Featured

Penglipur Lara

Mengandungi seribu satu kata yang mengungkap seribu satu cerita di dalam seribu satu suasana yang lahir dari seribu satu jiwa .
There was an error in this gadget

Picnic di Shinjuku

9 komen telah diberi
PAda 23hb 11 2008 bersamaan hari ahad ari tu..kitorng ade lah wat aktiviti kat shinjuku..
budak2 meiji saitama n saitama je yang join...eh..budak rika(kak siti kecik sgt sampai tak perasan..hahaha)
Tak sangka la plak area shinjuku nie ade pokok2 untuk dilihat..yang aku tau Shinjuku ni tempat akmal(sape2 yang tak kenal akmal..akamal adelah seorang fashionnable crazetipolagi) shopping je (semua butik2 terkenal ade kat sini)
So berjalan la kitorng sambil berpicnic ni..banayak gak pokok2 n orang2 jepun yang melawat temapt tu..
temapt tu juga terkenal di kalangan GAY sebb senang wat projek kot...tapi kitorng tak GAY..
ni semua salah Mijah n Dilah(dua dua dah ade balak pun nak jadi gay gak).sebb diorang la yang decide tempat nie...
BEst gak la...jumpe ramai2..
tapi yang lagi best.dapat mkn mknn yang tak penah2 aku mkn..
pasta letak dalam oven aliah la
spagetthi mijah la
kek coklat dilah la(ala pakai yang instant boleh leeee)
susu buatan kak siti(kak siti letak micheal essen dalm tu..pastu ade rumor dier letak lipas skali..jahat tol)
pudding roti dyana(kak siti dah abiskan separuh baru nak kasi kitorng)
dyana takde coz die sakit perut 2 bulan..hehehe..xde la..die jadi urusetia bagi Hari sukan kanak2 sedunia..hehe
ade lagi..onigiri XXL hadi totoro
jajan daus
air kotak kerel
boot tinggi akmal..hehe..tu tak leh makan la eh..
so lepas malan2..jalan2 ,,n bergembira..
mkn kat shin okubo pastu the rest balik
kitorng bertut tut di shunjuku..
Abis 3man sorang untuk satu mlm...


Gadis gadis yang pergi...

berpicnic sambil tgk pasangan berasmara kat tgh2 padang


Pokok Kuning terbesar..ni

Lelaki yang tak GAy (kecuali totoro)haha

Dila hanya boleh bau ketiak aku je.,ihihihi

kaki sape la ni..sebokk je..dah la wat susu letak essen

Pasangan MEiji

Suntut jangan tak suntut..mangat PUASsssss

Artis yang kitorang jumpe kat taman gay(adekah die GAY?)

Seksaan pabila tak mahu pulang

MAwar pink menjadi saksi bisu

Bawah pokok yang ramai orang amek gambar

pokok keyaki...name apartment aku tu

pemandanagn ketika dah masuk waktu MAGHRib

Makan ramai2 kat kedai tomyam shin okubo..dah jadi macm kedai jasmin dah..
lambattttt...



GAdis

1 komen telah diberi
ni bukan nak promote gadis atau ape2 pun..
just terllintas di fikiran ketika memasukkan lagu dinamik dalam playlist
.hehehe

Gadis,
kerdipan mata hanyut jiwa,
jiwa yang goyang hanyut bersama gelora,
parah menanti seketika masa,
Dahulukan dulu yang terseksa.

Gadis,
intan hati penyambung nyawa,
suci murni bak kain lentera,
Dihiasi indah di persada bahtera,
Penyelamat nakhoda yang tiada arah tujunya,

Gadis,
Hitam putih dua warna berbeza,
begitupun jua banyak coraknya,
Biarlah indah hasil dan seninya,
yang penting kitalah yang ciptanya.

PErcubaan pertama...

7 komen telah diberi
Autumn Rose
Ok tak?

Impian KU

7 komen telah diberi
The D80
hahaha..best nyer..
Sudah tak tau nak cakap ape...
tetibe ade je benda nie..
terpulang la sape nak nak judge benda nie..hehehe
Lens yang aku guna

gambaran dari blakang

D*80..heheheh


One set of Miracle...



Sekitar Luruhan Hakone

4 komen telah diberi
Hi Jack,
hmm...kerana kesibukkan membuang mase terlampau sangat..sampai terlupa plak aku nak upload gambar...ini adalah koleksi gambur musim leruh time aku gi HAkone(kawasan atas gunung yang ade tasik)..lawa gak tmpat tu...so ade la beberapa keping gambar aku amek sempena hari melihat daun merah(紅葉)...
Pergi dgn 2 buah kereta besar..sebenarnye nak pergi 5 kereta..tetapi 3 kereta bergerak lambat...(mentang2 kereta semua laju2)..tetapi akhirnya tersekat juga keran traffic jam yang amat dasyat sehinggakan driver kami tersilap jalan seketika sambil berehat di 7eleven...
lama gak amek mase gi sane dari tokai university...
so berhiburlah kami bersama jejaka2 lain semua..hihihihi...
so ni lah sedikit sebanyak yang dapat aku amek..have fun


Pemandangn pertama Autumn Japan
kanak kanak riang bergembira tak jejak dunia

Bekas bandar Hakone .skang dah jadi moto hakone dah



Wak ketakutan melihat flash kamera aku(belom beli D80 lagi tu)




pemandangn dari kapal yang bergerak mengelilingi tasik Hakone




Melihat cabaran yang datang dari depan





PErnahkan merasai semua ini?






Pokok berdaun merah..inilah Kebanggaan Musim luruh Jepun







Tak tahan sejuk walaupun blakang tu cahaye matahari








PEngembaraan berakhir di sini ka..



bukit yang berwarna warna.
timbul tanda tanye..Bukit sebenarnyer warne ape?




Kamera tertutup dalam kereta ODISI


YOU HAVE TO FINISH WHAT YOU HAVE START

SEKIAN...
TERIMA KASIH...
ENJOY YOUR LIFE UNTILL YOU CAN'T


BErMula satu Episod Drama

0 komen telah diberi
Setelah mengambil mase yang agak lama la nie..aku dengan erbangga hati nak mintak pendapat korang kalu aku tulis novel berepisod dalm Blog aku nie..korang setuju gak..
setelah mengambil mase lame untk mengkaji plot dan menyesuaikan babak setiap episod dgn keadaan sekitar kita ini...
so come on guys..lease vote for this...u want it or not...ASAP ok...

aku tinggalkan sikit nukilan wat kalian yang sedagn bz bersama duniawi nie..hehe..

Satu Junjungan itu bukan lah Satu paksaan,
Yang menyatakan setiap yang tersurat dan tersirat,
Disebalik kehitaman timbul satu kecerahan yang terang,
Menerangi setiap insan yang berlindung di bwah Yang satu,
Pasti kelak mengalir jernih air di hadapan para pertiwi,
Pertiwi yang dulu bergelumang dalam limpahan darah nusa yang sudah hilang bangsanya.
Satukan lah .....

sekian

Khabaran Gembira

0 komen telah diberi
sekian lama tidak mendengar khabar dari aku..haha
semenjak dua menjak ni banyak betol berlaku perkara yang berada di luar jangkaan aku..
tetibe terase sejuk..rase sakit perut rase ..la pe la...sebenarnye aku nak pagi pengumuman kat korang semua..mungkin ramai dah tau dah,,tapi ade gak tak tau..so aku wat laaa pengumuman kat blog aku ni supaya semua orang tau...pengumuman die adalah seperti berikut

PENGUMUMAN> >
Julung julung kalinya tahun ini diadakan aktiviti yang dapatkumpulkan ramai budak dari seluruh jepun
...> Selain dapat bertemu rakan rakan lama anda juga dapat menikmatiKeindahan ciptaan Illahi di musim sejuk ini
> serta dapat menikmati keseronokkan bermain ski atau snow boarding...
> Inilah masanya...
> Kami menyeru kepada semua rakan rakan yang ade kelapangan di musimcuti fuyu ini untuk bersama sama kami mengikuti pengembaraan mengisi hati yang kosong dan meluaskankanminda anda yang semakin sempit dgn syukudai yangbanayk dan report yangtak abis2 tue...
> so kawan2 marilah...
> di sini Kami sertakan detail2 untuk pergi..
> > TEMPAT:北志賀滝王
> TARIKH:25HB 12 HINGGA 27HB 12 ATAU 26HB 12 HINGGA 28HB 12(YANG NIBERTOLAK PAGI 26HB)

> BAYARAN: BAYARAN IKOT TARIKH.
> BERTOLAK 25HB LELAKI: 1.8 MAN PEREMPUAN:1.9MAN(+1SEN SEBAB ADE BILIK AIR DALM BILIK)>
BERTOLAK 26HB LELAKI: 2.1MAN PEREMPUAN:2. 2MAN
> KUMPULAN SASARAN: BUDAK BUDAK BATCH 1 HELP 3..KIRA NYA JAD 6.TAPISAPE SAPE NAK IKOT..NAK AJAK BOYFREN KE MAKWE KE BOLEH JE...HIHIHIHI
> TARIKH TUTUP PENDAFTARAN: 30HB 11 2008
> > TENTATIF DIE SENANG JE...KITA BERTOLAK DARI SHINJUKU DALAM KOL 10.15MALAM 24HB TU..SAMPAI SANE PAGI 25HN TU KIOTA CHECK IN PASTU KITA SNOWBOARDING N SKI..KITA SMAYANG ..KITA MAKAN KITA SNOWBOARDING LAGISAMAPI KORANG PANCIT..TU JE..
> > ADE LAGI MAKLUMAT TAMBHAN..DISEBABKAN KITA TAKDE PENGALAMAN DALAMMAIN BENDA NIE..KITA DISARANKAN MENGUPAH INSTRUCTOR.
> SO KENA TAMBAH 2SEN SETIAP ORANG YANG NAK ADE INSTRUCTOR.. .>
> KORANG JANGAN RISAU ...BAJU SNOWBOARD ,BOARD,KASUT SEMUA TELAH MASUK DALM KOS TADI...> MAKANAN PUN DISEDIAKAN.. TAPI TAK SEMUA HALAL..MAKAN YANG HALAL JE DAH LA..HIHIHI.
.> > UNTUK KETERANGAN LANJUT..KAMI ADE SERTAKAN WEB BAGI PERCUTIAN NIE..> CLICK JE KAT NI
SO..PERTAMA KALINYA..KAMI HENDAK WAT SURVEY..SAPE YANG NAKPERGI...KEPADA SIAPA YANG NAK PERGI BOLEH LA BUZZ YM ATAU BAGI EMELD ALAM NIE..KITA AKAN KIRA BERAPA ORANG..SO BARU BOLEH BOOK TIKET..CEPAT2. .>
SHIMEKIRI BAGI SAPE2 YANG NAK GI NIE ADELAH 30HB 11..
TUNGGU KORANG DAPAT DUIT DULU BARU FIKIR K..
JANGAN LAMBAT SANGT SEBB TAKUT TIKET ABIS..
TEMPAHAN TERHAD KATANYE...OK2. .CEPAT..
> > PAPE HAL PUN BAGI TAU AWAL2..
> ADE PAPE MASALH CAKAP AWAL2 ATAU NAK BER TNYE KE ..TNYE LAH KAMI...
> > LAST SEKALI..LAWATILAH BLOG SAYA DI sini
> HIHIHIHI..SAJE PROMOSI BLOG..KAHKAHKAH. .ZAHIR..JANGAN MARAH> >
SEKIAN..
> > YANG MENJALANKAN TUGAS SECARA SUKARELA
> OIYOUR SAMA LADIN (BUKAN SEDARA HILMI ATAU OSAMA BIN LADIN)

Pejalanan ku bersama Babi

5 komen telah diberi
Mungkin agak kasar tajuk post kali nie tapi itu la hakikatnyer..huhuhu..setiap hari isnin,selase,rabu..perjalanan aku ke sekolah akan dihantui bayang2 babi hutan...waaaa..cuak giler..masalahnyer bukan luar sekolah..dalam sekolah tue..cube la korang bayangkan..siap letak papan tanda lagi..kat malaysia komfem takde signboard nie..bagi sape yang tak tau nak bace signboard tu meh sini biar aku translet kan..papan tanda tu bermaksud "AWAS!!! ADA BABI HUTAN" atau "CAUTION!!! WILDBOAR"......
Musim musim bunga jatuh ni banyk betol haiwan yang turut berkeliaran tak tentu pasal..sebab nak tgk bunga jatuh..itu boleh di anggap sebagai permainan diorng la kalu bunga jatuh nie..so korang berhati hati dgn haiwan yang berkeliaran time AKI ni...
And i think..only university of takusyoku has this signboard..this is the speciallity of my university..so to kouhai kouhai whose want to enter this university..you should prepare your agility,ability,strength for the future of your life..it not just only wildboar ,it also ur study in here..dont take easy on ur subject..coz u will regret someday..
OK..I THINK IT ENOUGH FOR TODAY..I WISH U ALL THE BEST OF UR LIFE COZ U WILL NEVER KNOW WHEN UR LIFE WILL OVER...
C U SOON..

Malaysia Boleh!!!!!!!!!

3 komen telah diberi
Tanggal tepat tepat 1hb november hari tu..berlangsung satu event futsal antarabangsa bertempat di yokohama..ramai negara yang mengambil tempat dalam acara ini yang dianjurkan setahun sekali.Tidak ketinggalan wakil dari Malaysia yang turut mengambil bahagian..Malaysia ditempatkan bersama saudi arabia(imam masjid hachioji pun ade..BAshar),peru dan ukrain(shevchenko)...
1st game kitorng lawan ukrain..kaw2 kitorng titik..tapi last diorng kejar..slamat la mase dah abis..kitorang menang 4-3...
2nd game kitorng lawan saudi arabia..tah ape tah pak arab ni wat kat kitorg.kitorng main tak betol..1st2 tu memberi tentangn sengit seri 2-2..last2 tu diorng main laju giler(import budak jepun n peru boleh laaa)sampai kitorng x dapat manage..diorng tibai kitorng 2-5....time ni aku paling bnyk kena tackle..ishk2
3rd game paling best...lawan peru..dalam bnyk2 team dalm group ni peru paling sistematik care diorng main...tapi time lawan kitorng die main dah tak betol..sebb kitorng leading 1 dulu kan..diorng main tak bukak n x sistematik..passing semua tak jadi...diorng tak leh main dgn budak mesia sebb mesia main one on one kan..diorng tak leh nak passing..hahaha..last tu diorng score 3 bijik...pastu Aku masuk ganti player sorng ni..aku main kaw2 gelabah...last2 minit aku dapt score 1..hahaha...kire nyer dalm league ni mesia paling bnyk boloskan peru..2 tuu..kitorng kalah bermaruah 2-3.......
kitorng x dapat masuk pusingan kalah mati....zannen....
Menu untuk tambah stamina bg pasukan mesia pagi:mee hoon goreng,tgh hari:Nasi lemak..hahaha..kaw2 tambah stamina...
Mungkin Taun depan boleh menang kot..dah ade pengalaman ni...hehehe..

Malaysia Boleh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

team Malaysia n Peru
Kawalan Ketat dari aku sampai die nak main blakng...

Ready to shoot..on ur mark, get set,gooooooo!!!


Perbincangn untuk musnahkan tembok lawan




Walaupun aku tak suka no 5 tapi aku Redha...




Malaysia n Saudi Arabia
Bergambar selepas dah tau tak layak masuk suku akhir