Kamil tu ha..eh tak2..Kame..bukan calang2 orang..aku tgk die dalam facebook menjawab kuiz orang kelantan ,asek die je No1..komfem jadi Menantu nik aziz tte..sebut je pasal kelantan semua die tau..tau sokmo laa..korang tau team n9 kena pukul dgn team kelantan,kame tau saiz kasut pemain kelantan yang pukul player n9 tu..haaa..gempak tak die.siap tau bahagian organ mane yang kena pukul..tu la,betape terperincinya kame pasal kelantan..aku dgr balik2 nie die terus menjawat jawatan Ketua pemuda Sorakan team Kelantan Kito..waaa caya la sama lu..haaa..
nak sebut pasal Chanel ke Louis Button ke Burberry ke Coach ke bukan akmal sorang je..ade lagi..sebut je Bintat dalam face book semua kenal..siap ade fan club lagi..haa..korang jgn main2 dgn die..Ginza tu die punyer..akmal tu die kasi la HArajuku ke Aoiyama ke..Memang sah la die nie termachoo...pesatuan datin2 seluruh vietnam bagi gelaran kat die 'Pemuda Bergaya 2008' ..Warga hachiouji menharapkan perubahan yang akan Bintat bawa ...hopefully..
Ade lagi..kat Mesia die terkenal sebb die adelah Ketua Bawah Tanah..bukan sebb die geng kongsi gelap..sebb die tinggal dalam keranda..so name die pun KANDA..die tgk je ade tulang,tapi ko jgn cube2 cabar die,tulang besi urat dawai tuu..menjadi kegilaan seorang awek nie..die ni bleh dikatekan pewaris Am laa..kalu Am injured ke sakit tua ke die ni la bakal menggantikan semua tugas Am tinggalkan..kepimpinan die terserlah..ko tgk je la awek die..ikot je cakap die..pemimpin bergaye tu.."terbaikkkkkkk" kate bintat kepada Kanda.
Haa..Kalu dari jauh korang mesti dah nampak die..dengan gaye die yang selambe dan tinggi orang nyer,sape tak kenal MAPE atau HAnafi(kot)...awek2 jepun semua salute dengan die la(tapi dalam ati je la)..mane taknyer...sekali die senyum semua orang tergoda..awek2 jepun suka plak tgk orang2 tinggi.(senang nampak)..so die n selalu la di lihat oleh pompan..pakal je kat kelas die tu takde pompan,kalu tak.. semua pompan tgk die je dari tgk blackboard..Remaja Ganteng 2009 katekann..
Sorang nie..semua benda die tau...KAt rumah die Ketua Chef..kat kelas Die ketua handphone(dalam kelas blaja guna Iphone)..dalam batch die kat Takudai(University) nie..die amek paling bnyk subjek.rajin la katekan..sape tak kenal Shau(bukan name sebenar)..name pun die boleh tukar..betape hebat die..dari Uzair boleh jadi Shauki..ishk2...dari Uzair jugak boleh jadi Exile(panggilan mamat jepun..)...Hebat tak die..kalu korang nak jadi Intelek dan It cam die hubungi la iphone die(tak main dah laptop nie semua..besar katenyer..iphone sudeyyy)..
haaa..last but not least(ye ke???)...Mat komputer Takudai..Die la sorang yang power..Dare to Fail...Amek faculty lain dari lain..kikai jouhou(mechanical infomation)...batch aku takde amek tapi die amek..pastu skang dah sorang2.sape lagi kalu bukan Hadi...die nie terrer bab2 komputer(kot..aku tgk muke je aku dapat tau orang tu cam ne dan selalunyer betol)...even muka ade sikit2 iras ZAm(Org Asli) batch aku tapi die ni up to date...komputer VAIO tuu..dah die ni ade penjaga yang baik punyer(Aswad the keeper) kat umah..
hmm..pasal pompan taknak cite ah..nanti KANDA marah...tu je la kot repekan aku kali nie..
papepun selamat la korang2 yang aku cite kat atas ni idup kat HAchiouji..
Jangan pikir nak baito jeee...Urusan pelajaran jgn di sia sia kan..urusan dgn Tuhan pun jgn di abai abaikan(chewahhh)..ingt la kamu..Dunia ini hanyelah tempat tumpangan sementara,Akhirat jua sebenar benar tmpat yang kekal selama lamanyer...Oleh itu marilah kita eh...cam Khutbah Jumaat la PLak..
ok guys.."Boys be Ambitious"kate Sonoya sensei..

Journey to the west. episode 5,6,7,8,9,10....

9 komen telah diberi
Oleh sebb malas sgt nak tulis semua2 skali aktiviti aku sepanjang balik mesia..aku tulis la semua skali..senang sikit..baru leh tulis entry baru..ade bnyk dak yang tertangguh nie..hehe..ok kawan2 enjoy it..kuang2...

Journey to the West episode 5

Aku lepas dari kl terus ke seremban melawat moksu aku..pastu kitorang terus ke Kelantan tgk anak sedare aku yang baru lahir..ade la gi jalan2 sikit beli baju n soething kat pengkalan kubor n rantau panjang..buat aqiqah pastu balik..byeeee

di seremban..b4 ke kelantan


anak sedare baru..Aisyah nur Izzati


antara tempat yg dilawati

Journey to the west epi:6

balik dari kelantan terus aku kena sambut member2 aku kat Kota tinggi..ade la jugak budak2 ni yang dok kat umah,wat praktikal..yang lain semua dah kat luar bz dgn study diorng..so jalan2 sikit2 kat Johor Bahru..tenanagkan minda..hehe

member sekampung aku..tunggu LIne clear..haha

makanan yang best..chicken chop

waaa..naik kreta..mlm..blakang aku?dont ask la

journey to the west epi:7

haa..after that aku telah melanjurkan diri ke singapore..negara terkecil area Malaysia..best la gak..tapi penat gak jalan2..dah la tempat paling menarik kat singapura tu tutup..damn laa...

Mrt..LRT singapore

Singa yang ditutup..jahat betoll..


Antara tarikan di Singapura

Journey to the west epi:8

Lepas memenatkan kaki ku ke singapura..esoknyer ade lah perlawanan futsal tertutup Jad..Kami selaku senpai telah dijemput bagi menjuarai perlawanan nie..hihihih..memang dalam jangkaan sensei tachi smua..kami juara..tanpa kami tiada lah juara tournament tue..hehue..
Finalis dan CEO YPM..cool man

Team Senpai..

team yang menang..congrats..taun Depan ajak lagi laa..

Journey to the west epi:9

Lepas main bola tu aku ade la gi jumpe Member2 JERKS aku kat Bangi n Selangor..cam biase la..tapi mesti takde port lain nak lepak....asek kat PACAK jeee..Seks 15 bangi..korang tau la kalu korang budak bangi...Pastu datang ke rumah apis sebb nak tgk apis perform at that night..hehe..sempena pelancaran album baru kwan Apis yang juga seorang lecturer kat Kolej swasta....
Fatboy rapping..haha..tunjuk belt baru tue..


the Phallant(betol ke aku eja)..without yuujin


journey to the west epi:10
lepas tu aku ke kota tinggi semula..tgk abg kawan aku kawin..orang panggil die tabung..yak tau nape..tapi aku telah terlantik secare tidak sengaja jadi photographer kenduri kawin...
haha..dah la tak pro..amek je laa...
ni la pengantin perempuan...

berarak laa korang semua..yeay..

Selamat pengantin baru..


Journey to the west epi:11

After the performance,apis went back to japan..but i still in my place..a plece of my head..mean..kat diri aku laa
then aku..my last destination pergi ke bangi..wat makan2 untuk member2 aku b4 aku balik..best la jumpe ramai2 ..banyak cite kuar..thanks guys sanggup datang dari jauh..just nak makn je...hehe.
haha..thanks guys


Antara yang hadir...

makanan dah sampai...

Journey to the west. episode 4

1 komen telah diberi
haha..lepas aku merayap sane sini..aku telah pergi ke rumah lecture aku..pergi dengan satu azam tetapi balik dengan bnyk matlamat tercapai..hmm..aku pun tak pasti laa..
sampai rumah lepas semayang jumaat naik pajero ijau...milik hafiz...datang dengan perut kososng dan balik dengan perut yang hampir nak pecah...punyer la bnyk makann samapi tak terabis...yang datang adelah dalam 7orng ,makann macam 21 orang punyer...
lepas makan kitorng melawat sekitar rumah baru sensei..maklumlah rumah baru..semuanya baru...penempatan pun baru..taman tu pun baru...lepas tu kitorang main MonopolyMonopoly..game jutawan

...terrer gak rupenyer aku main nie tapi takdela samapi menang semua..mengfuluskan orang punyer tempat pandaila aku..
set studio Shirin HOuse

lepas main tu kitorng sempat mkn sikit n pastu balik...sebb aku kena prepair esok nak balik..nak gi seremban plak..adelahhhh..rahsia...hahaha
Apis disukai ramai..kerana..hmmm

antara yang Datang....

Journey to the west. episode 3

5 komen telah diberi
b4 Went back to kota tinggi, i mate some friend at alamanda in putrajaya..we having dinner n watch a movie..A punisher..war zone...mate some new friend...huaaaa..ngantook.
letak pics je..got something to do..

Wayang yang tertutup


same la nie

haha..awek bukan mangat

aku

Journey to the west. episode 2

2 komen telah diberi
fuhhh..setelah penat melayar bahtera aku ..aku pun berhenti di satu pit stop..tetibe je..penat2 aku tunggu lame2 rupe rupenyer,minyak tak isi2 dari tadi..perghh menyirap aku..dan time aaku nak hentak je depan bahtera aku tu..akk...Aku bgn dari lena...terbuai oleh mimpi bahtera..selamat tak basah tgh...hihihi
permulaan journey yang tak best langsung...hari nie aku bertema kan serba itam..tak tau nape..tapi sebb tu je baju yang aku bwak ..aku gi sarapn,makan mee rebus putrajya..
boleh tahan la..tapi mahal..n pada sarapan kali tu la aku dapat lihat kakitangn kerajaan kat sane ade yang makan sarapn pada pukul 11 pagi..sungguh awal mereka2 itu..hihihi
My journey starting at 7pm when hafiz took me to one of the chinese muslim restaurant at somewhere laa..i also dont where is it.but the restaurant name is HOmes i think.
there, i ate very2 the best mee curry along with barley ice.Mangat also there.he ordered tomyam with rice along with mango the best la..i dont know what is it..at Homes i mate some new friends but not new sgtla but new la..hafiz's friend.because they always talk in english ,so they influence me to talk in english rite now,even my english very very poor,but i try la my best to write todays post in english.can i ah?
After we had a dinner at homes we move on to bukit bintang where human live at night.i can c the true dark of bukit bintang at night.if musab go there he can keep his eye close laaa..sampah yang berkeliaran...is it fun?

hahaha...butt our main purpose not to c those thing but i want to support one of my new friend jin hackman to battle in speech contest at cloth and cleft restaurant tonight.
it is not an ordinary speech contest,it is a battle rapping.those who can condem their opponent
very well they will be a winner.so after take one or two shoot of mamak's barley ice we went straight to the restaurant to start jin's engine.
at the 1st stage jin's opponent is a black man."YOU KNOW MAN, I HATE BLACK PEOPLE,THEY ALWAYS DO WITH THEIR WAY,THERE IS NO RULES INSIDE THEIR MIND,I CANNOT COUPE WITH THEM"i heard somebody complaint about black guys at the back.dont care bout it...That the spirit of three bear..kugaaa

1st stage..jin won...2nd stage he meet friend of that black guys..also black guy..'WTF' said Jin...haha..1st stage..Jin conquer

ow..i forget bout hafiz..maaa..hafiz just stand there n just watching his stomach grow bigger anf bigger...hahaha..soory S(kerel call him with that )hafiz n his stomach

MAngat ..hmmm...watching for his new man..upsssMAn that mangat searching for

hot chicks...waaa

unfortunately,jin lose in his 2nd stage..maybe because the guys is soo black,so he cam critics white man such as jin easily or maybe jin lose his tempo or something i dont know..maa..what a difficult world.haha..but it a pretty fun to c [eople make fun to their oppenent..
you have tried JIN..well done..even you fail..hihi

sape kenal nie?orang jahat dalm siri captain boleh..hihih

for Jin ,it is just a training.there is another big test for him next week..his new album.. i have heard all his song..i really impressive with his work..well done JIN..
if you want to hear his work you can buy it at my friend, hafiz.or u can hear itat my blog..if i get their permission to upload it..
Thanks to those who drive me sampai bukit bintang n take me to the dinner..
i really appreciatte it..thanks again
then i went back,n felt asleep...
huaaaaa..girlsssssss